начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Съпругата ни напусна помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съпругата ни напусна помощ

Мнениеот presli69 » 28 Яну 2009, 19:01

На 40 години съм. Женени сме от 15 години. Имаме син на 13 години и дъщеря на 10 години. Преди четири месеца съпругата ми си взе багажа и ни напусна. Сега живее в друг град.
От тогава аз и родителите ми се грижим за децата.
Имам прекрасни условия да гледам децата, а и нашите помогат.
Съпругата ми от напускането не е идвала в къщи, а пресреща децата по улицата за училище да ги вижда.
Съпругата ми иска развод по взаимно съгласие, но да вземе децата.
Децата не я искат.
1. Имам ли шанс при развод децата да останат при мен
2. Как може да получавам сега - без развод детските
Получих някакъв запис 80 лева за издръжка. Социални грижи ме разпитват. Не звам какво става МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
presli69
Нов потребител

Re: Съпругата ни напусна помощ

Мнениеот imhotep » 28 Яну 2009, 20:17

Ех, че късмет имат някои мъже !!!! Радвай се , че си се отървал. Децата са с теб. Просто не и давай развод. Освен това я дай за издирване в МВР - за протокола. Да обясни къде е и защо не си е вкъщи. Това по-късно ще ти потрябва. Погледни нещата от хубавата им страна. На 40 живота започва за теб. :D
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот vega » 28 Яну 2009, 20:49

Имате шанс децата да останат при Вас. Когато са навършили 10 години съда може да ги разпита. Но и социалните са дстатъчни /обикновено/.
По втория въпрос: Намерете си адвокат и той ще ви помогне да спечелите делото за издръжка. Не Ви подценявам, но сам едва ли ще се справите.
vega
Потребител

Мнениеот presli69 » 29 Яну 2009, 09:27

Може ли да водя първо дело само за издръжка, без такова за развод?
presli69
Нов потребител

Мнениеот vega » 29 Яну 2009, 11:12

Можете да водите такова дело, да. Но моят съвет е да си намерите адвокат, който да го води, т.к той знае как да защити правата Ви, ако щете и с оглед на бъдещия развод.
vega
Потребител

Мнениеот richi_rich » 29 Яну 2009, 11:43

Объркан сте. Постарайте се да се успокоите. Когато сте наясно със себе си и целта, която преследвате, потърсете адвокат.
Да не забравяме все пак, че една монета има две страни :wink:
И съпругата има право на глас. От хубаво никой не бяга.
richi_rich
Младши потребител

Мнениеот presli69 » 29 Яну 2009, 12:04

Не споменах, че съпругата ми е по-малка със седем години.
Устроих я на друга по платена работа и от там тръгнаха нещата.
Прически, червила и т.н. Не закъсня и любовника.
Наех си адвокат. Неговото мнение не се различава от Вашите.
Ще Ви държа в течение.
БЛАГОДАРЯ!
presli69
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Яну 2009, 18:45

Постарайте се да възстановите брака си, като приложите всички хватки, на които сте способни, например проучете дали имат жилище, къде живеят, богат ли е действително любовника и така нататъка.
Опитайте с лъскави подаръци да подмамите любопитството на жена си, тук не се водете от егоизма си. Правете й подаръци в присъствието на колежките й (приятелките й) - например поръчайте й по куриер някакъв подарък, като Вие не се появявайте лично. Търсете контакт с нейни приятелки, роднини, решете с тъста въпроса - обяснете му, че той ще трябва да я гледа.
За кражба на жена има глоба, по кавказкият народен обичай.
Дори и най-фиктивния брак е предпочитан пред самотата, не се тълкувайте по модата.
Последна промяна ivan_lawyer на 30 Яну 2009, 18:35, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот siinnba » 30 Яну 2009, 10:50

Я го не слушай Иван - така съвсем ще ти се качи на главата и ще ти слага рога кога и как и падне !
Иначе за разговори с тъста , за оплаквания пред приятелките и , близки и познати... колкото може повече , но ... елегантно и възможно пред повече свидетели...
И... не всеки кой да е и какъв да е брак е по-добър от самотата !!
siinnba
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 30 Яну 2009, 17:47

Напротив ако си заслужава вслушай се в Иван. Първо опитай да разбереш Ти какво искаш. После действай. Винаги става въпрос за интереси и власт, любов, зависи каква е цената. Иначе живота ни щеше да е "постен".
Много участници ме определят като философ, но какво е право без философия ? :D
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот bebitor » 31 Яну 2009, 11:15

richi_rich написа: От хубаво никой не бяга.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 31 Яну 2009, 13:57

Интересно защо съпругата си е тръгнала? Ако наистина се чувстваше добре, едва ли би го сторила. Наистина от доброто никой не бяга. Поговорете с нея. Най-лесно е да се прекрати един брак или връзка, най-трудно е да се задържи, а и едва ли сте си били безразлични, щом чак две деца имате. Дори и да се разведете, не си мислете, че толкова лесно при наличие на две деца, ще си намерите подходяща и идеалната за Вас следваща партньорка в живота.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот mariec » 10 Фев 2009, 13:19

По стечение на обстоятелствата мисля, че познавам твоята БЛАГОВЕРНА. България не е толкова голяма, че да може да се скрие нещо.
Мога да ти кажа, че тя е един двуличник, способен да те гледа в очите, да говори едно а да върши друго. Лично съм се сблъсквал /а/ с това. Мисля, че тя е избрала ролята на артисткойто много лесно си играе ролята. Дори не е наясно със себе си, като е подвласна на чужди мнения и си прави повърхностни изводи за самия живот.
mariec
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 11 Фев 2009, 00:41

Много ме заинтригува този цитат на richi_rich,
И съпругата има право на глас. От хубаво никой не бяга.
Смешна работа. Някой да е чувал за почтенност ? Няма определение за "добрите нрави" и не се знае въобще какво е това ...
Ето един друг стар цитат който дава представа за "добрите нрави" в днешно време, за ценностите ,които изповядваме днес:

"В САЩ, особено сред по-заетите професионално хора, обявите за запознанства са много популярни. В интернет форумите се завъртя следната история. 25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красива, пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:
"Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така, че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо. Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в "Трибека" (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите - аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях - като външен вид, култура, любов и умения в домакинството."

Следва отговорът на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:

"Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии - печеля над половин милион годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна - ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не. Всъщност много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш. Така, че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното - ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така, че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е - както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб, "интелигентна, стилна и изключително красива", не е успяла да си намери чичко паричко досега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва. Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на оперативен лизинг за следващите 3 години, обади се."
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот mariec » 11 Фев 2009, 11:20

БРАВО на imhotep
Подкрепям го напълно.
И тази съпруга напуска децата си с мисълта " сега е време за живот ", докато е млада и красива. Но после какво .......... ? Ще доиде разочарованието и " този е като другия", а сега на къде?
mariec
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 11 Фев 2009, 14:23

Да, принципно е така-от хубавото никой не бяга, но уточнението е, че този който не бяга трябва да умее да оцени хубавото! Може би тук не е точно така!

Господине, аз лично не бих се хвърлила да спасявам брак с неверник, но това си е лично моя преценка! Съветът ми е следния: съберете достатъчно доказателства, както са Ви посъветвали колегите, ангажирайте добър адвокат и действайте смело! Шансовете децата да останат при Вас са напълно реални!

Желая Ви успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси