Много се извинявам, ако има такава тема ... търсих колкото можах, но 65 страници.. ;х Аз съм на 17 години и скоро ще навърша 18.. От както се помня ненавиждам името си (Теодора) и много искам да го смения, даже преди карах приятелите ми да ме наричат Тери (вместо Теди) .. някои го правеха, но и това вече не ме успокоява.. Просто от както се помня само като си чуя името ми се повдига, мразя го от цялото си сърце .. никога не съм мразила нещо до такава степен.. Не е просто детска прищявка.. Когато бях по-малка веднъж попитах майка ми "Мамо, защо ме кръсти точно така?" Тя ми отговори: "Защото това име ми харесва много." и аз и казах, че го мразя, че е отвратително и я попитах дали може да се смени.. Тя естествено ми отговори, че не може, но не бях от глупавите деца .. Знаех че и това е възможно .. Скарахме се и аз и се молех, но тя не се съгласяваше и спрях да говоря с нея за около 6 месеца.. Имам един приятел който преди време си смени името поради същата причина.. Сега се реших да смена моето (казвам реших, защото баби и т.н ми казваха, че не е хубаво да се сменя името, "променяла се съдбата", "умирали по бързо" някакви такива, сега това слабо ме интересува.. просто искам да си сменя ужасното име.. Реве ми се като го чуя.. Опитвах се много пъти да ми хареса, да се примиря или просто да свикна, но не се получи. За това моля за вашата помощ, нямам към кого да се обърна, моля ви! Кажете ми какво мога да направя? Как да го сменя? Чак толкова ли е лошо да се сменя името, колкото казват бабите ми?
ПС: ЗНАМ че ми трябва основателна причина, но каква по-основателна от тази? Ако не е достатъчна какво да измисля? Мразя името си по много лични причини..
- Дата и час: 17 Дек 2024, 03:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смяна на кръщелното име
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Смяна на кръщелното име
ihatemyself написа:Много се извинявам, ако има такава тема ... търсих колкото можах, но 65 страници..
Трябвало е да потърсите по- обстойно, млада госпожице!
;х Аз съм на 17 години и скоро ще навърша 18..
Този факт, на този етап и предвид позицията на родителите ви, обуславя най-малкото да изчакате да навършите 18г.. До тогава- все ще се водите в официозите с това собствено име.
От както се помня ненавиждам името си (Теодора) и много искам да го смения, даже преди карах приятелите ми да ме наричат Тери (вместо Теди) .. някои го правеха, но и това вече не ме успокоява.. Просто от както се помня само като си чуя името ми се повдига, мразя го от цялото си сърце .. никога не съм мразила нещо до такава степен.. Не е просто детска прищявка.. Когато бях по-малка веднъж попитах майка ми "Мамо, защо ме кръсти точно така?" Тя ми отговори: "Защото това име ми харесва много." и аз и казах, че го мразя, че е отвратително и я попитах дали може да се смени.. Тя естествено ми отговори, че не може, но не бях от глупавите деца .. Знаех че и това е възможно ..
Ех, животът е сложновато нещо, пък за законите и дума не отварям- майка ви не ви е излъгала - не може да го смените.
Скарахме се и аз и се молех, но тя не се съгласяваше и спрях да говоря с нея за около 6 месеца.. Имам един приятел който преди време си смени името поради същата причина..
Тук е редно да споменете собственото име на приятелят, онова, което е сменил - коректно ще да е.
Сега се реших да смена моето (казвам реших, защото баби и т.н ми казваха, че не е хубаво да се сменя името, "променяла се съдбата", "умирали по бързо" някакви такива, сега това слабо ме интересува.. просто искам да си сменя ужасното име.. Реве ми се като го чуя.. Опитвах се много пъти да ми хареса, да се примиря или просто да свикна, но не се получи. За това моля за вашата помощ, нямам към кого да се обърна, моля ви!
Кажете ми какво мога да направя? - ще изчакате, но при тези факти от сега ви казвам- шансът ви да смените собственото си име е минимален, незначителен.
Как да го сменя?
Само по съдебен ред, но сте непълнолетна- та отново ще почакате...
чл. 19 http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134673409
Чак толкова ли е лошо да се сменя името, колкото казват бабите ми?
Е, това е вече в компетенциите на други специалисти. Аз дори не съм лаик в тази материя.
ПС: ЗНАМ че ми трябва основателна причина, но каква по-основателна от тази? Ако не е достатъчна какво да измисля? Мразя името си по много лични причини..
Това, разбирайте изложеното, не е основателна причина...
Но, така или иначе и за ваше успокоение - опитайте, възможно е да са налични факти, които да наведат везната в посока подкрепа желанието ви- знам ли.
Дълго и сложно, като не съм сигурна ще ме разберете ли- та спестявам, но именно заради такива хрумки законодателят е постановил съдебно производство за смяна на име, /и то при наличие на определени факти и обстоятелства, а вие по никой начин с оглед изложеното не сте в посочените хипотези/, което е възможно и да не протече гладко!
- Гост.
- Старши потребител
Re: Смяна на кръщелното име
Подкрепяйки изцяло и казаното от Поли, ще добавя още нещо - четох внимателно поста Ви и от него определено личи, че проблемът далеч не е в името Ви.
Струва ми се, че един разговор с психолог (не психиатър) ще Ви помогне да си изясните защо толкова мразите името си и оттам - да прецените по-нататъшното Ви отношение както към името, така и към действителните корени на проблема.
Успех!
Струва ми се, че един разговор с психолог (не психиатър) ще Ви помогне да си изясните защо толкова мразите името си и оттам - да прецените по-нататъшното Ви отношение както към името, така и към действителните корени на проблема.
Успех!
- fani_i
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|