начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Детето ми и живот извън пределите на България.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Детето ми и живот извън пределите на България.

Мнениеот titanit » 23 Апр 2009, 14:44

Здравейте,
тук има много професоналисти, а аз имам нужда от подобен, макар и да съм мислел, че няма да ми се наложи на мен. А дори незнам точно към кого да се обърна. Моля да се запознаете с проблема ми и искрено се надявам на Вашия професонален съвет:
След 6 години съместен живот, изпъленен с проблеми и хубави неща, преди около 6 месеца с жената с която живеехме на семейни начала (без брак) се разделихме. Имаме детенце на почти 6 години. Тя се запозна с човек от Испания (испанец) и сега иска да отиде при него, уверявайки ме всячески, че с него ще сключат брак и след 1 (една) година тя ще е абсолютно равноправен гражданин на Испания. Иска да се съглася да пусна детето с нея, при човек който не познавам дори, дори без никакви гаранции че детето ми ще е добре, и няма да бъде изритано на улицата поради факта, че не е испански гражданин. За момента оказах да се съглася с това напускане на държавата ни на детето и тя се озлоби ненужно - дори не ми разрешава да виждам малкия. Обяви ми, че ако се опитам да отида да го взема, ще ме приберат за тормоз (каквото и да значи това).
Аз откакто не сме заедно, всеки месец плащам издръжка на детето в размер на 400+лв, без въпроси, и НИКОГА не съм направил каквото и да е в нейна вреда или вреда на малкия. А изведнъж се оказвам, че не мога да отида да го видя дори, да не говорим да го взема.
Моля насочете ме как да се справя с проблемите - възможно ли е всичко да е наред И НАИСТИНА 1 година след брака тя да е равноправен гражданин на Испания и под защита на неговите закони, както тя, така и детето ми.
Искам да са щастливи, да виждам детето си, но не искам да правя грешен избор в момента и после да съжалявам ако се случи нещо нередно с детето.

Ще съм много благодарен на помощта и насоката Ви.
Моля ако някой може да ми съдейства при решаване на проблемите ми, да ме потърси тук, за да може да продължим с проблема и решаването му така както трябва, със специалист.
titanit
Нов потребител

Re: Детето ми и живот извън пределите на България.

Мнениеот daniela2008 » 24 Апр 2009, 01:11

Аз живях в Испания няколко години преди да се омъжа в UK.
С няколко думи : това е една невероятно добра държава за живеене, специално за децата. Изключително уредена социална държава, безплатно здравеопазване , хората са добри, училищата са добри. Детството ,което ще има там твоя син никога няма да го има в БГ. Ако се притесняваш от новия мъж в живота на жена си , просто там нещата са уредени много добре.Ако и създаде проблеми , при самото оплакване идва полиция, закопчава го и го съди веднага, просто да не казвам има и тежки финансови санкции, ограничителни заповеди и всичко това действа. Просто нищо общо с БГ. Специално за това че за една година след брака й с испанеца бившата ти жена ще бъде пълноправна , ако имаш предвид испанско гражданство ,то това не е вярно.
Но като европейски граждани тя и детето ти ще се ползват от доста права,ако е омъзена там. Но в Испания ти като баща също имаш доста права и там тя едва ли ще си позволи да те спира от лични срещи със детето ти . Освен ако не си криминално проявен.Отделно от това , като човек един съвет : синът ти е на 6 г. и ако опиташ да го отделиш от маика му на тази възраст просто детето ти ще бъде много травмирано. Това вече го видях .че се слуци с детето на много близък мой човек, който опита да отдели дъщеря си от майка й. Резултата беше ,че след 3 години детето стана на 10 и започна да търси толкова активно майка си , че накрая детето само си издейства да замине при майка си.
Ако жена ти те лиши от инфо , за адреса й в Испания, където се намират тя и синът ти , много лесно можеш да я намериш там след подадена молба до местните полицейски служби. Ходенето до Испания с чартърен полет ще ти струва около 100 евро отиване и връщане стига да си извадиш билетите няколко месеца по рано и следиш промоциите.

Надявам се поне малко да съм ти помогнала.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Re: Детето ми и живот извън пределите на България.

Мнениеот titanit » 24 Апр 2009, 07:14

daniela2008 благодаря за насоката.
titanit
Нов потребител

Назад към Семейни казуси