Здравейте. На кратко- имам 2 деца- на 2,7 г. и на 3 месеца. Преди месец разбрах , че съпруга ми е имал връзка година и 3 месеца, която е започнала преди втората ми бременност и е приключила малко след раждането ми. През целия този период се държеше арогантно, цинично с мен,не се прибираше- сега си обяснявам поведението му. На края имаше и физическо насилие от негова страна. След станалото не можах да преглътна предателството и го накарах да се изнесе от квартирата ни. Решила съм да подам молба за развод, но той ме заплашва да не споменавам нищо за агресията и физ. насилие- страхува се да не му отнемат разр-ното за оръжие, а ме е заплашвал с него. Не съм подавала жалби в полицията и нямам док-ва за това. За изневярата му трябва ли да осигуря свидетели? Чета, че макс. издръжка на дете е 80 лв. Едното ми дете е със здравосл. проблеми- претърпя 2 операции, предтои му още една след няколко месеца- ако представя епикриза, това може ли да увеличи шанса ми да ми се присъди по-висока издръжка? Той получава 1500 лв., но няма тр. договор и не се осугурява. Какво предствлява тази среща със соц. работник- трябва ли да им разкажа и на тях всичко? И накрая- колко време горе-долу ще отнеме развода?
Благодаря предварително- аз задължително ще си наема адвокат, но ми се иска предварително да съм наясно с някои неща за себе си.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 03:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Колко време отнема развода по исков ред в СРС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Колко време отнема развода по исков ред в СРС
Здравейте,
Едва ли е подходящо да ви поздравявам с празника, след като имате проблем и то, сериозен.
Времето за развода ви зависи от това, в кой съдебен район ще се развива производството и как ще се подготовите за него.
Неприятно е, но инициативата е във вас. Това, какво ще предприемете, ще рефлектира и върху вашите деца, така че отговорността ви е три пъти по-голяма.
Едва ли е подходящо да ви поздравявам с празника, след като имате проблем и то, сериозен.
Времето за развода ви зависи от това, в кой съдебен район ще се развива производството и как ще се подготовите за него.
Неприятно е, но инициативата е във вас. Това, какво ще предприемете, ще рефлектира и върху вашите деца, така че отговорността ви е три пъти по-голяма.
- zelen
- Потребител
kiki написа:Здравейте. На кратко- имам 2 деца- на 2,7 г. и на 3 месеца. Преди месец разбрах , че съпруга ми е имал връзка година и 3 месеца, която е започнала преди втората ми бременност и е приключила малко след раждането ми. През целия този период се държеше арогантно, цинично с мен,не се прибираше- сега си обяснявам поведението му. На края имаше и физическо насилие от негова страна. След станалото не можах да преглътна предателството и го накарах да се изнесе от квартирата ни. Решила съм да подам молба за развод, но той ме заплашва да не споменавам нищо за агресията и физ. насилие- страхува се да не му отнемат разр-ното за оръжие, а ме е заплашвал с него. Не съм подавала жалби в полицията и нямам док-ва за това. За изневярата му трябва ли да осигуря свидетели? Чета, че макс. издръжка на дете е 80 лв. Едното ми дете е със здравосл. проблеми- претърпя 2 операции, предтои му още една след няколко месеца- ако представя епикриза, това може ли да увеличи шанса ми да ми се присъди по-висока издръжка? Той получава 1500 лв., но няма тр. договор и не се осугурява. Какво предствлява тази среща със соц. работник- трябва ли да им разкажа и на тях всичко? И накрая- колко време горе-долу ще отнеме развода?
Благодаря предварително- аз задължително ще си наема адвокат, но ми се иска предварително да съм наясно с някои неща за себе си.
Прекратяване на брака е възможно по два начина-
1. по общия исков ред, където съда ще се произнесе по въпроса за вината. Времетраене- две, до три съдебни заседания- зависи натовареността на съдебния състав.
2. Чрез споразумение- едно съдебно заседание, приема се, че брака не подлежи на саниране, няма виновати. Задължително се споразумявате по основни въпроси и ако не противоречи на закона и морала- съда ще го одобри.
Разрешителното за носене на оръжие е въпрос, неотносим към бракоразводното производство.
Издръжката е в рамките на 30-80лв. на дете. Следва да се докажат 1. възможности на родител/ което във вашия случай ще е малко трудно, но... колегата може и да свърши нещо/ и 2. нужди на децата. Писмените доказателства за заболяването на едното дете ви ползват!
Социален доклад- изготвя се задължително и се прилага по делото. Посещава ви социален работник- общо взето се интересува при какви социално- битови условия живеят децата, вие грижите ли се за тях, те от какво имат нужда, вие какво им подсигурявате. ОЗД при ДСП се интересува от децата и защитава техните интереси. Не сте длъжна да разказвате на соц. работник за мотивите си за прекратяване на брака, да сочите за изневярата и прочие.
Гласни доказателства- задължително си подгответе свидетели, ако ще твърдите вина на съпруга за разтрогване на брачната връзка.
Колегата, който и ако ви поеме делото си знае работата.
п.п. Днес е светъл ден...
Не е задължително да ме чуете и осмислите казаното, но ако съпругът ви се е поправил- защо не си дадете втори шанс?
- Гост.
- Старши потребител
За съжаление, започна да отнема все повече и повече време.
Ако не постигнете споразумение, може спокойно да планирате една година състояние на развод.
Ако не постигнете споразумение, може спокойно да планирате една година състояние на развод.
- Magnolia
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|