начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Въпрос относно завещание

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно завещание

Мнениеот emania » 08 Май 2009, 16:54

Баща ми почина. В документите му открих завещание направено от неговата сестра. Тя му завещава всички пари и имоти. Сестра му е жива. Има и още един жив брат. В този случай завещанието има ли сила? Аз мисля, че не, но все пак се нуждая от по-компетентен отговор.
И още нещо. Сестра му няма никакви наследници. Няма деца, а съпругът и е починал. Има обаче все още жив брат. Кой я наследява в случай, че тя почине преди него?
Благодаря ви предварително за отговорите.
emania
Нов потребител

Re: Въпрос относно завещание

Мнениеот laridii » 08 Май 2009, 23:20

Ужас, дай му на българина все да наследява, при живи близки и роднини той все се вижда като наследник на разни имоти. :?
Закон за наследството
Чл. 20. Завещателното разпореждане не произвежда действие, ако лицето, в полза на което е направено, умре преди завещателя.

На останалите Ви въпроси отказвам да отговоря, Божа работа е кой след кого ще умира, може и Вие да ги изпреварите леля Ви и чичо Ви, не си правете сметки без кръчмар.Не бързайте да наследявате, жената си е още жива и здрава, тя може да живее още дълго и междувременно да продаде, изпие и изяде всички имоти, за които Вие от сега си правите план да наследите. Може да съставя и други завещания в полза на познати или на напълно непознати за Вас лица и Вие да останете с пръст в уста.
laridii
Потребител

Re: Въпрос относно завещание

Мнениеот emania » 10 Май 2009, 16:20

Не знам защо сте толкова злобен човек и отговаряте по този груб начин, при положение, че не сте запознат с причината, поради която е зададен въпроса. Не мислех, че трябва да обяснявам подробно защо задавам този въпрос. Но щом трябва съвсем накратко ще обясня и то повече за другите потребители отколкото на Вас.
Изобщо целта ми не е да взимам или да ограбвам никого, а още повече да си правя планове да наследявам някого както пишете Вие. Не съм такъв човек. Всичко това е по молба на леля ми, защото и аз не съм компетентна и не можах да и отговоря много точно на въпросите. Именно и аз на база чл.20 от Закона за наследството мислех, че завещанието е невалидно след смъртта на баща ми. както и споменах в самия въпрос /...В този случай завещанието има ли сила? Аз мисля, че не, но все пак се нуждая от по-компетентен отговор./. Исках да пиша тук и да покажа отговора на леля ми, за да я успокоя, че с това, че ако преди е завещала всичко на баща ми, то сега след неговата смърт не губи нищо, а напротив може да се разпорежда спокойно с имуществото си и че завещанието й вече е невалидно.
Вторият въпрос зададох също по нейна молба. Тя ме попита ако наистина тогава завещанието не е в сила, тогава след като си отида държавата ли ще стане собственик на всичко мое, тъй като си нямам нито деца, нито жив съпруг. Тя много е разчитала на баща ми /а той наистина се грижеше за нея/ и каза че затова му е направила това завещание, за да не останело всичко на държавата. На мен ми беше трудно да намеря отговора на въпроса й в същият закон - кой всъщност ще я наследи , тъй като не съм юрист. Не знаех и при адвокат или нотариус трябва да отидем с нея. Питах мои познати да ме ориентират, но и те не знаеха.
На този форум попаднах случайно и се зарадвах, че може би тук някой ще може да ни отговори. Даже вечерта й споделих, след като писах тук, че съм намерила къде да й задам въпросите и ще и разпечатам отговорите.
Извинявам се на останалите потребители за дългия пост, но на някои хора явно всичко трябва да им се обяснява, за да ти дадат някакъв отговор. Толкова ме боли за неочакваната загуба на нашия баща, а това завещание ми дойде като гръм от ясно небе. Изобщо не знаех за него. Страшно много ме заболя сега и от ГРУБИЯ отговор на laridii ., затова може би пиша и малко объркано, за което моля да ме извините, но съм афектирана.
Вече съжалявам, че изобщо съм си задала въпроса тук. Явно не му е било мястото в този форум. И явно някои хора мислят само комерсиално, което е МНОГО ЖАЛКО.
Това беше първият ми и последен път, в който задавам въпрос в този форум.
emania
Нов потребител

Назад към Семейни казуси