начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Мнениеот nikodim77 » 12 Май 2009, 09:08

Добро утро,
Е, bea-999, Виждам промяна в отношението Ви и се радвам
Преди всичко ще призная, че нямам физическата възможност да изчета всичко, което се изписа по вашата тема. Моите мнения се базираха основно на встъпителните Ви писания и на още едно-две мнения, така, че е възможно да съм влязъл в някаква заблуда. Ако се чувствате обидена от мен в някаква част от мойте писания то моля, за извинение! Съжалявам само, че Вие не сте ме разбрали и си мислите, че едва ли не аз, искам да страда Вашето дете... Не не искам да страда нито едно дете на тази земя особено когато то е инструмент за манипулиране между двама "родители", решили да си теглят по-една м..на!
Вие bea-999, твърдите, че имате доказателства по случая и имате "бол адвокати". Е, добре де за какъв дявол си губите времето в разправии и полемики тук, а не си движите работите и не си спасите детето...?!
Нали основната Ви цел е тази...?
Чао
nikodim77
Активен потребител

Мнениеот kstefanos » 13 Май 2009, 10:12

Обръщам се към Вас за съдействие и помощ, след което ако продължи нечовешкото отношение към мен е време да поискам убежище в чужда страна, тъй като моята Родина България не може да ми осигури спокойствие, сигурност, живот без стрес, без напрежение, без унижение, без да ме третират като най големият престъпник в град ..., само за това, че защитавам детето си и неговото спокойствие и сигурност.
Уморих се да се боря цели 5 години. Държавата ни не е в състояние да защити невинни, но престъпници и убийци – да. Мисля, че е по добре да съм ромка или от турски произход, само тогава мога да очаквам нещо положително - милост, съдействие и помощ. Но да си българин в България в днешно време е адски трудно да се живее, особенно ако си и обикновен
и нормален човек от провинцията.
Обаръщах се към всевъзможни институции, вклучително и към Български хелзински комитет – уви бездушие.
Аз съм разведена от 2004 г. с бившият ми съпруг,който е бивш полицай, живяхме като семейство от 28.09.2002 г. до края на месец май 2003 г., а официално се разведихме на 14.10.2004 г. Вече 5 години за мен и семейството ми няма спокойствие, защото неверните жалби от страна на бившият ми съпруг не престават до момента. Постоянно съм в стрес, връчват ми призовки, викат ме на разпит, като най- голям престъпник, съдят ме също като такава, вече съм осъдена по чл.78а с глоба от 800.00 лева. Но от началото на 2009 год. отново и отново злобата няма почивен ден и всичко продължава с пълна сила както следва – жалби, отново образувани дела, като се взема и мярка за неотклонение – подписка и т.н. Опомнете се, кого съдите – една майка. Когато майки изоставят децата си пак майката е на прицел – защо е изоставила детето си и е охулвана най-позорно, логично ли е в случая да се съди майка, която не изоставя детето си на произвола на съдбата, а става жертва. Аз в собствената си страна се чувствам като медиците ни в Либия, те поне са се утешавали с това, че са в чужда страна, а аз?
kstefanos
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 13 Май 2009, 10:24

Каква помощ очаквате, като не става ясно кой и защо Ви съди, по кой член сте осъдена?
Всичко, което пишете е много емоционално, но тук може да получите евентуално правен съвет, а не най-вече съчувствие.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 13 Май 2009, 22:04

imhotep написа:Чета , чета и не вервам
sisi19 написа:
Тук има един факт. Детето е на 12г. Дори и 100 съдия изпълнители да и пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че не иска да ходи при баща си -КРАЙ. Никой , по никакъв начин не може да принуди детето да изпълни нещо против волята си. Считам, че с това въпроса е изчерпан. Всичко друго на беа-99 е плод на нейното въображение.

Има ли значение за вас кой може да предяви волеизлеяние ?

Важи ли същото ако детето иска да се ожени - тоест Дори и 100 съдия изпълнители да пратят, щом детето е заявило пред тях и пред други служби, че иска, а ?

Тоест по въпроса за контактите си с бащата повече права ли има детето та то да определя дали да се вижда с него. Това е дълг на детето ! Или вече всички деца са незаконни (да не казвам другото наименование да н' ма баннат) :oops:

Каквито и права да има бащата, те не могат да бъдат източник на тормоз за детето. Какво мислят юристите по това изречение, може ли или не може един родител да насили законно детето си да извършва нещо, което детето смята за тормоз и не желае да извърши?

Как гледат юристите на желанието на един баща, да накара детето си да извърши насила нещо, в подобна ситуация? Има ли право бащата да натрапи правата си, и по-важни ли са правата на родителя, от правата на детето? Този въпрос и отговорите по него живо ме интересуват....

Ако детето от 2 години декларира, че е тормозено в дома му, и ако постоянства в нежеланието си да вижда бащата, има ли основание майката да бъде изкарана виновна, че пречи на контакта им?

Още не мога да схвана, на какво основание бях открито и пред свидетели заплашена (изказването беше нагло и придружено с размахване на показалец), че детето ще бъде взето от дома ми и ще бъде заведено насила в дома на бащата. А ще бъде ли върнато цяло и невредимо??? това частната съдия изпълнителка забрави да уточни....как гледа закона на подобни принуди и заплахи?

Защо въпросната частна съдия-изпълнителка се появи, без да е запозната с фактите? Наложи се да представя маса документи, огромна папка с какво ли не. Явно е приела думите на едната страна (бащата), без да ги провери? Нали всички юристи в тоя форум се кълнат в закона и доказателствата, и че иначе няма как да се повдигне обвинение, ако ищеца не си докаже твърденията?

И най-после, недоумявам защо тя се появи, возена в колата на бившия, слязоха заедно? Има ли тя право да ползва открито услугите на ищеца в подобна ситуация? На негова страна ли действа, и що за пародия тогава е служебната й длъжност, тоест съдия, и какъв съдия е, щом открито обслужва интересите само на едната страна?
bea-999
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси