начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Семеен кодекс 01,10,2009-запитване по чл.15

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Семеен кодекс 01,10,2009-запитване по чл.15

Мнениеот e-pesheva » 20 Авг 2009, 18:34

здравейте.
Някой може ли да ми изясни какво точно означава:
Чл. 15. Съпрузите живеят съвместно, освен ако важни причини налагат да живеят разделено."
:roll:
какви могат да бъдат тези причини? :roll:
някой по компетентен може ли да ми каже?
благодаря
e-pesheva
Нов потребител

Re: Семеен кодекс 01,10,2009-запитване по чл.15

Мнениеот Melly » 21 Авг 2009, 00:11

e-pesheva написа:здравейте.
Някой може ли да ми изясни какво точно означава:
Чл. 15. Съпрузите живеят съвместно, освен ако важни причини налагат да живеят разделено."
:roll:
какви могат да бъдат тези причини? :roll:
някой по компетентен може ли да ми каже?
благодаря

Ами.... :roll: , единият съпруг отива да бере маслини.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Re: Семеен кодекс 01,10,2009-запитване по чл.15

Мнениеот andy70 » 21 Авг 2009, 10:19

Melly, това е несериозно!
Госпожо Пешева, според съдебната практика „важни причини” са дългосрочна командировка или специализация, лечение, военна мисия, изпълнение на длъжност в ЕС до 4 години (120а КТ), изменение на мястото на работа от работодателя и др.
Също така според практиката на съда не са „важни причини” напускане на семейното им жилище поради наличие на извънбрачна връзка, което води и до фактическа раздяла на съпрузите. Така се ангажира брачната вина, доколкото това обстоятелство се отразява съществено върху състоянието на брачните отношения и брачната връзка между съпрузите престава да изпълнява социалната си функция!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Назад към Семейни казуси