начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Помощ-издръжка след смърт

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ-издръжка след смърт

Мнениеот daniela111 » 21 Сеп 2009, 08:43

Здравейте,имам изпълнителен лист за издръжка но бившият ми съпруг почина имам ли някакви права да си получа парите по изпълнителният лист и откого
daniela111
Нов потребител

Re: Помощ-издръжка след смърт

Мнениеот daniela111 » 21 Сеп 2009, 09:10

Потърсих си адвокат и той ми обясни че нямам никакви права затова търся и друго мнение
daniela111
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 21 Сеп 2009, 16:57

Имате права
Когато почине бивш брачен партньор или родител, на когото е отсъдено да плаща издръжка, отговорността за изплащане на издръжката преминава върху правоприемниците на починалото лице, доколкото му позволява наследеното имущество.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 21 Сеп 2009, 17:20

Сега след като е починало лицето :
-ако детето е единствен наследник няма как да търсите от наследниците неплатената до смъртта издръжка щото наследника е детето , то в случая ще получи наследството .
-ако има друга съпруга и др. дете и те ще наследят ...но задължението за неплатена издръжка можете да търсите от имуществото което те ще получат от починалия наследодател -шантава работа ,имайте предвид ,че става въпрос за неплатена издръжка до смъртта не по-вече, ако е платена нищо няма да може да търсите.
-имате право на наследствена пенсия за детето , детето наследява ДЗПО-обадете се във НОИ да ви кажат кой е фонда , а също така имате право при смърт на осигуреното лице съпругът (съпругата), децата и родителите имат право на еднократна помощ в общ размер две минимални работни заплати.

Ама тук са ви отговорили що питате пак?

viewtopic.php?f=6&t=25586&p=188840#p188840
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси