начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Мога ли да се разведа, след като....

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да се разведа, след като....

Мнениеот ralitca_ » 08 Окт 2009, 12:56

Мога ли да се разведа, след като бракът и детето ми нямат навършени 1 година?
Не живеем заедно и той не полага грижи за детето.
В отпуск по майчинство съм и студент-задочник.
Имам ли право на безплатна правна помощ?
Благодаря предварително!
ralitca_
Нов потребител

Re: Мога ли да се разведа, след като....

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 13:00

ralitca_ написа:Мога ли да се разведа, след като бракът и детето ми нямат навършени 1 година? да
Не живеем заедно и той не полага грижи за детето.
В отпуск по майчинство съм и студент-задочник.
Имам ли право на безплатна правна помощ? Изложените факти не могат да обосноват категоричен отговор.
Благодаря предварително!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ralitca_ » 08 Окт 2009, 13:37

Получих информация от друг форум, че до навършване на една година на детето ми, нямам право на развод.
Какви други факти трябва да изложа?
ralitca_
Нов потребител

Мнениеот ralitca_ » 08 Окт 2009, 13:38

Трябва ли да доказвам вина, ако той не е съгласен на развод?
ralitca_
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 08 Окт 2009, 13:53

то, така с цветарски подход из форумитеее.....няма да стане!

обърнете се към колега!

а това с ненавършването на 1 година на детето /от другия форум/....няма да го коментирам!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 13:58

Глупости може да прочетете навсякъде, вкл. и от мен. :lol:
Факта, че съпругът НЕ е склонен да прекрати брака е ирелеватно.
Не е задължително да искате съдът да се произнася по въпроса за вината, но ако се позовете изрично- да, ще се наложи да доказвате и наличие на обстоятелства, обуславящи вината му.
Къде всъщност живеете... и ред такива дреболии, които са си все съществени.

За правната помощ
чл. 23, ал 4 от ЗПрП- По граждански и административни дела правна помощ се предоставя в случаите, когато въз основа на представени доказателства от съответните компетентни органи съдът прецени, че страната няма средства за заплащане на адвокатско възнаграждение. Преценката си за това съдът формира, като вземе предвид:
1. доходите на лицето или семейството;
2. имущественото състояние, удостоверено с декларация;
3. семейното положение;
4. здравословното състояние;
5. трудовата заетост;
6. възрастта и
7. други констатирани обстоятелства.

Това :roll: накратко.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ralitca_ » 08 Окт 2009, 14:10

Мисля, че за това е форум за да задам въпрос, който ме интересува.Не ми се случва да се развеждам всеки ден.Щом питам и за служебно назначена правна помощ мисля, че отговорът на въпроса Ви за обръщането към колега е риторичен.Благодаря за мнението, но беше безполезно от Ваша страна.

А на другия отговор на poli_g благодаря.Желая Ви лек и спорен ден!
ralitca_
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 18:41

ralitca_ , активирайте си ЛС.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 18:43

Ами тя, почитаема , вече го получи! При това за моя радостна изненада от самата poli_g . Тя рядко е толкова конкретна! Верно, малко се е изхвърлила с това "ирелевантно", ама нейсе :lol:
Колкото до възпитанието... по-добре помислете за своето преди да давате съвети на другите! С цялото ми уважение!
Не се стягайте ralitca_ от постингите на финансово... ъъъ... затруднени адвокати, каквато вероятно е и добре известната във форума 778899. Тук ще получите и по-груби нападки за гдето сте си "позволила" да питате... Просто изчакайте и ще получите по-конкретни съвети! Затова е форум, а не адвокатска кантора :)
ПП Изпълнете съвета на poli_g ! Тя явно иска да ви каже нещо на личните! Вярвам, че няма да са лични нападки... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ralitca_ » 08 Окт 2009, 18:54

:) Благодаря, явно има и адвокати тук предимно за други цели!
ralitca_
Нов потребител

Мнениеот ralitca_ » 08 Окт 2009, 19:14

Вижте,Драги адвокати!
Простете за раздразнението, което може би причиних с въпросите си :) може би не са зададени и достатъчно коректно, но моля ви, имам достатъчно главоболия, за да чета и упреци :) ако не можете да дадете коректно полезен съвет на мен и на останалите участници тук, моля по- добре не взимайте отношение по този нападателен начин.Така не се печелят потенциални клиенти за вашите правни услуги.Благодаря ви! :D
ralitca_
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 19:40

:roll: Да поправя заблудата- във форума има съдии, прокурори, разследващи, и не, полицаи, следователи, и ... всякакви други, несвързани с правото, ментори.
Последните да си проследят форумната история и ако не забележат порок в поведението си, ще бъда добра да загубя време, за да публикувам наглостта в оценъчната им дейност.

А всъщност- форумът, като идея, е създаден, за да имат възможност колеги да обменят мисли. С времето се оказало, че сами не сме си достатъчни и започва ерата на :?: . Което (тук еволюирам, признавам) раздвижва малко от малко форума, но пък се раждат разни течения...
Напоследък се изроди ново такова - на дразнителите( тук се извинявам предварително, защото преди време имаше колега с ник Дразнител- моите уважения към него). Във видимо добро, поне физическо, здраве, изплака навреме и от тогава не е спирало да оглася одаята с пискливият си глас.
А юристите се ограничиха в ъгъла на кръглата стая, наречен раздел за юристи...

:roll: Кратък исторически преглед на битието... форумно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 08 Окт 2009, 19:52

Точно така, ....... - казал някой от "склещените" в "ъгълчето" на кръглата маса.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 20:18

poli_g каза:
А всъщност- форумът, като идея, е създаден, за да имат възможност колеги да обменят мисли.

Безспорна неистина... или свободни съчинения! poli_g няма как да знае намеренията на създателите на форума, понеже, почти съм сигурен, не е част от тях. Ако тя е създала този форум, нека го заяви ясно и без музикални интермедии! Доказателство, че това не е форум "само за юристи", които да си "обменят мнения" тук по неясно какво, т.е. някаква елитарна общност от "богоизбрани" е и факта, че организаторите не са ограничили достъпа на неюристи, нещо което са направили изрично в раздела "само за юристи" (първични проверки, пароли...), а допускат всеки, който има някакво отношение към изграждането на ПРАВОВА ДЪРЖАВА у нас. poli_g може би не знае, (според мен не знае...), но този сайт, lex.bg, беше създаден първоначално именно с тази цел и с пари на американските данъкоплатци, които вероятно продължават да дават своята лепта за създаване на омразното на мнозина гражданско общество в далечна за тях България.
Истината за раздразнението на някои тук, (далеч не всички!), те са 3-4 човека ralitca_, се корени според мен в сериозното намаляване на клиентелата им след въвеждането на по-високите тарифи, по същността си явяващи се монополни цени, за заплащане на адвокатския труд, който труд, и друг път съм го казвал, уважавам и ценя високо. Няма начин такова свиване на клиентелата да не доведе до известна раздразнителност... Рабираемо е!
Но тук има и юристи, и те са мнозинството, които обичат да помагат, ralitca_. Просто изчакайте да се включат без да забелязвате злобните и грозни нападки срещу себе си. Аз няма да ви дам съвет, защото, виждам че сте нова във форума, не съм юрист, а физик. Казусът ви е прост, но по-добре да ви разяснят процедурата истинските специалисти.
Може би, ако не бях се включил, poli_g щеше да ви доразясни процедурата... Даже съм сигурен в това! Сгреших, познавайки нейната и на huligan (забележете какъв прякор си е избрал само!) непредизвикана омраза към мен... Но има и други юристи тук! Почакайте ги! Те ще откликнат на вашия чисто човешки проблем без да ги мъчи постоянната и травмираща мисъл за пари.
Кураж! :)
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 20:35

Да, като казвам, че не спира да реве...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 08 Окт 2009, 20:39

пенев, пенев....добре известна-не знаех, че съм!
друго искам да ви кажа...преди да се изхвърляте за пореден път на място, в което бих се чувствала неловко, ако бях на ваше място...вземете то попрочете това-онова! нито я разбирате материята, нито пък я практикувате! а, на вас съм ви известна, понеже хич даже не приемам подлизурковското ви поведение и сервилничене! ако има някой добре известен-не съм аз...вие се "бутате" където не ви е мястото, постоянно, с отговори по темите наподобяващи психоанализа направена от гимнастик...защото опитите ви точно такива.

относно мненията ми във форума-преди да ги коментирате, моля, прочете ги...и ако смятате, че форумното ми поведение и изградено от нападки към питащите...ще ме прощавате, далеч сте от истината, както обикновено! та това е от мен....а, и още нещо-с подмазване до никъде не се стига...а, мъж-подмазвач...нЕкъв ужас, нЕкъв ад!!!

а, това, че сте решил, че имам И финансови затруднения....разсмяхте ме, гимнастико..... :lol: :lol: :lol:

да продължавам да си губя времето в писане към вас...смисъл нулев :wink: !
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 21:35

Боже колко злоба си изпратил на Земята! :shock:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2009, 06:51

plamen_penev на 08 Окт 2009 07:18 pm ...... този клон още явно е здрав.
plamen_penev написа:бла....бла....бла... по-добре да ви разяснят процедурата истинските специалисти.

А, ти не си такъв. :idea: Чакай, как точно беше.... а, да, но пък разбираш от търкане и размяна на биологичен материал. :lol: :lol:
да си проследят форумната история и ако не забележат порок в поведението си, ще бъда добра да загубя време, за да публикувам наглостта в оценъчната им дейност.
:roll: :?: :idea: :idea: :idea: :idea:

Тук някъде ще спра, защото денят ще е ужасно натоварен, а си развалих вкуса на кафето... 8)

Но ..... "I'll be back" :lol:

п.п. Видно е да няма ревизия в отношението и макар да не ми харесва този душевен мазохизъм :idea: - "Каквото повикало- такова се обадило". 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 09 Окт 2009, 07:57

poli_g каза:
Тук някъде ще спра, защото денят ще е ужасно натоварен, а си развалих вкуса на кафето... 8)

Ако искаше да запазиш някакво достойнство , poli_g приятелко, трябваше да спреш преди... ъъъ... търкането и размяната на биологичен материал... Детето пита нещо съвсем конкретно, защото иска да знае и да е ориентирано! Какво лошо има в това? Защо спамиш вместо да помогнеш. И без друго започна! Довърши си помощта! :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2009, 19:10

Пенев, леко че се надскочи! Ще разпореждаш на друго място и на други хора :idea: .

Като ти остане време препоръчвам това четиво, че отново ще се поизхвърлиш с някоя нелепост.
http://209.85.129.132/search?q=cache:6M ... clnk&gl=bg
http://209.85.129.132/search?q=cache:VJ ... clnk&gl=bg

Детето, както ти го наричаш, получи ориентировъчен отговор. Ако ти е по силите- отговори му и спри да се заяждаш с мен и/или да се изживяваш в позицията на субект с химерните права да поставяш оценки. Не ти давам насоки като как да си пишеш програмите, съответно не съм искала от теб да ми натрисаш разпорежданията си.
Нелепо е заради възрастта ти, ако не друго, аз да ти правя бележка.
Само от куртоазия не съм те обидила по начин, какъвто ти ползваш.

п.п. И, не съм ти приятелка :idea: , при все да ти е трудно разбирането на този факт.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси