Здравейте! Моля, помогнете ми с вашите отговори!
Със съпругът ми искаме да се разведем по взаимно съгласие. Той няма претенции към имуществената ни собственост - апартамент, кола, мебели, техника. Възможно ли е в споразумението между нас той да прехвърли неговите си дялове от собствеността на мен или на децата, не да остане съсобственик, а да се откаже от правата си на собственост? Колко време трае един такъв развод по взаимно съгласие, без делби, без претенции на бащата за правата върху децата? За какви суми за държавни такси и адвокатски хонорари да се подготвя? Благодаря предварително!
- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод по взаимно съгласие и имущество?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод по взаимно съгласие и имущество?
ssjordanova написа:Здравейте! Моля, помогнете ми с вашите отговори!
Със съпругът ми искаме да се разведем по взаимно съгласие. Той няма претенции към имуществената ни собственост - апартамент, кола, мебели, техника. Възможно ли е в споразумението между нас той да прехвърли неговите си дялове от собствеността на мен или на децата, не да остане съсобственик, а да се откаже от правата си на собственост? Колко време трае един такъв развод по взаимно съгласие, без делби, без претенции на бащата за правата върху децата? За какви суми за държавни такси и адвокатски хонорари да се подготвя? Благодаря предварително!
Здравейте!
Ако всичко, описано от Вас, отговаря на действителността, Вашето дело е "песен" за който и да е колега
Сега по въпросите: възможно е в споразумението помежду си да уредите всички имуществени отношения, наред с правото на лични контакти и дължимата за децата Ви издръжка /ако на същите се дължи такава, не сте посочили на каква възраст са/.
Относно времетраенето на делото - невъзможно е да Ви бъде отговорено. Когато посетите колега във Варна, същият ще Ви даде по-точен отговор, тъй като ще е запознат с приблизителната натовареност на съда. В рамките на няколко месеца всичко може да приключи успешно, с влязло в сила решение на съда.
Държавните такси са в зависимост от оценката на имуществото ви, ако същото бъде посочено в споразумението /което Вие искате/. Адвокатският хонорар ще договорите с колегата, който ще Ви представлява, на място. Минималният такъв, предвиден за делата при развод по взаимно съгласие е 300 лева, отделно ще Ви таксуват и за уреждане на имуществените отношения в споразумението. Договорката относно хонорарът е между Вас и адвокатът Ви.
Успех!
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
-
ianeva - Потребител
Още преди подаване на молбата за развод заедно със съпруга си можете да прехвърлите всичко на децата си. Разноските за това зависят от самите имущества - консултирайте се с адвокат.
Развода по взаимно съгласие може да приключи много бързо, но точно колко - няма как да се каже.
Развода по взаимно съгласие може да приключи много бързо, но точно колко - няма как да се каже.
- rts
- Активен потребител
Благодаря Ви! Желая Ви успех!
- ssjordanova
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|