Моля да ми помогнете за следния казус.
Две лица (съпруг и съпруга - наследодатели) имат три деца. Единият от синовете умира преди родителите си и негов наследник става неговото дете. След няколко години майката на детето се жени повторно и детето е осиновено от нейния нов съпруг.
Има ли правото това дете на наследство от наследодателите, след като още преди тяхната смърт детето е било осиновено от втория съпруг на майка си и е взело неговото име?
- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имотен спор - осиновяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имотен спор - осиновяване
през коя година е осиновяжането и какво е то- пълно , непълно???
- nnikksan
- Младши потребител
Осиновяването е било през 1967 или 1968 г. Нямам представа дали е било пълно или не пълно. Аз не мога да ги разгранича. Зная само, че майката се омъжва повторно и нейният съпруг осиновява детето.
- tsvetelina_miteva
- Нов потребител
А какво пише в съдебното решение? Имаше един период в който беше само единият вид осиновяване, трябва да си направя справка,че някъде тези години бяха май границата, затова е най-добре да се види решението.
- sunrise
- Активен потребител
какво е това съдебно решение? за осиновяването ли се изисква такова съдебно решение?
мога ли да изискам копие на акта за осиновяване? имам ли такова право, като съм братовчедка на осиновения?
мога ли да изискам копие на акта за осиновяване? имам ли такова право, като съм братовчедка на осиновения?
- tsvetelina_miteva
- Нов потребител
А как според Вас е станало иначе осиновяването? Ако не са минали през съд, няма осиновяване. Защо обаче, ще го търси братовчедка му , а не той?. Справка може да се направи и в ЕСГРАОН, но едва ли от трето лице.
- sunrise
- Активен потребител
Нямам представа дали е било пълно или не пълно. Аз не мога да ги разгранича.
А се налага, защото това е определящото.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|