начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Мога ли да осъдя снаха си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да осъдя снаха си

Мнениеот namakak » 22 Дек 2009, 00:31

Мога ли да заведа иск за измама срещу имотите на майка ми.
Ставма въпрос за:Брат ми неиска да се разведе.Нямал възможност.
Снахата и тя не подава иск за развод.
Не живеят 10 години заедно.
От три години има дете записано на брат ми.Някога ще наследи чуждото имотите на майка ми ,която не му е никаква и ги е изплащала цял живот.Нея я няма.
Или какъв иск да заведа и в кой съд -районен или бракоразводен?
Ръководейки се от това ,че брата ползва майчиното жилище и вече не е плащал общите сметки за парно и тече лихва,а и не се е развел и нищо няма да остави на пременницата си,която му е кръв,съм решен да се разведа с брат си за цял живот.Чашата преля от добрина. :shock: ,
Моля помогнете в тоя сложен казус,за доказване на бащинството поне,после е лесно с балъка :oops: Ше му дам 50 кинта за нов иск,но вече за развод по нейна вина.Трябва ми първо дело,дори и да се прекрати,не ме интересува.
Какво мога да направя и да придизвикам дело за установяване на истината?
Аватар
namakak
Потребител

Re: Мога ли да осъдя снаха си

Мнениеот nksuccess » 22 Дек 2009, 16:29

Мисля, че не можете да дожете правен интерес от ваша страна за оспорване на бащинството.
nksuccess
Потребител

Мнениеот nksuccess » 22 Дек 2009, 16:30

Накарайте брат ви да действа.Това направете.
nksuccess
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 22 Дек 2009, 16:49

[quote="namakak"]Мога ли да заведа иск за измама срещу имотите на майка ми.
Ставма въпрос за:Брат ми неиска да се разведе.Нямал възможност.
Снахата и тя не подава иск за развод.
Не живеят 10 години заедно.
От три години има дете записано на брат ми.Някога ще наследи чуждото имотите на майка ми ,която не му е никаква и ги е изплащала цял живот.Нея я няма.
Или какъв иск да заведа и в кой съд -районен или бракоразводен?
Ръководейки се от това ,че брата ползва майчиното жилище и вече не е плащал общите сметки за парно и тече лихва,а и не се е развел и нищо няма да остави на пременницата си,която му е кръв,съм решен да се разведа с брат си за цял живот.Чашата преля от добрина. :shock: ,
Моля помогнете в тоя сложен казус,за доказване на бащинството поне,после е лесно с балъка :oops: Ше му дам 50 кинта за нов иск,но вече за развод по нейна вина.Трябва ми първо дело,дори и да се прекрати,не ме интересува.
Какво мога да направя и да придизвикам дело за установяване на истината?[/quot

Оставете брат си, снаха Ви и детето им да си живеят своя живот и да обитават което жилище си искат, стига да не пречат на собственика. Доколкото разбирам, те не пречат на майка Ви, тъй като нея я няма. Тя е изплащала имота и сега е хубаво, че синът и го ползва. Празно ли да стои жилището! Много по-хубаво е да живее близък роднина в него, отколкото чужд човек. Освен това брат Ви не е длъжен да оставя каквото и да било на племенницата си. На нея никой с нищо не и е длъжен. Тя нали си има родители.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот namakak » 22 Дек 2009, 23:53

Тя си има родители.Но само тя му е кръвна роднина,която ще може да му е наследница..Човек никога незнае какво може да се случи на самотен моторджия.
Благодаря за отговорите,изход няма,поне да можех да прекъсна "изяждането на имота" от умишлени неплатени сметки за топлоподаване и вода.Аз си плащам данъците и промилите,но съм наследник на титуляра.За няколко години може въобще да нямам и имотец,без даже да съм имал ползи от него.
Мога ли да сменя името по фактура да идва на негово име или да се откажа от вещното си право,но тогава той може да си пусне наематели в свободните стаи,а аз немога дори и съм намекнал,на мен се забранява изрично.
Цял живот му помагам,утре пак ще му нося провизии за Коледа и Бъдни вечер.Един шоколад не е купил на племенницата.Аз съм по-големия.Някога чух ироничното представяне за второто дете.Второто дете се раждало,за да изяде имота на първото.Разбира се във шега.
Без да ползвам,ми трупа сметки :shock:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот boiko62 » 23 Дек 2009, 00:11

съдебна делба ще ви удовлетвори донякъде
boiko62
Младши потребител

Мнениеот namakak » 23 Дек 2009, 00:24

Мислил съм и по този вариант,аз губя и той неможе да ми наплати,аз имам тази възможност.Но той отива на улицата,все пак ми е брат.Ше земе да ми клекне на черджето,похарчил и това което бих наплатил.
Брокерите намалиха съвсем,но няма купувачи.Той сподели,че при продажба ще си плати сметката от една година,но се опасявам,че ще продължи.
Делбата може да установи кой е живял и кой иска пропуснати ползи.
Преди години се разбрахме,че ще има наплащане и ще си разделим имога от други имоти,които са в материален спор при делба от зла братовчедка.Но вече не се надяваме,докато е жива тая ,ще иска без документ няколко декара от нивите.Които не са никак за изпускане,защото са до блокове на столичен квартал.
А има и пари да ми връща,преди години аз му помогнах.
Съжалявам ,че споделям,но се разкъсвам между нахалството му и братовата отговорност и съпричастност.
Затова питах има ли начин поне сметките да бъдат прехвърлени на негово име от мен,за да съм сигурен ,че поне това ще го накара да ги плати и поеме отговорност,пък нека си живее,то и клиенти няма в момента,казаха брокерите.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот vetre » 23 Дек 2009, 21:51

НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ АВТОРА Е ФЛУУДЕР/разновидност на спамер/.
vetre
Потребител

Назад към Семейни казуси