Здравейте!
Имам няколко въпроса относно развод между български гражданин и чужденец и се надявам че можете да ми помогнете с някои от отговорите. Ако не, бихте ли ме посъветвали към кого да се обърна за повече информация. Благодаря!
Въпросния развод е на женитба между мен (Български гражданин) и съпругът ми (Американски гражданин). Бракът е сключен 1999 година в Южна Африка и в последствие регистриран като International Marriage в България. Аз имам поданство в Южна Африца (но съм все още Български гражданин) а съпругът ми е US гражданин и очаква да получи поданство в Южна Африца на основата на женитбата си с мен след около месец-два. Имаме една дъщеря (на 7 години) която е Български гражданин с Южно Африканско поданство (като мен). И двамата съпрузи все още живеем в Южна Африца. Въпросите са следните:
- Възможно ли е да се заведе разводно дело в България или трябва процеса да е в Южна Африца?
- Ако развод в БГ е възможен, решението на Българския съд има ли авторитет в Южна Африца, специално около въпроси като поделяне на имоти, деца и т.н.?
- Възможно ли е дело за развод да протече ако единия (или двамата) от съпрузите не е в България в момента (например чрез номинация на представител или някакъв друг начин)?
- Чъвала съм че в България е възможно да се обяви за развод в държавен вестник и ако дръгата страна не направи контакт в определен период, разводното дело може да започне. Има ли такова нещо и каква точно е процедърата?
- Какъв е вашия съвет ако реша да заведа такова дело - можете ли да препоръчате адвокат, какви форми трябва да се попълнят, какви са изискванията за пускане на дело и какво друго трябва да знам (дето дори не съм се сетила да питам!)?
Благодаря ви много предварително!
С уважение,
Jeni Abdul
jeni.abdul@gmail.com
- Дата и час: 17 Дек 2024, 07:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Информация за развод в България
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|