начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Поредният тъп въпрос относно СК :))

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поредният тъп въпрос относно СК :))

Мнениеот petrra » 27 Яну 2010, 22:06

Извинете ме за глупавият въпрос /допустимо е и аз да не съм наясно/но възможно ли е след 01.10.2009г да се формулират искови молби за развод по чл. 99 ал. 1 Не би ли следвало да се завеждат по члена от новият СК? И до колко е допустим подобен иск?
Съжалявам за глупотевините, с които ви занимавам, но гледам и не вярвам на очите си...
Желая на всички вълщебни мигове и успешна седмица!!! :) :) :)
petrra
Младши потребител

Re: Поредният тъп въпрос относно СК :))

Мнениеот svettoslav » 27 Яну 2010, 22:39

Не е тъп.Напротив.Както се казва, понякога не без основание,съдията само това чака :) -да се посочи "неправилен член".
Иначе според мен това е без значение.Каквото и да се напише,съдът дава квалификацията на иска в кр. сметка.Какво от това,че в И.М. е отбелязано чл.100 СК или чл.56 СК(2209г.) или пък чл.209 от наказателния кодекс и т.н.Е, на кадията ще му се разширят зениците малко,ама какво от туй :shock: :shock:
Искането е важно,както и фактите.
Желая Ви успешна,светла и усмихната седмица,както и весели ,прекрасни и чудесни мигове с Ваши близки,роднини,приятели и либовници :D :D :D
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 27 Яну 2010, 22:43

:lol: ох, разсмяхте ме с прекрасните си, вълшебни, неповторими и неподправени, искрени и красиви, топли и чудесни, сърдечни, смислени и изумителни ПОЖЕЛАНИЯ!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот vili » 29 Яну 2010, 01:00

Съдът не е обвързан от посочената в исковата молба правна квалификация, нито това ще повлияе на допустимостта на иска. А правното основание очевидно следва да се изведе от действащия закон! А кой е действащия, вероятно на този въпрос ще си отговорите сам.
vili
Потребител

Мнениеот Melly » 29 Яну 2010, 01:13

vili написа:Съдът не е обвързан от посочената в исковата молба правна квалификация, нито това ще повлияе на допустимостта на иска. А правното основание очевидно следва да се изведе от действащия закон! А кой е действащия, вероятно на този въпрос ще си отговорите сам.

Гениално.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vili » 29 Яну 2010, 01:27

Защо е тази ирония? Така зададеният въпрос изисква простичък отговор!
vili
Потребител

Мнениеот Melly » 29 Яну 2010, 01:32

vili написа:Защо е тази ирония? Така зададеният въпрос изисква простичък отговор!

Моля, моля, това не е ирония. В случай, че е възприето така, моля за извинение.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси