начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

чл.62, ал.4 от СК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: чл.62, ал.4 от СК

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:09

Майкато може да заведе делото от името на детето.Вярно,че е "азбучен казус",но колко му е на човек понякога да побърка малко азбуката.. :)

:) М`да, как да не ти харесвам мислите?
Вчера нещо ти написах и за извънредните способи за отмяна...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:10

poli_g написа:
REVOLUTION написа:
poli_g написа:И е права!
Въпреки, че и малолетно може да предяви установителен иск ( Различна наистина провокира мисли), но само при определени обстоятелства( самостоятелен този иск няма да успее, каквото и да си дращим тук) задължително в условията на ОСИ, и ето я черешката- съдът ще стори останалото.
Това бе интересното за коментар.
Вчера.

Тъй като си допълнила.Това според мен не е вярно.Напълно си е възможно да се предяви самостоятелно , тоже и да успее.

Вчера не си следил дискусията... та за това, сега ще се повторя. Какво е водещото в СК? - интересите на детето. :)
За това УИ следва да е в условията на ОСИ...

Защо смяташ, че не съм права? :roll:

Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:15

mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.

Точно!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:27

REVOLUTION написа:Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.

:roll: Това не е отговор на питането ми. :)

REVOLUTION написа:
mibora написа:На 15.10.2009г. присъствах на семинара в зала Максима на УАСГ на тема "Новият семеен кодекс", където доц. д-р Велина Тодорова обясни, че детето има право да оспори бащинството след навършване на 14год. възраст до 19год. Това продиктува моето питане. Явно е имала предвид самостоятелно оспорване.

Точно!

Е, защо? Правото му съществува от по-рано .... :wink:

п.п. до после!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 03 Фев 2010, 13:30

REVOLUTION написа:

Точно!

Хайде де! И от къде на къде тази констатация? Право на детето е да знае своя произход /Евр. конвенц. за правата на детето, Закона за закрила на детето и пр- нямам вр. да търся разпоредбите/и това му право не може да се обвързва с възрастта му.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:31

poli_g написа:
REVOLUTION написа:Ами защото макар и нормално да има ОСИ е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.

:roll: Това не е отговор на питането ми. :)

REVOLUTION написа:

Точно!

Е, защо? Правото му съществува от по-рано .... :wink:

п.п. до после!

Защо да не е? :roll:
Ами защото макар да съществува от по-рано , самостоятелно може да го упражни от по-късно. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:33

razli4na написа:
REVOLUTION написа:

Точно!

Хайде де! И от къде на къде тази констатация? Право на детето е да знае своя произход /Евр. конвенц. за правата на детето, Закона за закрила на детето и пр- нямам вр. да търся разпоредбите/и това му право не може да се обвързва с възрастта му.

Е че кой го обвързва.Въпросът е от кога може да го упражни самостоятелно и как ще го упражни преди това.Капиш! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 03 Фев 2010, 13:34

Водиш ни към чл. 13 от Конвенцията за правата на човека и осн. свободи, относно задължението на държавата да осигури ефективен способ на защита?
Не, не мисля, че искаш революция, макар и да съответства на ник- а.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:36

REVOLUTION написа:Защо да не е? :roll:
Ами защото макар да съществува от по-рано , самостоятелно може да го упражни от по-късно. :D

Е, дойдохме си на думата...
Може и преди това. :) :P ( на мен това ми беше интересно)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:39

poli_g написа:
REVOLUTION написа:Защо да не е? :roll:

Е, дойдохме си на думата...

Е може де, значи се разбрахме! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 13:40

REVOLUTION написа:
poli_g написа:Е, дойдохме си на думата...

:roll: :) Сещаш ли се как?

п.п. Насрочи ли среща?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 13:46

poli_g написа:
REVOLUTION написа:
poli_g написа:Е, дойдохме си на думата...

:roll: :) Сещаш ли се как?

п.п. Насрочи ли среща?

Да , писах го по-горе!

п.п.Не съм още , знаеш че ще си от първите , които ще чуят новината. :D
Скоро...!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 03 Фев 2010, 17:08

Относно п. п.: нали ще свирнете по- силничко!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Фев 2010, 17:16

:lol: Доста силничко ще е, за да го чуя и аз при това разстояние :lol: :lol:

Темата не е изчерпана. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 03 Фев 2010, 17:21

razli4na написа:Относно п. п.: нали ще свирнете по- силничко!

Разбира се! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 03 Фев 2010, 17:25

REVOLUTION написа:...е напълно възможно и допустимо от гледище на ГПК и СК, искът за оспорване на бащинство да се предяви самостоятелно.Няма изискване за задължително ОСИ , нито пък искът за оспорване на бащинство е възможно да се остави без разглеждане като недопустим ако няма ОСИ , остави че няма такова нещо в ГПК и СК , ами и интересът на детето пак ще бъде защитен , доколкото в интерес на последното е да се обори една презумция за бащинство , която не отговаря на обективната истина.

+1. Темата е доста дъвкана и мнението за задължително съединяване като че ли е разпространено - учудващо за мен. :oops:
"Няма такова нещо в ГПК и СК" - именно; а ако случайно законодателят беше имал предвид, че никога ама в никакъв случай не е в интерес на детето да остане макар и за секунда без установен произход от бащата, със сигурност щеше да понапише нещо за задължително съединяване.
Също съм 100% съгласна и че в интерес на всички, вкл. на детето, е да се установи истината по възможност, а не само формално да има някакъв, все едно какъв, запис в полето "баща". Особено когато този резултат е желан от "заинтересованите". Нали установяването на истината е основната цел на тези искове.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот mibora » 03 Фев 2010, 19:05

Из "Етичен кодекс на адвоката":

Доверие и почтеност

Чл. 4. Взаимоотношенията между адвоката и неговия клиент се градят на основата на доверието, което е и в основата на отношенията между адвокатите и между тях и властите. Такива отношения не могат да съществуват, ако има съмнение в честността, личното достойнство и почтеността на адвоката.

Поверителност

Чл. 5. (1) Адвокатът е длъжен да пази тайната на своя клиент без ограничение във времето. Опазването на професионалната тайна е основно и първостепенно задължение на адвоката.

(2) Адвокатът пази в тайна всяко узнато от него при и по повод упражняване на дейността си поверително сведение.

(3) Адвокатът изисква опазването на професионалната тайна от своя персонал и от всяко лице, с което си сътрудничи в професионалната дейност.

(4) Адвокатът може да разкрие поверителна информация само доколкото това е необходимо, за да се защити в хода на гражданско-правни, административно-правни, наказателно-правни, дисциплинарни или други производства, свързани със спор между него и неговия клиент.
"Казаното отлита,
написаното остава"

С уважение:
Е.И.
mibora
Потребител

Мнениеот svettoslav » 03 Фев 2010, 19:24

:D
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Фев 2010, 11:31

Преминаваме към коментар на ЕК на адвоката ли?
REVOLUTION
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси