Здравейте,
Казуса ми е следния:
Имам две деца от мъж, с който не живея от 8 години. Не съм имала брак с него.
Той не иска да плаща издръжка на децата ми, а и не иска да се откаже от тях. Какво да правя?
В момента живея с друг мъж и искам да си устроя живота.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Издръжка на деца
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Издръжка на деца
айде пак...
прочетете назад във форума.Има мноооого теми за издръжката,за родителски права,за заченали от извънземни..........
прочетете назад във форума.Има мноооого теми за издръжката,за родителски права,за заченали от извънземни..........
- usra_ovcova
- Потребител
Не виждам защо трябва да иронизирате въпроса на жената? За да влезе и потърси помощ и съвет в този форум, значи наистина е притеснена. Не прочетох никъде да е писала, че е заченала от извънземни, просто иска мнение. Жалко, че такива хора като usra еди коя си превръщат подобни форуми в място, където се опитват да бъдат комични и интересни, но на мен лично, а предполагам и на още много от регистриралите се, едва ли им е забавно да четат подобни жлъчни забележки. И в подобни моменти се питам къде отиде човещината на българина?
Жалко, наистина!
Жалко, наистина!
- ketigar
- Нов потребител
Обръщам се към Jessy: Имам подобен проблем и в момента се опитвам да го разреша, но се отказах от “услугите“ на този сайт след като видях как някои се гаврят с чуждата болка и страдание. Ако искате, кажете как бих могла да се свържа с вас по друг начин и ще ви кажа какво са ми обяснили по въпроса. Може и на вас да ви послужи.
- ketigar
- Нов потребител
jesi84 написа:Здравейте,
Казуса ми е следния:
Той не иска да плаща издръжка на децата ми, а и не иска да се откаже от тях. Какво да правя?
След като не плаща издръжка, не полага грижи за тях и т.н. можете да отнемете родителските му права-чл.132 СК.
- sunrise
- Активен потребител
Ако е присъдена издръжка, която бащата на децата не плаща- образувайте изпълнително дело и събирайте парите принудително. Ако няма присъдена издръжка, предявете иск за определяне на издръжка. Проявете активност!
- vioma
- Младши потребител
jesi84 написа:Здравейте,
Казуса ми е следния:
така...
госпожо, осемгодишното бездействие, меко казано ме шокира!
Към настоящия момент имате възможност да промените това, като за целта следва да образувате дело за издръжка за двете деца. Идея нямам в какви параметри ще бъде определена дължимата от бащата на децата издръжка, тъй като това зависи от редица обстоятелства, с които няма как да съм запозната.
Имайте предвид, че делата за издръжка са по реда на бързото производство т.е. ще приключите сравнително бързо, а и може да търсите издръжката за 1 година назад. Написаното до тук-единствено и само в хипотеза, че нямате съдебно решение, по силата на което бащата да е осъден, понеже от поста Ви не става ясно....написала сте "не иска да плаща"?!?
...продължавам -ако бащата няма имущество, към което да насочите изпълнението след това и/или не работи /плюс още няколко неща/ има ред за изплащане на присъдената издръжка от общината. За повече подробности-обърнете се към колега адвокат.
При условие, че имате влязло в сила съдебно решение, няма пречка да заведете дело за увелич. на вече присъдената издръжка.
това е общо взето, гадаейки от поста Ви.
Успех!
п.п. чак сега видях...що вадите стари теми, бре ?!?
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
usra_ovcova написа:айде пак...
А бе Вие , да не сте случайно нон стоп в цикъл ...........
- sisi19
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|