Здравейте,моля за помощ и съвет.Майка съм на детенце на 1 година и 11 месеца,бебо е роден тук в България,но таткото е британски поданник.Разделихме се когато синът ми беше на 3 месеца и от тогава до сега,той не е плащал дори и стотинка издръжка.Както знаете за повечето майки в подобна ситуация,парите са сериозен проблем.Заведох дело за издръжка,сега чакам да го открият,за да му връчат призовката.Опасявах се,че господина е напуснал страната ни,но скоро разбрах,че все още е тук,дори е скючил брак с друга българка.Какво ме шокира обаче?Когато си прибирах багажа от общото ни жилище,поисках и акта за раждане на детенце.Без проблем,таткото ми даде всички вещи,но акта беше в плик,на гърба на който видях адрес във Великобритания.И го проверих-това е службата за подпомагане на децата,т.наречените-детски добавки.Изпратих писмо със запитване,има ли молба от Г-х Х за получаване на тези пари/сумата е около 180 лв.месечно/?И се оказа,че има МОЛБА, до 30 дни ще ми изпратят подробности.Бих ли могала да ползвам този документ в Бг съд,за да ми помогне това за ОГРАНИЧАВАНЕ на родителските права на биологичния баща? Фактически ако в крайна сметка този мъж получава пари от Англия за ДЕТЕТО си,а в същност дори и стотинка не стига до бебо,как да постъпя?Дали това не е престъпления в собственната му страна,дали бих могла да апелирам в съда,за отнемане на правата му?Как да постъпя?Благодаря Ви,дори само че прочетохте това писмо
П.П.В България този човек не работи,има фирма,като всичко което притежава,е на името на фирмата.Имам ли шанс в тази битка изобщо?И има ли гаранция,че ако плати издръжка-две,а в бъдеще реши да напусне страната ни,ще ни изплати задълженията си към детенце,докато то навърши пълнолетие?Или това е само химера или просто добро пожелание.Забравих да спомена,че от август м.г.този човек отказва каквито и да е контакти с нас.
Хубава вечер на всички Ви и дано някой реши да ми помогне в това лутане.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 10:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Издръжка от британски поданник ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Издръжка от британски поданник ?
Наемете си адвокат, разкажете му всичко и потърсете издръжка на детето си. Никой отнапред, особено във форума не може да предскаже крайния резултат. Пътят обаче е осъдително решение и т.н.
- rts
- Активен потребител
Хубава вечер на всички Ви и дано някой реши да ми помогне в това лутане.
Ела да пием кафе и не се пилей из форумите. Катя ще ти свърши работата.
Не помня дали го говорихме, но с осъдителното решение ще го преследваш и в Англия.
Последна промяна poli_g на 02 Мар 2010, 18:09, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
БЛагодаря Ви,че взехте отношение по темата ми.Това,което ме съветвате вече е сторено,сега чакаме да ни насрочат дата за делото.За всичко останало може би ще е нужно време,все още чакам документ от Англия за получаването на детски добавки от там.Тревожи ме само факта,че делата май ще бъдат повече от едно,но...дано адвоката ми знае какво прави/доверила съм се изцяло/.Хубава вечер на всички и още веднъж Ви благодаря,че сте съпричастни
- mats_mum
- Нов потребител
До poli_q,ах ти лисанке ,ще дойда...чета тук из форума от седмица-две..и как не ти познах хапливото езиче,как си мила?
- mats_mum
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|