начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Моля ви помогнете ми да си взема детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот n_genov » 29 Май 2010, 10:44

Здравейте!
Имам проблем,който ме мъчи от години и не знам какво да направя :(
Живея в Атина от 12 години,преди 7години се ожених за българка тук в българското посолство,а след няколко месеца ни се роди момче (в Атина).
Когато малкия направи 6 месеца,решихме да го закараме в България при майка и ,а ние да поработим още година и да се приберем.
Жена ми често отставаше без работа за по 3-4 месеца и така и не успяхме да отделим желаните пари за да си отидем.Започнах да натискам жена ми да си вземем детето(вземах достатъчно пари за да издържам и 2-та),а тя не искаше..
Детето ми липсваше много и постоянно говорех с нея да дойде тук,а тя беше категорична НЕ (без конкретни причини за това).
От 10 дена детето ми е на гости (с тъщата)..малкия много се привърза към нас и казва често ,че "тук при мама и тати ми е по-хубаво"..
Преди няколко дена баба му започна да му сменя боксерките,а той се разплака с думите"срам ме е от теб искам тати",тогава дръпнах жена ми и пак започнах да и говоря,че детето е пораснало и иска родители.Тя е категорична НЕ
Въпроса ми е има ли начина да задължа,жена ми със закон да си гледа детето?
От както сме оставили детето пращаме всеки месец по 150-200 евро и много дрехи и играчки.Тъщата е трудоустроена и не работи последните 9 години,има ли начина да докажа,че не може да гледа детето поради болест(има операция на гръбначния стълб).
Жена ми е декларирала доходи само последната година,а аз мога да покажа всяка година доходи достатъчни за отглеждането на детето.
При евентуален развод мога ли да взема детето или да я прунудя да го гледа тя ,а не майка и?
n_genov
Нов потребител

Re: Моля ви помогнете ми да си взема детето

Мнениеот n_genov » 05 Юни 2010, 00:50

Никой ли не знае? :(
n_genov
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 05 Юни 2010, 05:37

Как да ви помогнем, когато вие сте баща на това дете и не ви е нужна помощ, за да остане при вас в Гърция.
Проблемите ви не са правни!
Пък това дето го искате- да я принудите да се грижи за него, при все, че открито декларира, че не иска.... как да стане?!

При евентуално прекратяване на брака двамата родители имате равни шансове да ви се присъдят родителските права за детето. Въпрос на доказване е на кого ще ги присъди съда, но ако ги дадат на майката и тя не полага грижи за детето- може да се направи нещо( промяна в обстоятелствата, може да доведе до промяна в упражняване родителските права).
Ама не и по форумите.

п.п. Говорете със съпругата. Въпрос на разговор с ясно заявени позиции е решаване на един такъв проблем. 6 години трето лице, па макар и в родствени връзки с детето, ви го отглежда и сега вече развихте чувства към това същество. Какви важни обстоятелства да са ви принудили да ограбвате детето, лишавайки го от семейна среда- не знам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот n_genov » 10 Юни 2010, 00:38

Проблемите ви не са правни!
Мисля,че вече са правни..При усовие,че не става с разговори вече го търся по закон.
Готов съм на развод,за да си взема детето или поне да принудя съпругата ми да си го гледа(това дете има нужда от поне 1 родител)
Моята вина е,че не съм бил по-настоятелен,и не съм го направил по-рано.
Някой може ли да ми препоръча адвокат,занимаващ се с бракоразводни дела?
n_genov
Нов потребител

Назад към Семейни казуси