начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Родителски права

Мнениеот tezata » 11 Юни 2010, 15:54

Живея и работявъв чужбина разведен съм от3 години след развода детето остава при маиката през 2010 маиката почива и детето във момента е при баба му по маичина линия искам да поема грижите за сина си като го доведа при мен моля помогнете със съвет какво трябва да направя.Трябва ли да се обърна към адвокат икъде Страната в която живея е във ЕС. благодаря предварително.
tezata
Нов потребител

Re: Родителски права

Мнениеот portokal » 11 Юни 2010, 16:04

Ми по принцип детето след смъртта на майката би трябвало да живее при теб, без да се обръщаш към адвокат; въпросът е бабата какво мисли.
Детето иска ли да дойде?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот tezata » 11 Юни 2010, 22:12

това е от чисто човешка позиция,а от законова. какви документи трябват за да го изведа от страната по законен начин и какво да да направя ако ми създават пречки благодаря
tezata
Нов потребител

Мнениеот portokal » 11 Юни 2010, 22:17

Е ми добре, щом това не е "законовата позиция" - след смъртта на майката да упражняваш родителските права, без да е нужно да правиш нещо специално, аз не знам коя е "законовата". :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот nanadebelana » 17 Юни 2010, 17:17

Здравейте,моля за мнения по следния въпрос:
Имам дете от мъжа с който живеехме заедно.От 6 месеца сме разделени. Адресната ми регистрация е при него,но не живеем заедно-няма каде да живеем с бебчо(10 месеца).Трябва да кандидатсвам за общинско жилище и предимство ще е ако той се откаже от детето(един вид официално си ставам самотна майка).Възможно ли е това и каква е процедурата?В момента живея при моя приятелка ( в хола им) така че е спешно. ;(
nanadebelana
Нов потребител

Назад към Семейни казуси