Здравейте, дано темата е за този раздел.
Разведена съм вече повече от шест години, но не се чувствам така. Почти ежедневно/по точно почти всяка вечер след 22 часа/ бившият ми съпруг ми звъни по телефона, като понякога разговорите продължават повече от два часа.
Темата е все една и съща - започва се с думите "обичам те, мога ли да се върна при теб", продължава с "ти знаеш ли че ти плащам всичко, с издръжката на децата и ако не са моите 110 лв. си гола вода" и завършва с поредните телефонни заплахи които периодично си сменят темата:
" Ще ти взема децата и ти сама ще дойдеш при мен, да се молиш да те взема";
"Ще накарам да те уволнят и всички твои роднини също ще останат без работа, защото имам връзки и пари"
" Само снимка 4 на 4 ми трябва и който си поискам от твоята фамилия ще е на три метра под земята".........да не продължавам нататък дано сте схванали същността.
Е, тази вечер ми писна и го отрязах, казах му повече да не ми звъни по това време на денонощието, че съм съгласна да му върна всички пари над издръжката, които е давал било то за лекарства, подаръци за рождени дни и прочее.
Последваха още по-жестоки заплахи, които не искам дори да напиша.
Въпросът ми е, към кого да се обърна и дали изобщо имам право да поискам запис на тези разговори, защото те ще продължат и имат ли сила те в българските съдилища, т.е. разглеждат ли се като тормоз; а заплахите по телефон считат ли се за реални?
- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отношения след развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отношения след развод
6 години- всяка вечер? Трябва много да ви обича този човек, а и вие наистина сте и търпелива, въпреки, че знаете как да затворите телефона.
Това, за което питате е невъзможно практически законосъобразно да се изпълни- записи, като годно доказателство, само със СРС за чието разрешение в този казус- невъзможно.
Сменете си номера на телефона ( най-ефективно, икономично и щадящо нерви и време решение) и пуснете една жалба, свободен текст, в РУ " Полиция". Не, че ще постигнете нещо, но все пак някъде ще оставите следи за твърденията ви, че ви заплашва.
Консултация с колега- ЗЗДН е вариант, но как ще доказвате твърденията си е друг въпрос ( само декларация не стига).
Това, за което питате е невъзможно практически законосъобразно да се изпълни- записи, като годно доказателство, само със СРС за чието разрешение в този казус- невъзможно.
Сменете си номера на телефона ( най-ефективно, икономично и щадящо нерви и време решение) и пуснете една жалба, свободен текст, в РУ " Полиция". Не, че ще постигнете нещо, но все пак някъде ще оставите следи за твърденията ви, че ви заплашва.
Консултация с колега- ЗЗДН е вариант, но как ще доказвате твърденията си е друг въпрос ( само декларация не стига).
- Гост.
- Старши потребител
Налага се да съм търпелива, защото иначе това го изживяват моите родители/звъни в тях/.
Смяната на номера също е минал вариант - вече два пъти.
Мислех си, че има някакви правни защитни мерки в подобни случаи/като заповед от прокуратурата до мобилния ми оператор за запис на разговорите/, но явно това е фантазия.
Жалбите до РУ имат обратен ефект/знам го от опит/, поне тази по време на бракоразводното дело беше.
Е, остава ми да си пожелая тази негова "обич"/дано и вие сте говорили с кавички в отговора си/, да си остане вербална, защото физическата вече съм я изпитвала.
Смяната на номера също е минал вариант - вече два пъти.
Мислех си, че има някакви правни защитни мерки в подобни случаи/като заповед от прокуратурата до мобилния ми оператор за запис на разговорите/, но явно това е фантазия.
Жалбите до РУ имат обратен ефект/знам го от опит/, поне тази по време на бракоразводното дело беше.
Е, остава ми да си пожелая тази негова "обич"/дано и вие сте говорили с кавички в отговора си/, да си остане вербална, защото физическата вече съм я изпитвала.
- exception112
- Нов потребител
Остава ви закона за защита срещу домашно насилие.
Полза- относително прилична, но все пак с колегата ще помислите върху приоритети. Не е невъзможно доказване на психически тормоз.
Полза- относително прилична, но все пак с колегата ще помислите върху приоритети. Не е невъзможно доказване на психически тормоз.
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|