- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дело за определяне на режим на свиждане ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
дело за определяне на режим на свиждане ...
Здравейте, имам дъщеричка на 4г и осем месеца, с чиито баща сме разведени от 3 год. В момента двете с нея живеем със приятелят ми и с втората ми дъщеря на 2 мес.До края на май миналата година трябваше да приключи дело за определяне на режим на свиждане, заведено от бабата и дядото на по- голямата ми дъщеря. След като измина повече от месец след срока за произнасяне на съда, аз отидох в дело водството на съда, за да поискам справка от документите по делото. Обясниха ми че делото не е при тях а при съдийката, която беше в болничен по това време. След като изтече болничния й, аз отидох пак... делото пак го нямаше... след това отидох още 3-4 пъти... същото. Накрая ми казаха че се е забавила с решението случвало се, да не се притеснявам... щяла съм да получа документ, когато съдията излезе с решение. Такъв не пристигна. Преди около 3 месеца бабата излезе с твърдението че била прекратила делото още тогава, след последното заседание /30 април 2009 /. Но вчера дойде и ми обясни, че иска да вземе внучката с в понеделник за две седмици, защото това и се полагало и ми показа гърба на решението на съда за право на свиждане, като ми обясни, че то било излязло още миналата година, в законовия срок???????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Искам да Ви попитам ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е? Съдията по делото е .........................., Плевенски Районен Съд
- deni_dobreva
- Младши потребител
Споко!
Ако не сте получили съобщение и препис от решението на съда, това означава, че то за Вас не е влязло в сила и не може да бъде изпълнявано, освен ако по една или друга причина е допуснато предварителното му изпълнение. Това означава, че дори и да е било постановено такова решение Вие към настоящия момент имате право да го оспорите, защото не е изтекъл срокът за подаване на жалба спрямо Вас. Този срок ще започне да тече и ако си вземете решението от съда, макар все още да не са Ви връчили съобщението за неговото изготвяне. Съвет- вървете в съда и поискайте делото като страна по него. Прегледайте го внимателно и вижте какво е станало- дали наистина има решение, кога е постановено, изпратени ли са съобщения на страните, кога са получени, от кого са подписани. Тогава ще имате яснота каква е ситуацията и ще можете да вземете решение какво да правите. Успех!
- sainul
- Младши потребител
Re: дело за определяне на режим на свиждане ...
Здравейте, има интересно развитие по моя случай... оказа се, че решението е взето, но нито една от страните не е била уведомена?! Бабата на дъщеря ми си е взела препис от решението... Обсъдихме проблема с адвоката, който ме представляваше по делото и предполагаме, че явно е имало някаква "намеса". Вярно ли е, че докато не получа уведомление, аз де факто съм неуведомена и решението не е влязло в сила? Защото ако е така, аз ще си трая, пък да видим как ще бъде обяснено защо ме уведомяват с 1 година и 1 месец закъснение... Не смятам да си вземам препис от решението.
- deni_dobreva
- Младши потребител
По тези дела, колега, съдът служебно е задължен да се произнесе, като допусне предварително изпълнение.
- Гост.
- Старши потребител
Ами оказа се, че не е упоменато да се допуска предварително изпълнение. А сега какво?
- deni_dobreva
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|