Здравейте, синът ми е на 12 години и е необходимо да му се издаде задграничен паспорт. Биологичният баща не контактува, не е виждал, не се интересува и не плаща издръжка от както детето беше на 1година и два -три месеца. Не съм наясно къде се намира, не поддържаме отношения! Водих няколко дела за издръжка, частен съдебен изпълнител, държавен съдебен изпълнител....неоткриваем е...Доколкото съм запозната, за издаване на задграничен паспорт на дете до 14години, е необходимо и двамата родители да присъстват....
Какъв е начина и има ли такъв, да бъде издаден паспорт без присъствието на бащата ??
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задграничен паспорт дете-единият родител отсъства
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Задграничен паспорт дете-единият родител отсъства
Води се дело, назначава се особен представител, и със съдебното решение се отива в МВР. Трябва ви адвокат. Предварително помислете и да съедините иск за заместващо съгласие за паспорта и такъв заместващо съгласие от съда (разрешение) за влизане-излизане/пресичане на граница на детето, многократно, до навършване на пълнолетие, защото само с паспорт не може да се излиза. поздрави
- ekostova
- Потребител
Re: Задграничен паспорт дете-единият родител отсъства
Благодаря Ви!
- vasiags
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|