Здравейте,
Надявам се, да ми помогнете!
Преди време, представител на земеделска фирма ми изпрати писмо, че съм наследник на земеделска земя в Оряхово. Оказа се , че баща ми е наследник на прадядо ми - Марин... Фигурираха всички имена в регистрите на общината (майка, баща на баща ми, неговият дядо) с изключение на прабаба ми - съпругата на въпросния Марин.
Общината казва, че няма данни за нея и не може да ми издаде удостоверение. Как се процедира в този случай?
Предварително наех адвокат в Оряхово - (не исках да ощетявам други хора и обичам да спазвам Закона), който ми каза, че Общината трябва, или да впише в графата - няма данни за лицето - как се процедира в този случай?
Или да ми даде писмен отказ, който в следствие да обжалвам.
От друга страна, ако няма данни за съпругата на прадядо ми, откъде Общината знае, че е имало такава?
Тази жена няма ЕГН, може би е родена към 1900 г.
Оказва се, че няма име на прабаба ми - аз не го знам, няма документ за брак, нито смъртен акт - никаква информация, има възможност общината да е изгубила тези архиви...
(Също така, се оказва, че друг човек, с фалшиво удостоверение за наследници е давал под наем земята ми 6 години, след което почива. Това ми казаха арендаторите.)
Какво ще ме посъветвате? Как да процедирам, ако общината не ми издаде удостоверение? Трябва ли да наемам още един адвокат тук в София, по-опитен? Възможно ли е да не получа правата на наследник? В същото време тази фирма си обработва земята.
Благодаря предварително за отговорите!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 01:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удостоверение за наследници, общината няма данни?!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Удостоверение за наследници, общината няма данни?!
не съм компетентно лице,но преминах през подобен случай....
липсваха данни за сестра родена около 1910 и починала на друго място ,различно от раждането, написала и само имената и че лиспват данни за лицето.
при нотариус минахме на договор за аренда,но ми каза че с такова удостоверение не може да се продава или разделя земята.
натисквай общината да ти издават документ и да пишат че нямат данни за лицето.
липсваха данни за сестра родена около 1910 и починала на друго място ,различно от раждането, написала и само имената и че лиспват данни за лицето.
при нотариус минахме на договор за аренда,но ми каза че с такова удостоверение не може да се продава или разделя земята.
натисквай общината да ти издават документ и да пишат че нямат данни за лицето.
- meggylo
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|