начало

Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии Прокурорската колегия осигури осем бройки за административни съдии

Изчисляване на идеална част от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изчисляване на идеална част от наследство

Мнениеот big_67 » 12 Юни 2016, 21:05

Моля за помощ. Продаваме къща собственост на баба и дядо. Те имат 7 деца. Първо почива дядо, след това почива баща ми и след него баба ми. Как се делят квотите на починалия син между съпруга и две деца. Има ли значение , че баща ми е починал преди баба ми.
big_67
Младши потребител

Re: Изчисляване на идеална част от наследство

Мнениеот ivanov_p » 12 Юни 2016, 21:29

По 1/7 на всяко дете и наследниците му.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот jhoro » 13 Юни 2016, 03:22

big_67 написа:Моля за помощ. Продаваме къща собственост на баба и дядо. Те имат 7 деца. Първо почива дядо, след това почива баща ми и след него баба ми. Как се делят квотите на починалия син между съпруга и две деца. Има ли значение , че баща ми е починал преди баба ми.

Питането ви е много бедно откъм информация, затова ще направя ... възстановка. Ако нещо не е точно така - поправете ме.
Бабата и дядото са притежавали къща. Не се споменава друг имот - затова приемам, че няма.
При положение, че сега се говори за делба - явно такава не е имало до момента. Затова не е от значение - кога е починал баща Ви - преди или след баба Ви.
Щом баба Ви и дядо Ви са имали 7 деца - всяко едно от тях (или неговите наследници) трябва да получи по 1/7.
Питате за съпруга - явно става дума за майка Ви.
Двете деца и майка Ви, като наследници на починалия син на бабата и дядото, трябва да получат ПО 1/21 част от наследството на бабата и дядото (въпросната къща).

ivanov_p написа:По 1/7 на всяко дете и наследниците му.

Вашият отговор ми напомни за „Пътеводител на галактическия стопаджия“ и „Отговорът на Въпроса за Живота, Вселената и Всичко останало“ - "42"
jhoro
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 13 Юни 2016, 09:00

Наследството минава приз починалия баща, който има 1/7 от къщата, след смъртта на двамата. Другото се смята според къщата. Ако е на двамата по време на брака бащата получава 1/16 от дядото, която наследяват съпругата и двете деца, всеки по 1/48 част от къщата. Преживялата баба е с дял от 9/16 -ти, който се дели по кръвна линия по 1/7 за всяко дете, като починалия баща се наследява от двете си деца, без съпругата. Сега нямам време да го смятам за всеки един.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Семейни казуси