начало

Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления Нагласите на студентите по „Право“ за наказването на престъпления

Прехвърляне на имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на имот

Мнениеот cavirot » 13 Мар 2017, 22:53

Здравейте,
Пиша ви , защото съм пред дилема и имам нужда от съвет.
Ето по същество:
От няколко години не съм в добри отношения с родителите ми.
Чрез брат ми разбрах , че те желаят да прехвърлят имотите, които притежават на мое име и на брат ми.
Проблемът е , че аз не желая нищо да наследявам, но същевременно не мога да забраня на родителите ми да припишат частта, която според тях ми се полага , на моите деца,нито да ги лиша от права , защото аз не съм в добри отношения!
Въпросът ми е :
Има ли възможност децата ми да наследят директно, без да е необходимо моето присъствие или съгласие, от моите родители?
И мога ли да ги оставя да СИ приписват имотите на внуците им, ако желаят?
Или е по-добре да кажа на брат ми, че може да наследи всичко, и после , ако реши, да дава на моите деца?
Благодаря предварително за съвета или отговора!
cavirot
Нов потребител

Re: Прехвърляне на имот

Мнениеот luchezara » 17 Мар 2017, 16:27

Здравейте,
по първия Ви въпрос: децата Ви не са наследници по закон на Вашата майка, нейн наследник сте Вие и Вашият брат, а Вашите деца са Ваши наследници, сиреч не могат да придобият по наследство без Вас. Но пък, няма пречка да бъдат наследници по завещание. Помислете го.
luchezara
Нов потребител

Назад към Семейни казуси