начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Граждански брак-спешно

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граждански брак-спешно

Мнениеот ashe » 26 Сеп 2004, 15:47

Моля, ви спешно - къде трябва да заявим, че искаме да сключим брак./постоянния адрес има ли нещто общо/ и в кой точно отдел в общината да отидем. Благодаря ви предварително!Какви са документите които ще ни трябват?
ashe

Re: Граждански брак-спешно

Мнениеот Гери » 26 Сеп 2004, 16:56

Ако е за София, мисля адреса беше "Пиротска"8
медицински - тестове Васерман, СПИН + психо
декларация по образец - те дават
личните карти
данни на кумовете

няма такса, освен ако не искате ритуал.
Гери

Мнениеот гала » 01 Окт 2004, 12:13

Необходими документиза сключване на граждански брак :
1. Устно заявление за сключване на гражданския брак /30 дни преди официалното подписване на документите за граждански брак/
2. Определяне на месец, ден и час за сключване на гражданския брак
3. Декларация по образец - получава се от общината
4. Документите за самоличност на двамата младоженци
5. Медицински свидетелства - заверени от здравно заведение, валидни 30 дни от датата на издаване /образците се закупуват от книжарницата/
6. Удостоверение за раждане на двамата младоженци
7. Разрешение от районен съд за непълнолетни лица, навършили 16 год.
8. Документ за прекратен граждански брак /при повторен брак/
Такса: Не се таксува
Срок: 30 дни преди датата на подписване на гражданския брак

Къде обаче не мога да кажа , то наистина за всеки град е на различни места . Защо не питате в гражданското . Мисля 4е общината няма отнощение .
гала

Мнениеот Anastassia Terzieva » 03 Окт 2004, 09:53

:)))))
Za sofia e na Na Pirotska 8, v bezistena mai beshe purvia ot stranata na halite
vodi se Slujba za radostni boredi ili neshto takova
tAM SI IZBIRATE V KOIA ZXALA DA STANE RITUALA I PODAVATE DOKUMENTITE. NA SUSHTOTO MOIASTYO IMA I MEDICINSKI CENTUR I MOJETE DA SVARSHITE I DVETE NESHTA EDNO VRFEMENNO
KOLKOTO DO 30 DNEVNIA SROK- AKO IZTUKNETE NIAKAKVA PRICHINA DA E PO RANO- SLUJITELIA IMA PRAVO DA DATE DATA I PO RANO
AZ LICHNO OT ZALATA NA LEGE 6 SUM MNOGO DOVOLNA- takiva hubavi raboti nagovori gospojata che mi razplaka vsichkite gosti...
e uspeh!!!
Anastassia Terzieva

Мнениеот _abettor » 03 Окт 2004, 10:26

А защо толкова ви е "спешно" да сключвате граждански брак? Първо добре го премислете :))))))
_abettor

Мнениеот Мариела Миланова » 22 Окт 2004, 13:17

Граждански брак сключих спешно - на Пиротска 8. Изискват се личните карти /аз си бях забравила моята и ми продиктуваха от службата номера й по телефона/ и медецинско + васерман - става за половин час и коства само едно боцкане и 13 лв. Попитах на 4.10.2004 казаха ми, че има и през седмицата, има и през уикенда свободни. Избрах си 10.10. Платихме такса 10 лв на място и след това през следващите работни дни трябваше да се запишем вече в ритуалната зала, която си бяхме избрали, като трябваше да носим и трите имена, ЕГН и адрес на свидетелите. Става за нула време всичко. Успех!
Мариела Миланова

Назад към Семейни казуси