начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Наследство на син при отказ от наследство на баща му

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство на син при отказ от наследство на баща му

Мнениеот felipe » 13 Ное 2024, 12:52

Здравейте, преди около 2 седмици почина един мой чичо, наследници на който се явяваме аз и другия мой чичо понеже баща ми е починал. Проблема е че преди време баща ми е подписал отказ от наследство към баща им. Имам ли аз в този случай право на наследство към имотите и парите на чичо ми. Само да спомена че ми дадоха удостоверение за наследници според което наследявам 1/2 от имуществото на починалия ми чичо.
felipe
Нов потребител

Re: Наследство на син при отказ от наследство на баща му

Мнениеот portokal » 13 Ное 2024, 13:26

Имаш право.
В удостоверенията не се сочат дялове, т.е. според мен няма как да пише, че наследяваш 1/2, но толкова е, да.
Отказите от наследство също, между другото, не ги отразяват в удостоверенията, но в твоя случай отказът на баща ти от друго наследство не засяга наследството на чичо ти.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: Наследство на син при отказ от наследство на баща му

Мнениеот felipe » 13 Ное 2024, 13:58

Аз ходих с адвокат да взема удостоверението. :D След това с документа се отбихме и до данъчното, да пусна партида на мое име за данъците на апартамента, от там знам, че е 1/2.Много ти благодаря за мнението @portokal, бъди жив и здрав. Просто се усъмних в моя адвокат и ми бе необходимо второ мнение. :!:
felipe
Нов потребител

Назад към Семейни казуси