начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Какъв ми е шансът

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какъв ми е шансът

Мнениеот майка » 26 Ное 2004, 14:41

Искам развод. Не съм от града, в който живея и работя. Имам дъщеря на 3, 5 г., в дома на родителите на съпруга ми сме. Заплатата ми е 208 лв. нетно. Очевидно мъжа ми ще има претенции за детето. Какви са шансовете ми съда да го присъди на мен. Достатъчни ли са доводите, че свекър ми е излежавал присъда за побой, макар и да е бил реабилитиран след това и дори в момента тече дело по същата причина. Имам и достатъчно свидетели, че съм добра майка. Доходът ми няма ли да се изтъкне като недостатъчен да издържам себе си и детето на квартита?
Моля ви, дайте ми съвет.
майка

Re: Какъв ми е шансът

Мнениеот Анди » 26 Ное 2004, 15:34

Никой няма да ви вземе детето,освен не сте най развратената и болна жена в града.А това за свекър ви въобще не ви трябва.Доходът ви също е достатъчен, още повече че ще осъдите бащата на издръжка, примерно 50 лв месечно.
Анди

Мнениеот llilia » 26 Ное 2004, 15:49

Практиката ми досега показва, че трябва майката да е наистина много лоша майка и с поведението си да дава лош пример, за да се присъдят на съпруга родителските права. От информацията, която предоставяте се разбира, че сте добра майка и можете да го докажете. Съдът ще вземе предвид и пола на детето, което също е във Ваша полза. От друга страна, трябва да докажете още, че детето е привързано към Вас, че има кой да Ви помага - например Ваши майка, баща, друг роднина/последното не е абсолютно задължително, а желателно/. Нищо не казвате за поведението на бащата и неговите доходи, за отношението му към детето и на детето към бащата. Тези обстоятелства също имат значение.
llilia
Младши потребител

Мнениеот майка » 26 Ное 2004, 16:00

Сама съм в този град и няма кой да ми помага. Всичките ми близки са на 100 км от мен. Съпругът ми обича детето, тя също е привързана към него, но основно аз се грижа за нея. Доходите на мъжа ми са с малко по-високи от моите- около 230 лв. чисти.
майка

Мнениеот llilia » 27 Ное 2004, 15:29

Мисля, че нямате повод за притеснение! Ще изтъкнете някои недостатъци на мъжа си, ще доведети свидетел, който да установи това, както и че сте много добра майка и няма да имате проблем.
llilia
Младши потребител

Мнениеот соледад » 27 Ное 2004, 23:59

ако все още четете отговори майко, съветвам ви да се ппотърсите Отдел за закрила на детето във Вашия град . Те работят по настоящ адрес на детето. Хубаво е да познават случая да ви консултират така и така ще трябва да представят становище или да депозират доклад в съда какъв е интереса на детето. Социалните работници имат възможност да посетят дома |Ви да направят среща с учителката на детето и личния лекар . могат да ви помогнат.
соледад

Мнениеот галина » 28 Ное 2004, 13:39

Няма място за притеснение.Няма да ви вземат детето. Биха го дали евентуално на бащата, ако в процеса се докаже,че Вие сте най-пропадналата жена или пък сте с психично заболяване. Не се притеснявайте! Намерете си някой адвокат,който да защитава интересите Ви. Ако не можете да си го позволите,смятам,че и сама ще се справите.Желая Ви искрено УСПЕХ и вярвам в него.
галина

Назад към Семейни казуси