Здравейте уважаеми юристи ,
имам следният проблем и питане към вас.
Ще започна с малко предистория.Бях семеен близо 15 год. ,през които съм бил добър,спокоен и верен съпрух и баща и макар да не обичах съпругата си ,никога не съм се държал зле с нея.Поради ред причини,главно заради разликата в интелектуалнен план ,както и заради нейната грубост и избухливост към мен и децата,аз я помолих да напусне семейното жилище.Тя си замина,аз останах сам с децата ни ,за които се грижих две години,без никаква помощ или заинтересованост от нейна страна.Преди година срещнах жената на живота си ,която обикнах с цялото си сърце ,но понеже не исках да нараня децата си,да ги карам да се чувстват несигурни в обичта ми към тях ,държах връзката си в тайна.Точно през този период пострадах в работата си и се наложи около два-три месеца да лежа на легло.Помолих съпругата си ,с която вече две години живеехме разделени ,но в добри отношения да поеме грижите за децата докато се възстановя,като финансовата страна изцяло поех аз.Но точно в тои период тя научила за моята приятелка и бясна разказала на децата ми как съм водел чужди жени у дома и подава молба за развод по моя вина ,в която вписва ужасни и неверни неща за мен.Когато прочетох всичко това изпаднах в паника ,не можех да си представя как тези долни клевети ще станат достояние на съда,а и понеже никога не съм имал касателство с тази институция си мислех ,че ако признаят вината ми ,ще се водя като осъден ,заради което ще трябва да напусна и работа.Нейният адвокат ми предложи споразумение ,ако се съглася да плащам на децата си издръжка от 140 лв общо.Макар тази сума да е непосилна за мен ,тъй като съм с хронично заболяване,освен това живея на квартира ,но се съгласих.Разводът приключи и след като се запознах с решението на съда ,внесох първата сума която включваше издръжките през месеците от подаване на исковата молба ,до постановяване на решението.И понеже съм чест посетител на този форум ,бях прочел ,че е хубаво като доказателство,ако парите се внасят чрез пощенски запис ,да се иска обратна разписка ,в която вписвам уточнение по кое решение и за кои месеци са внесените суми.Преди няколко дни обаче получавам една покана за доброволно изпълнение от Софийски районен съд за плащане на издръжката от момента на подаване на иска до сега.Моята адвокат който всъщност внасяше сумите вместо мен,се свързал със съдия-изпълнителя и му обяснил ,как стоят нещата.Той поискал молба ,към която да прикрепим тези обратни разписки.Благодаря за търпението да прочетете всичко това и искам да попитам следното:според вас достатъчно доказателство ли са тези обратни разписки,имам и пълномощно ,с което упълномощавам адвоката ми да внася парите ,както и разписки от него за получената сума.Може ли и те да се приложат.А показанията му ще бъдат ли приети?Също така има ли начин да подам жалба срещу бившата си съпруга за набедяване да речем,защото само някакво предупреждение от орган ,будещ респект би я стреснало и би я накарало да спре да ме тормози.Достатъчно проблеми и средства ми костваше този развод ,освен това ми отне децата ,които безгранично обичам,остана ми само здравият разум ,но съм на път да загубя и него.Умолявам ви да дадете съвет!
- Дата и час: 15 Дек 2024, 19:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да докажа ,че съм платил издръжката????
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Имайте повече доверие на адвоката си! Правилно е постъпил като ви е казал, че ще приложи разписките и обратните разписки от записите.Това е достатъчно доказателство, че сте платили издръжката. Непишете на колко години са децата, но 140 лв. за двете не е много. Въпреки също можете да заведете дело за намаляне на издръжката и да посочите като доказателства хроничното си заболяване и това, че сте под наем.
Колкото за терора, посъветвайте се с адвоката си-след като знае точно проблемите ви с подробности, той ще ви даде най-точен отговор !
Колкото за терора, посъветвайте се с адвоката си-след като знае точно проблемите ви с подробности, той ще ви даде най-точен отговор !
- адвокат
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|