начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Установяване на бащинство от законния баща.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Установяване на бащинство от законния баща.

Мнениеот Петров » 16 Дек 2005, 01:21

Здравейте,
малко странно си формулирах заглавието, но то е, защото четейки темите тук, останах с впечатление че моята ситуация е доста нестандартна. Съжалявам ако съм заблудил някого.

Та така. Аз съм биологичния, законния, признатия и прочие баща на детето си. То е сладка малка принцеса на 3 и половина годинки.

Когато съпругата ми раждаше, а и преди това, бях много развълнуван и щастлив от новината за бремеността и прочие. Изобщо не съм се замислял дали има някаква вероятност да не съм аз всъщност бащата.

Нейното забременяване не беше планирано, но на мен, както и на нея и се стори съвсем в реда на нещата и на нашия живот.

От преди известно време, вече с опита на 5-6 години съвместен съпружески живот, започнах да си задавам някои въпроси.
Всъщност забременяването на жена ми стана доста странно, а не по класическия изненадващ начин с дефектен презерватив. Не ми се влиза в толкова лични подробности :roll:

Ето накратко и самото ми питане:
Има ли начин да си направя дискретно надежден тест за бащинство?

Сърцевината на проблема не е в някакъв мой мерак да се разделям с жена ми, при определени резултати от теста. Нито да се отказвам от детето си (това няма да стане за нищо на света).
Сърцевината на проблема е там, че се измъчвам от съмнения, които искам веднъж за винаги да пресека. С най - ясния, точен, научен и прочие отговор. И да приключа с това.

Ще съм много благодарен на някакви професионални съвети.
Ако не съм бил ясен в някой детайл, моля питайте. С радост ще ви дам всичката възможна информация.

Лека вечер на всички.
Петров

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 16:45

Аз съм жена и майка и вероятно отговора няма да ви е достатъчен.
чувала съм, че ДНК тест се прави срещу 800 лева. Няма как да стане дискретно, защото трябва да заведете и детето за кръвната проба. Заслужава ли си и ако установите нещата, че са точни - какво ще кажете на детето извинявай но имах съмнения, а ако съмненията ви се потвърдят за цял живот ще се терзаете - детето не го заслужава
Знаете ли човек с вашите проблеми може да е и от страна на майката - да не са ми сменили детето в родилния дом - имах позната, която получи съобщение от родилния дом след като сина и беше навършил 11 години - за нея беше кошмар докато провери за какво става въпрос, но съмненията и бяха страшни.
Гледате едно малко създание 3 г. то Ви обича и ви вярва - за какво ви е всичко това. И в двата случая ще се терзаете. Оставете нещата такива каквито са и успех с вашето слънчице.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Дек 2005, 18:09

Съмнения са нещо страшно! Те могат да разрушат много, та и дори любовта към едно (собственно) дете.

Ако можете да влезете в хармония със себе си, както Ви съветва ГОСТ 1, това е идеално и говори за една висока зрялост. Но често практиката е различна от теорията и ако сте вътрешно "разяден" от съмнения с които не можете да се преборите е по-добре да направите всичко възможно и в рамките на възможностите Ви, за да се сдобиете с яснота. Но ВНИМАНИЕ! Не вярвайте, че ще е толкова лесно да понесете "истината" ако тя не е в Ваша полза. Може би едва тогава ще настане за Вас а и за Вашето семейство истинския АД!

На Запад се правят тестове, които са на генетична база (DNA). За целта не е необходимо взимането на кръв, а е достатъчна слюнка. Проверете дали и в БГ има лаборатории, които предлагат тези тестове. Стават дискретно, изпращате например по една клечка за уши, които преди това сте натъркали със слюнка от вътрешната част на Вашата, както и от бузата на детето Ви. Тестовете са скъпи и никога не са 100%, но ако резултата е 99.9666 това е = 100.
Гост

Назад към Семейни казуси