начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

molia za razumen savet

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

molia za razumen savet

Мнениеот bulgarin » 21 Май 2006, 12:20

Gospoji i Gospoda obrashtam se kam vas po slednia problem.Predi okolo 4 godini se zapoznah s edno momiche s koeto jiveehme zaedno do predi niakolko meseca.Po vreme na savmestnoto ni sajitelstvo ni se rodi sin koito v momenta e na 2,5godini.S maika mu niamame skliuchen brak ,az sam pripoznal sina mi i toi nosi moite imena.Zapochnah predi 1,5godina proces za emigracia v chujbina s cialoto mi semeistvo[priatelkata mi i sina mi].Prez tova vreme priatelkata mi ,vapreki che az ne biah saglasen tia zamina za chujbina da uprajniava svobodna profesia.Sinat mi ostana pri roditelite i koito edinia e pensioner, a drugia bezraboten ot mnogo godini. Tia e v chujbina veche 1godina i niama namerenie da se pribira. Vaprosat mi e: sina mi se namira v neblagopriatna obstanovka za nego,gledat s prenebrejenie kam nego ubijdat go,postoianno mu kreshtat bez kakavto i da e povod. Az sam razgovarial s roditelite na bivshta mi priatelka che iskam da vzema sina mi i da se grija za nego ,no te ne mi razreshavat da go vzimam i daje da govoria s nego. Az plashtam redovno izdrajka za sina mi i vinagi sam mu osiguriaval vsichko ot koeto ima nujda.Razbiram ot horata che iskat da me izkarat po-losh i ot diavola che daje i lud samo i samo da me otkasnat ot sina mi.
V sashtoto vreme slujbite po emigracia iskat ot men ,tai kato sina mi e chast ot semestvoto mi da otidem na medicinski pregled za da mi bade izdadena viza,no az nemoga da go vzema.
Spored vas kak da postapia.Blagodaria vi predvaritelno.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот gery » 21 Май 2006, 12:45

Според мен иск за предоставяне на теб родителските права. Това за да е оформено всичко легално. Иначе отиваш и си вземаш детето. Нямат право да не ти го дават! Докато чакаш съдебната процедура да мине, ще отнеме доста време. Така че не го мисли. Вземи си детето и това е!
gery
Потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 10:13

Подкрепям Гери изцяло. Вземаш детето. То трябва да живее при родителите си. Щом майка му е в чужбина, оставаш ти като родител.
Може обаче междувременно бабата и дядото да са поискали да бъде настанено детето при тях със съдебно решение, за което е трябвало да си уведомен, но случайно може да не са те открили. Провери си все пак нещата. Ако има такова настаняване Дирекция социално подпомагане ще знае и ще има влязлото в сила решение. Тогав ще трябва да водиш дела, няма как!
pitasht
Активен потребител

дете

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 10:13

Подкрепям Гери изцяло. Вземаш детето. То трябва да живее при родителите си. Щом майка му е в чужбина, оставаш ти като родител.
Може обаче междувременно бабата и дядото да са поискали да бъде настанено детето при тях със съдебно решение, за което е трябвало да си уведомен, но случайно може да не са те открили. Провери си все пак нещата. Ако има такова настаняване Дирекция социално подпомагане ще знае и ще има влязлото в сила решение. Тогав ще трябва да водиш дела, няма как!
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 10:14

pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 10:16

pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 10:24

pitasht
Активен потребител

Мнениеот janetastoimenova » 22 Май 2006, 10:58

Ako roditelite na priatalekata ti ne ti davat da se vijda6 s deteto ti nepremenno tribava da zavedesh isk, moje6 mejduvremenno oba4e da se oburne6 kum politsiata i da si go vzeme6 prinuditelno - ima6 pravo na tova. No za da vzeme6 i deteto s teb v 4ujbina togava ne6tata stavat malko po-slojni, za6toto ako maikata ne e li6ena ot roditelski prava tia tr. da dade suglasieto si za izlizaneto na deteto v 4ujbina. eto za6to za da go napravi6 triabva da zavedesh takuv isk - za li6avane ot roditelski prava sre6tu neia kato se pozove6 na fakta 4e e izostavila deteto si i ne se interesuva ot nego, ne pla6ta izdrujka.... i t.n. no pri vodeneto na delata e dobre da polzvash vse pak uslugite na advokat
janetastoimenova
Младши потребител

Мнениеот donna » 22 Май 2006, 11:03

janetastoimenova написа:Ako roditelite na priatalekata ti ne ti davat da se vijda6 s deteto ti nepremenno tribava da zavedesh isk, moje6 mejduvremenno oba4e da se oburne6 kum politsiata i da si go vzeme6 prinuditelno - ima6 pravo na tova. No za da vzeme6 i deteto s teb v 4ujbina togava ne6tata stavat malko po-slojni, za6toto ako maikata ne e li6ena ot roditelski prava tia tr. da dade suglasieto si za izlizaneto na deteto v 4ujbina. eto za6to za da go napravi6 triabva da zavedesh takuv isk - za li6avane ot roditelski prava sre6tu neia kato se pozove6 na fakta 4e e izostavila deteto si i ne se interesuva ot nego, ne pla6ta izdrujka.... i t.n. no pri vodeneto na delata e dobre da polzvash vse pak uslugite na advokat

За лишаване от родителски права ми се струва пресилено ,защото детето все пак е при родителите на майката и те се грижат за него.Няма проблем една майка да поика родителите да и помогнат ,съда няма да я лиши от права за това.
Но може да се поиска от съда да се произнесе с решение ,с което да замести липсващото съгласие на майката за паспорт, да разреши детето да напуска страната многократно да наворшване на 18г.

Тоест исковете ,които ще заведете ще са :
1.За предоставяне на родителски права ,издръжка , за издаването на паспорта и напускането на страната.

Имайте предвид ,че майката може да се яви на делото ,също така може да предеви насрещни искове на същото основание като вашшите.
donna
Старши потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 11:17

pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 11:17

pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 11:21

pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 22 Май 2006, 11:24

Може обаче междувременно бабата и дядото да са поискали да бъде настанено детето при тях със съдебно решение, за което е трябвало да си уведомен, но случайно може да не са те открили. Провери си все пак нещата. Ако има такова настаняване Дирекция социално подпомагане ще знае и ще има влязлото в сила решение. Тогав ще трябва да водиш дела, няма как
pitasht
Активен потребител

Мнениеот bulgarin » 23 Май 2006, 10:38

Blagodaria na vsichki,koito vzeha otnoshenie po vaprosa.Bih iskal da vi popitam sled kato vzema sina mi, kakvi udari da ochakvam ot drugata strana i kak da podsila poziciite si.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот bulgarin » 23 Май 2006, 10:38

Blagodaria na vsichki,koito vzeha otnoshenie po vaprosa.Bih iskal da vi popitam sled kato vzema sina mi, kakvi udari da ochakvam ot drugata strana i kak da podsila poziciite si.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот bulgarin » 23 Май 2006, 10:39

bulgarin
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 23 Май 2006, 11:05

O4akvaite roditelite na vashata priatelka da se obarnat kam Otdel Zakrila na deteto kam saotvetnata Direktsia sotsialno podpomagane. Biha mogli da poiskat ot Raionna prokuratura (poneje te samite ne sa aktivno legitimirani) da se zavede isk za lishavaneto Vi/ograni4avaneto vi na roditelskite prava nad deteto.
Savetvam Vi da ne predpriemate niakava spetsialna podgotovka a prosto da si izpalniavate roditelskite funktsii. Ako sreshtu vas bade zavedeno delo bihte mogli da si naemete advokat.
Bih vi posavetval sashto taka predvaritelno da se snabdite s dublikat na udostoverenie za rajdane na deteto otkadeto shte moje da se vidi 4e Vie ste bashta na deteto(za vseki slu4ai ako onezi zapo4nat da zalivat institutsiite s jalbi sreshtu vas).
Jelaia Vi kasmet
neznaiko
Потребител

Мнениеот bulgarin » 08 Юни 2006, 01:06

blagodaria na vsichki za savetite
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот bulgarin » 22 Юни 2006, 21:49

Zdraveite, Gospoji i Gospoda podadoh isk za roditelskite prava na sina mi,hodih da vzema sina mi ot roditelite na bivshata mi priatelka ,no ne uspiah zashtoto go zakliuchvat i kriat postoianno.mina parvoto zasedanie na sada, kadeto razbrah che skoro e skliuchila brak s chujdenec i sega iska da go vzeme s neia v chujbina.podade nasreshten isk s koito iska reshenie ot sada da bade izdaden zadgranichen pasport na sina mi i da patuva zad granica.vaprosa mi e, vazmojno li e sada da razreshi tova sled kato az ne sam saglasen.
bulgarin
Младши потребител

Мнениеот bulgarin » 15 Юли 2006, 22:35

zdraveite gospoji i gospoda,minaha dve zasedania na sada ot zavedenoto otmen delo.na vtoroto zasedanie se zapoznah s doklada na socialnata slujba,koito dava stanovishte sinat mi da bade otglejdan ot maika mu,v sashtoto vreme tia e bezrabotna,majat i s kogoto e sliuchila brak v anglia i v balgaria e bezraboten i niamat nikakvo sobstveno jilishte.maika i e bezrabotna a bashta i e pensioner .kato prichini da ne mi dadat sina mi sa posochili che sam student i che niama da imam vreme za nego.az rabota na postoianen trudov dogovor,vzimam dobra zaplata i imam tri jilishta s notarialni aktove.smiatam che stanovishteto na socialnata slujba e subektivno i neosnovatelno.molia za vashite saveti.
bulgarin
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси