начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

дело за издръжка СПЕШНО И БЪРЗО ПОМООООООООООЩ!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело за издръжка СПЕШНО И БЪРЗО ПОМООООООООООЩ!!!!

Мнениеот veli30 » 16 Дек 2008, 17:08

Здравейте на всички които четат и отговарят тук!
Току що намерих този сайт и се регистрирах ! Утре имам насрочено дело за издръжка, което аз заведох защото бившият ми съпруг не ми е плащал издръжка от 2000г. Трябваше да отида с мойта адвокатка но се отказах от нея защото вече при завеждането на делото съм и платила към 200-300лв ( не помня точно това беше преди 3-4г и то само за да напише 5 реда и да ги занесе в съда) и сега след като видя документите поиска още 450лв :shock: Немога да и ги дам защото тогава не си е струвало всичко това аз евентоално ще получа 2300лв и това са пари чисти от издръжката която бившият ми дължи. Ако аз трябва да дам половината за адвокат тогава какво остава за детето ми??????????? :evil: Наистина съм гневна заради това как се случват нещата в нашата държава.
Та искам да попитам какво евентоално се случва на такова дело.
Всичко е водено от следовател който ме е викал 10-15 пъти през годините да ме запознава с движението.В процес на разследването аз съм приложила изпълнителен лист за увеличение на издръжката от 12лв на 55лв наложи се преизчисление и така сумата е 2300лв. Бившият ми съпруг не е оспорил нито сумата нито това че не е лащал. Тъй като в момента се премествам от един адрес на друг не са ме открили за да ми връчат призовка и една вечер ми се обади съдята по делото и с гневен тон ми каза че ако не се явя на 17 ще ме глоби :evil: :shock: Освен мен трябва да се яви и синът ми (14г) но незнам защо. Моля за спешен отговор
veli30
Нов потребител

Re: СПЕШНО И БЪРЗО ПОМООООООООООЩ!!!!

Мнениеот sunrise » 16 Дек 2008, 17:31

Уважаема г-жо ,обяснениятя,които давате са крайно объркани. Не става ясно дали се касае за наказателно или гражданско дело. Струва ми се,че нещо не сте разбрали,едва ли съдията лично Ви си е обадил.
А що се отнася до хонорара,при спечелване на делото,той ще бъде възстановен.
Но не се явявайте на делото сама, по това ,което пишете, хабер нямате за какво става въпрос, само ще си навредите.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот veli30 » 16 Дек 2008, 17:47

Делото е наказателно за неплащане на издръжка. А що се отнася за адвоката аз нямам тези пари за да ги дам! Как да стане :roll: А това че се е обадил съдята не си го измислям човека който се обади се представи така!
veli30
Нов потребител

Мнениеот veli30 » 16 Дек 2008, 17:49

Какво ще се обърка? Съдът ще постанови да не ми се плаща издръжка ли? Че нали пак този същия съд я е отсъдил ( издръжката)
veli30
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 16 Дек 2008, 17:52

Щом делото е наказателно,не очаквайте ,че ще получите от делото пари. Наказателния съд ,ще осъди бившия Ви съпруг, най-вероятно на пробация, но не може да го осъди да плаща издръжка. За това той вече има влязло в сила решение. Съдът е нормално да разпита сина Ви, тъй като той вече е непълнолетен.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот veli30 » 16 Дек 2008, 17:54

sunrise благодаря ти това вече е отговор който всъшност очаквах но за какво ще разпитват сина ми горе доло ?
veli30
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 16 Дек 2008, 17:56

Явно за това, дали е получавал издръжка. Как и какво точно ще пита съдията, не мога да кажа.
Иначе, ако искате да получите парите, имате на разположение изпълнителен лист.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот veli30 » 16 Дек 2008, 17:57

И какво да правя с този изпълнителен лист
veli30
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 16 Дек 2008, 18:02

Как какво?Не Ви ли е обяснил адвоката?
Отивате при съдия изпълнител, после запор на трудово възнаграждение, възбрана на имот и т.н., според зависи?
Със сигурност обаче, наказателния съд няма да Ви изплати парите.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот veli30 » 16 Дек 2008, 18:10

Адвокатката ми уж беше много съпричастна но всъшност май само иска пари а аз не мога да си позволя да плащам за нищо, крайната цел е да си получа това което ми се полага но дефакто аз просто давам пари и пари и още и още какъв е смисъла? Човека казва: Нямам пари не притежавам нищо през годините съм сменила доста адвокати но резултата е все един и същи единствения + резултат е че ми увеличиха издръжката но това е само на хартия :cry:
В крайна сметка май ще се откажа от всичко това и ще забравя че сина ми има баща както той го е забравил и така. И без това 12години вече го гледам и издържам сама. Не си струва главоболията. Не искам да обидя никого може би има и честни адвокати но може би аз не съм попаднала пък в крайна сметка защо те (адвокатите) да не лъжат та нали ние хората сме глупави и не разбираме. Цялата система е такава! Аз май като гледам ще е по добре да избягам някъде където жените и децата имат права.
Благодаря на всички които ми отговориха
veli30
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 16 Дек 2008, 18:14

И за толкова време, този хубостник ,н е се ли хвана толкова на работа? И не наследили някакаво имущество, след като няма свое? :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот tchiko » 17 Дек 2008, 12:44

когато длъжникът, не работи и не притежава имущество и поради това не плаща задължението си за издръка, то тя се изплаща от общината по адреса на родителя, който се грижи за детето. Това става след писмено искане по образец от взискателя. Искането се прави от съдия-изпълнителя. Така че трябва да има образувано изпълнително производство. Реда за упражняване на това право е поссочен в разпоредбата на чл.92 от СК.
Съветът ми е, образувайте изпълнително производство и се ползвайте от правата си. В противен случай изпълнителният Ви лист няма никаква стойност.
Успех!!!
tchiko
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 18 Дек 2008, 02:29

tchiko написа:когато длъжникът, не работи и не притежава имущество и поради това не плаща задължението си за издръка, то тя се изплаща от общината по адреса на родителя, който се грижи за детето.

Само да внеса лека корекция, изплаща се от общината по адреса на длъжника, а само ако адресът на длъжника е неизвестен, се изплаща по адреса на взискателя:
Чл. 3.
(1) Общината изплаща неизплатената издръжка по писмено искане на взискателя. Искането се подава чрез съдия-изпълнителя, в чийто район е изпълнителното дело, и в него взискателят декларира за кои месеци не е получил издръжка.
(2) Съдия-изпълнителят изпраща искането по ал. 1 на общината по постоянния адрес на длъжника в 10-дневен срок от постъпването му. Когато адресът на длъжника в страната или в чужбина е неизвестен, искането се изпраща по постоянния адрес на взискателя.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ilianyanev » 18 Дек 2008, 10:01

Това е една от най-добре организираните процедури в защита на издръжката. Не губете време и вървете при съдия-изпълнител. Нямате нужда от адвокат. Всичко ще се извърши от съдията. Просто трябва да имате изпълнителен лист и банкова сметка.
ilianyanev
Младши потребител

Мнениеот ilianyanev » 18 Дек 2008, 11:13

точно при този умник, като юрист на община са идвали стотици такива преписки и до няколко дни в банковите сметки на хората са постъпвали парите. После държавата възстановява сумите на общините. А виж, как държавата си ги връща от босия с цървулите, това признавам, не зная.
ilianyanev
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 18 Дек 2008, 13:01

Просто не си ги връща... :D

Правилно са Ви нассочили колегите! Най-добре за Вас ще бъде изплащането на присъдената издръжка да се извършва от общината! Предхождащата процедура отнема малко повече време, но за сметка на това, резултатът е сигурен, а получаването на издръжката-редовно! :)

Успех!!!!!! И светли Коледни и Новогодишни празници!!!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот LakeG » 18 Дек 2008, 19:05

Колегите са Ви посъветвали чудесно и не виждам какво мога да добавя, освен да ги послушате. Има само една вероятност да получите накуп парите си в наказателното производство и тя е, ако съпругът Ви бива съден за първи път за неплащане на издръжка и държи производството срещу него да се прекрати и да не му се налага наказание. Като Ви чета обаче, това ми се струва твърде малко вероятно.
Дано прочетете темата и след делото и послушате колегите.
Хубави празници!
LakeG
Потребител

Re: дело за издръжка СПЕШНО И БЪРЗО ПОМООООООООООЩ!!!!

Мнениеот nelito79 » 15 Мар 2009, 02:04

разведена сам от 2003год. от брака си имам един син. за да мога да се разведа аз правата на сина ни предоставих на баща му. но ние до 11.02.2007 продължихме да живеем на семейни начала. той замина за англия и месец след това аз също заминах за англия при него,но по ред причини се разделихме окончателно. след известно време аз се омъжих и в момента имам дъщеря на 9 месеца и жевея все още в англия със семейството си. сега бившият ми съпруг иска издръжкта за детето от момента в които сме се развели и доколкото разбрах е завел дело.
въпроса ми е какво мога да направя, защото сумата е за мен е много висока ако трябва да я плащам от момента в които сме се развели. пък и ние до 2007 година продължавахме да живеем заедно и аз си издържах детето си дотогава.моля за отговор
nelito79
Нов потребител

Мнениеот Melly » 15 Мар 2009, 02:19

Спеееееееееееееешно адвокат :!:
От разказа не става ясно на колко години е синът Ви.
През годините на фактическо съжителство с бащата на детето е могло да се опитате поне поради изменени обстоятелства да искате присъждане на родителските права на Вас, което очевидно не сте сторили..... като майка.
Съжалявам ако звуча строго, но детето не е разменна монета.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 18 Мар 2009, 21:13

:roll: Вече и аз сериозно се замислям- тази офанзива, пък, дали не е за да се влиза често в лекс-а и да се вдига рейтинга на сайта.
От два дни пощата ми е задръстена, когато вляза тук- само кухи постове, ако ли модовете са ги пропуснали.
Ми, дразнещо е! Ако не сте разбрали! :evil: На никого не му е интересно да чете едно и също- а, кой какво ще прави/ разбирай- ще дава или не отговор/ си е негова работа.
Аман! 8)

Поста ми бе адресиран към автора на предходен пост, който е вече заличен.
Това уточнение е наложително! 8)
Последна промяна poli_g на 23 Мар 2009, 00:20, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси