- Дата и час: 17 Дек 2024, 10:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отвличане на дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
отвличане на дете
Дъщеря ми живее от 7 години в Испания заедно със съпруга си. Там се ражда и първото им дете, което е вече на 6 годинки. Тя е подала молба за развод там в Испания, поради постоянно психически и физически тормоз. Повече от година тя живее сама с детето, но винаги той го взема когато си поиска. Тази година детето трябваше да бъде в първи клас. Съпругът й при 7-годишен престой в Испания остава без работа и е решил да си тръгне за БГ.При едно от поредните вземания на детето, той съпругът й взема и международния паспорт на детето и се връща в БГ. Обеснява й, че ще го вземе за няколко дни, но повече не го връща.
След време чрез много усилия тя разбира, че детето е в БГ. Опитва се да се свърже с него, но не си отваря скайпа нито отговаря на телефона си. Разбира се тя не знае българския номер на телефон. Свързала се със закрила на детето в града, за да й съдействат да се свърже с детето и да го чуе, но и те не можели да направят нищо. Говорили са с бащата, но не можели да направят нищо повече. Тя разбира, че той е подал в БГ.молба за развод като е казал, че тя си била изоставила детето. Може ли и по какъв начин тя може да се чуе с детето си и как може да го върне в Испания. Смята ли се за отвличане това, че той е взел детето без нейното съгласие. Много ви благодаря
След време чрез много усилия тя разбира, че детето е в БГ. Опитва се да се свърже с него, но не си отваря скайпа нито отговаря на телефона си. Разбира се тя не знае българския номер на телефон. Свързала се със закрила на детето в града, за да й съдействат да се свърже с детето и да го чуе, но и те не можели да направят нищо. Говорили са с бащата, но не можели да направят нищо повече. Тя разбира, че той е подал в БГ.молба за развод като е казал, че тя си била изоставила детето. Може ли и по какъв начин тя може да се чуе с детето си и как може да го върне в Испания. Смята ли се за отвличане това, че той е взел детето без нейното съгласие. Много ви благодаря
- natalia2003
- Младши потребител
Re: отвличане на дете
Смята се!
Но дали ни казвате всичко? И дали е точно така както го представяте?
Но дали ни казвате всичко? И дали е точно така както го представяте?
- plamen_penev
- Активен потребител
Точно така е както ви го описах. Тя има жалби в Испания и съдебни решения, с които се удостоверява това.
- natalia2003
- Младши потребител
Тя и дъщеря ви това пита преди известно време тук.
И получи отговор.
Пак съм имала пророчески дарби... някакви, когато и отговарях.
И на вас, както и на нея, ще отговоря- това не е казус за форум. Трябват реални адвокати, в реално време, за да има реални резултати.
А вече е налице закъснение от нейна страна.
Но, няма пречки да си питате... това обаче няма да върне детето.
И получи отговор.
Тя разбира, че той е подал в БГ.молба за развод
Пак съм имала пророчески дарби... някакви, когато и отговарях.
И на вас, както и на нея, ще отговоря- това не е казус за форум. Трябват реални адвокати, в реално време, за да има реални резултати.
А вече е налице закъснение от нейна страна.
Но, няма пречки да си питате... това обаче няма да върне детето.
- Гост.
- Старши потребител
Съгласна съм, че трябват адвокати, но мен ме интерисува какво точно да искам от адвокатите. Аз искам да знам лично за мен. Тя например ми казва, че вече е отчаяна, защото до сега дори не може да осъществи връзка с детето си. А това е една причина тя да се обезкуражи. Досега е получила правна помощ само от фондация анимус, за което ги поздравявам. Писала е писма и до някои други места, дори и до министерството на правосъдието и глас в пустиня. А времето си тече. От защита на детето й отговориха,че детето е видимо добре и толкова. Но толкова време да не си виждаш детето и да не го чуваш, това ще обезсърчи и най
психично силната жена. Интерисува ме, когато тя има вече решение за правата на детето от Испания, кое е първото нещо, което трябва да направи като дойде в БГ. Едни казват, че трябва да се отиде в испанското консулство в БГ, други казват,че трябва да отиде направо в министерството на правосъдието. Ето това също трябва да се знае,за да не се губи време. Ако получа отговор на тези въпроси ще бъда много благодарна.
психично силната жена. Интерисува ме, когато тя има вече решение за правата на детето от Испания, кое е първото нещо, което трябва да направи като дойде в БГ. Едни казват, че трябва да се отиде в испанското консулство в БГ, други казват,че трябва да отиде направо в министерството на правосъдието. Ето това също трябва да се знае,за да не се губи време. Ако получа отговор на тези въпроси ще бъда много благодарна.
- natalia2003
- Младши потребител
Кои са едни и кои са други? Зарзаватчийката и фризьорката в квартала ли?Какво испанско консулство, детето испански гражданин ли е? Има ли решение по Хагската конвенция в Испания?
- sunrise
- Активен потребител
Писането на писма в една ПРАВОВА ДЪРЖАВА е допустима, но напълно безполезна практика, natalia2003. С прискърбие (и до някъде унизен ) трябва да се съглася с poli_g... като я повторя:
Вървете в съда и стискайте палци!
poli_g препоръча:
...това не е казус за форум. Трябват реални адвокати, в реално време, за да има реални резултати.
Вървете в съда и стискайте палци!
- plamen_penev
- Активен потребител
Ааааа, оправя ми се настроението. Заслужено, след като във всяка тема, където вляза - смешки...
Колега Сънрайз, ако прочетете преди време темата на майката ще установите( при все оскъдните факти), че детето има и бг. гражданство.
А, че след като има постановено СР и са и присъдени правата по отношение на детето и трябва само мъничко усилие- изобщо няма да споря.
Като майка- изобщо не разбирам нЕкои факти - от август детето ти го няма и да се бездейства?....пък и прочетох нелепи изказвания по отношение представителите на адвокатското съсловие...
Колега Сънрайз, ако прочетете преди време темата на майката ще установите( при все оскъдните факти), че детето има и бг. гражданство.
А, че след като има постановено СР и са и присъдени правата по отношение на детето и трябва само мъничко усилие- изобщо няма да споря.
Като майка- изобщо не разбирам нЕкои факти - от август детето ти го няма и да се бездейства?....пък и прочетох нелепи изказвания по отношение представителите на адвокатското съсловие...
- Гост.
- Старши потребител
poli_g се похвали:
Пак съм имала пророчески дарби
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:poli_g се похвали:
Пак съм имала пророчески дарби
А Пенев "ментора" не пропусна да сподели субективните си възприятия.
Орисия... някаква.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g се заяде:
Орисия... някаква.
Защо субективни poli_g? Напълно релевират с твоите самохвалби
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:poli_g се заяде:
Орисия... някаква.
Защо субективни poli_g? Напълно релевират с твоите самохвалби
Аз поне съм видяла в бъдещето, а твоят свят свършва ....там някъде- на върха на носът ти.
- Гост.
- Старши потребител
Аз поне съм видяла в бъдещето
- plamen_penev
- Активен потребител
Ха-ха-ха! Котака е много як!
- plamen_penev
- Активен потребител
Госпожо natalia2003,
Предайте на дъщеря ви да се свърже с мен на kr.grozeva@gmail.com
С удоволствие ще помогна до колкото мога. Не съм адвокат, не искам пари. Работя в ТВ предаване и мисля че мога да съм ви от полза.
С удоволствие ще помогна до колкото мога. Не съм адвокат, не искам пари. Работя в ТВ предаване и мисля че мога да съм ви от полза.
- kgrozeva
- Нов потребител
kgrozeva написа:Госпожо natalia2003,
Как, като разсополивим аудиторията ли?
Жената има проблем юридически, който се решава в съда , а не в студиото.
- sunrise
- Активен потребител
Imam osnovanie da tvardia che mnogo ama mnogo problemi sa resheni chrez reportaji i v studioto. A i kolko mnogo hora sa poluchili pomosht ot zriteli...
- kgrozeva
- Нов потребител
kgrozeva написа:Imam osnovanie da tvardia che mnogo ama mnogo problemi sa resheni chrez reportaji i v studioto. A i kolko mnogo hora sa poluchili pomosht ot zriteli...
И как по-точно:бащата го хваща съвестта и връща детето може би? Хората имат сериозен проблем, свързан с прилагане на право на двете държави, особено , ако детето има и друго гражданство, може и до спор за подсъдност да се стигне и хич не е разрешение едно телевизионно предаване.
- sunrise
- Активен потребител
При едно от поредните вземания на детето, той съпругът й взема и международния паспорт на детето и се връща в БГ. Обеснява й, че ще го вземе за няколко дни, но повече не го връща.
След време чрез много усилия тя разбира, че детето е в БГ. Опитва се да се свърже с него, но не си отваря скайпа нито отговаря на телефона си.
Значи бащата на детето (с който са разведени и в отвратителни отношения при това) взима детето за няколко дни. Питам се аз най-напред: през тези няколко дни майката по какъв начин се е интересувала за детето, независимо че бащата го е взел и се предполага, че всичко е ок.
......След време чрез много усилия тя разбира
Това "след време" много се бие с другата фраза "чрез много усилия". Какви усилия, какво време? Веднага сигнализирате на 3-тия или 5-тия ден (зависи какво сте се уточнили с таткото), че детето ви го няма и вдигате всички възможни инстанции на крак. Дете е това, не е дистанционно за кола!
За който и съд по света да става дума, с каквото и гражданство да е детето, ако майката не е сигнализирала своевременно за изчезването (поради една или друга причина, та била тя и разходка с таткото в парка) и са минали месеци наред или година/и, няма нито логика нито основание този съд да сметне, че същата е много ангажирана с родителските си ангажименти.
Ако пък е сигнализирала, извършени са някакви действия от страна на властите, то може да се изискат въпросните документи и да се приложат към евентуалното дело. Тогава, все пак ще има някакви симптоми на "майчина тревога" за детето, каквито да ме прощава пишещата не долових (относно детето). Долових злъч, гняв и оплакване от действия на бащата, спрямо нея лично. Дано дететенцето не е някакъв буфер в някакви отношения, както често се случва.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
ПРЕЗ НЯКОЛКОТО ДНИ ДОКАТО ДЕТЕТО Е С ТАТКО СИ ПРИ ОБИЧАЙНОТО СВИЖДАНЕ СА ИМАЛИ ВРЪЗКА ПО СКАЙПА И ТЕЛЕФОНА. НО СЛЕД ТОВА ВРЪЗКАТА ЗАГЛЪХВА И ТЯ ВЕДНАГА СИГНАЛИЗИРВА В ИСПАНСКАТА ПОЛИЦИЯ, В БЪЛГАРСКОТО ПОСОЛСТВО В ИСПАНИЯ(НИКАКВО ВНИМАНИЕ) В ПОЛИЦИЯТА В ГРАДА, В КОЙТО СЕ НАМИРА БАЩАТА И ОТ ТАМ НИКАКВО ВНИМАНИЕ.ЕДИНСТВЕНО НИ ОТГОВАРЯТ ОТ АГЕНЦИЯ АНИМУС И ОТ ТОГАВА ПОЛЕКА ЛЕКА СЕ СВЪРЗАХМЕ И СЪС ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО И ИМА ЕДИН РАЗГОВОР С ДЕТЕТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ. ДОУМЕНТИТЕ СА ИЗПРАТЕНИ ВЕЧЕ В БГ. И АКО ЧРЕЗ СЪДА НЕ СЕ ПОСТИГНЕ НИЩО СИГУРНО ЩЕ ПОТЪРСИМ И ВАШАТА УСЛУГА. БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ЖЕЛАНИЕТО НИ ДА ПОМОГНЕТЕ КАТО ЖУРНАЛИСТКА. БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА С БЛАГОРОДНАТА ЦЕЛ ДА ПОМОГНАТ, А НЕ ДА КРИТИКУВАТ
- natalia2003
- Младши потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|