начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Тази семейна история нормална ли е - 2

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история нормална ли е - 2

Мнениеот Гост. » 23 Авг 2009, 22:32

:roll: аааа, колеги, много моля.
Няма да има никакъв цирк от сега нататък- нещата са ясни. Колегата е наясно как се упражнява правото на лични контакти, така че в тази насока няма да има нищо интересно- ще ги взима и ще ги връща на майката като съвестен гражданин, за да не се види отново, но вече в сериозна беля.

Пенев, не те обиждам на възраст, но е наистина изумително как само ти( ако трябва да съм коректна- имаш си поддръжници :lol: ) от всички участващи в темата не съзираш очевадни неща.
Предната тема се заключи, защото се започна една говорилня( както и сега), която не води до никъде. Няма вече правен интерес да се води тази дискусия- каквото е било възможно да се стори, каже или каквото се сетиш- вече е написано отдавна. И като изчерпана от съдържание, правилно според мен, се заключи.
А е наистина досадно, приятелю :lol: , напоследък все да размахваш пръст по отношение съдебната ни система. Тя, макар и да си има своите недостатъци, които на повечето до някаква степен са ни известни, не винаги е основния заподозрян.
Еле в този случай- ако има виновни, то това е гражданинът ответник/длъжник, понастоящем ищец в Страсбург- за пари. 8) Това последното как да не ме впечатли и да провокира съчувствие? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Авг 2009, 23:47

poli_g написа::roll: аааа, колеги, много моля.
Няма да има никакъв цирк от сега нататък- нещата са ясни. Колегата е наясно как се упражнява правото на лични контакти, така че в тази насока няма да има нищо интересно- ще ги взима и ще ги връща на майката като съвестен гражданин, за да не се види отново, но вече в сериозна беля.

Не-напротив в този случай не ми е изобщо ясно за режима на лични отношения.Полският съд няма да допусне законно пребиваване на децата в България.Формално може да присъди някакъв род.контакт на бащата на територията на Полша,за което е ясно,че е неосъществим.

Ще е добре наистина бащата да "ошамари" държавата в Страсбург.И как пък да няма основание-ами лишен е от родителския контакт,децата му губят българската си националност и идентичност,невъзможност за отглеждането и възпитанието им.Благодарение на това,което се допусна от СГС един ден тия деца няма и да го познават.Та какво да говорим повече....довод все ще се намери.
Не мисля,че поляците са нещо повече от нас,ама това е друга тема и за друго място.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Авг 2009, 23:55

Ако е само, за да се конфронтираш с мен- ок., ще те разбера. :D
Но ако си вярваш в написаното- не те разбирам и се учудвам, че точно ти го правиш това изявление.

Съгласна съм с равенството ни с всички останали националности- но само това.

И доводът ме ще е липса на справедлив процес... :wink: у нас.
На кривата ракета, Космосът и пречи.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Авг 2009, 00:07

Не се конфронтирам с никого.Но ми е криво,че така стана.Ще видиш,че полския съд ще изкара нашия виновен за всичко.И това ще е повод за родителския контакт.

Прочети препратката ,която съм сложил по-горе към "Монитор".И виж с какво занимават детето при пристигането му.С католическите обичаи-как да почва да се кръсти и т.н.

Издънихме се в Македония,сега и тука....ама и да си приказваме свършило.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 24 Авг 2009, 00:22

Ама, Гоше, не мога да се съглася, че ние сме виновни за това!
Това са частно-граждански взаимоотношения, държавата с какво е виновна?
Майката е образувала дело при тях( той не се е явил), полски съд е постановил съдебен акт за привременните мерки в нейна полза, той е отказал доброволно да върне децата и хоп- налице е правен интерес от нейна страна да се възползва, правилно, от нашето законодателство...
Неща, които бащата изобщо не е сторил. И изведнъж- държавата му е виновата. Ми не мога да се съглася с такова твърдение.

По отношение вярата- децата са родени в Полша, четох статията, от малки са приучени към католицизма...
Не е коректно да се залита в тази насока.

А какво ще постанови полският съд не мога да пророкувам, но ако бащата не се вземе сериозно в ръце и да организира защитата си - нищо добро. До тук не е дал индикация дори, че е осъзнал, кое е правилното отношение към проблемите му.

Стъпката, която направи е да заведе дело срещу нашата държава, но да рачи да си защити интересите в Полша? Не, по отношение този си проблем се сдоби изведнъж с амнезия. Удобно.
А, че спекулира и манипулира хорското състрадание- не споря, сигурна съм. Защото знаем, колко хора имат идентичен проблем, макар и не с международен елемент.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 24 Авг 2009, 01:13

Poli_g, не е верно че бащата не организира защитата си - напротив ! :D Заплашил ги е със палеж :mrgreen: :mrgreen:
Цитат от статията :
"...............
Бащата на Павел и Николета Тодор Василев е заплашил тъща си с палеж, съобщи пред "Монитор" лелята на децата Анна Кмиеч. Обади се още сутринта, след като си дойде Павел, говори с майка ми и й казал направо "Ще ви подпаля!". Постоянно звъни с ултиматуми да му дадем децата. В семейството на Барбара анализирали заплахите и ще информират за тях прокуратурата. Към материалите ще бъде предаден и запис на Тодор с полски журналист, в който също се съдържали заплахи към съпругата му. .."

http://www.monitor.bg/article?id=211077

И аз също съм на мнение .че бащата иска пари, затова върви към Страсбург, а не към Полша , за да се бори за децата си по законен начин.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Авг 2009, 08:37

daniela2008 каза:
Poli_g, не е верно че бащата не организира защитата си - напротив ! :D Заплашил ги е със палеж :mrgreen: :mrgreen:

Жълто самосъзнание, жълта преса, жълти цитати...
Преди време, помня, когато Паси-то трябваше да оправдае противоконституципнното изпращане на български войници в Ирак, подсили американските "информармаций" за страшните бомби на Садам с трогателен разказ за двореца на Садам, в който американските освободители на иракския народ открили "стая за изнасилвания"... Помните ли го това? Направи ми впечатление с неописуемата си тъпота... А че в доста наши вестници се появиха поръчкови статии само означава, че съдебните власти в България осъзнават изцепката си и се чувстват гузни.
poli_g каза:
А е наистина досадно, приятелю :lol: , напоследък все да размахваш пръст по отношение съдебната ни система. Тя, макар и да си има своите недостатъци, които на повечето до някаква степен са ни известни, не винаги е основния заподозрян.

Така е приятелко... преди да попадна в с.з. преди окло 5 години си мислех, че живея в бяла държава... Четях си физиките и електрониките и си въобразявах, че живея в държава, която ще гарантира правата ми в случай на нужда... Тогава бях наистина зашеметен от "безочието на властите" (ако ми позволиш да цитирам Шекспир). От толерирането на лъжесвидетелите от съда, от измислиците на самия съд в мотивите (имаше си мотиви!) към решението, от видимо поръчковото решение, от безхаберието на иначе добре платения ми адвокат. Не ми е трудно да преглътна финановите загуби, но "моралните щети" се оказаха непреодолими за мен. Осъзнах, че ако искам да живея в бяла държава ще трябва да си поразмърдам и аз малко задника, а не да разчитам, че хора като теб, или donna, или жълтеещи като daniela2008 ще ми я поднесат на тепсия тази бяла държава...
Иначе си права: съдебната ни система е основния виновник за положението у нас. Има хора, умствено и морално ограничени, които се опитват да превърнат правото в обикновен бизнес... а то не е такова! Някой трябва да им се опъне и слава на Бога! познавам много такива хора у нас. Ще побелеем, не се съмнявам! :)
Последна промяна plamen_penev на 24 Авг 2009, 10:58, променена общо 1 път
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот portokal » 24 Авг 2009, 08:53

Е, не! Мамата я впечатлило не друго, а как Павел се кръсти. Не дай си боже да вземе да усвои нещо еретическо православно. Е ми... серсеминът от Асеновград сам си е избрал серсемка за майка на децата му, какво се сърди сега (тя не че и неговата майка беше по-различна, ако се съди от изявленията и в пресата)... :oops:
Дано децата да имат възможност, и да не бъдат настроени да не искат, да идват до България да се виждат с баща си и неговите роднини. Другото ясно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Авг 2009, 11:48

Осъзнах, че ако искам да живея в бяла държава ще трябва да си поразмърдам и аз малко задника, а не да разчитам, че хора като теб, или donna, или жълтеещи като daniela2008 ще ми я поднесат на тепсия тази бяла държава...

Той и гражданинът Василев на себе си е разчитал, ама на- "глей ся ква стана тя". 8) "Орева де що имаше" и собствената си вина прехвърли върху другите, пък той е жертвен агнец.
А, че гражданинът, на когото така горещо симпатизираш, манипулира и спекулира с емоциите на действително пострадалите лица- това е нещо като екстра според теб. Върви си неизбежно с цялата история, както и претенцията му за пари- то и това е страничен резултат.
Да ти кажа- додея ми от твоите твърдения( пострадал от правораздаването, ще размахва пръсти и прочее- забравяш, че той не е в позицията да иска, каквото и да е от тази страна).

п.п. Пенев, системно ме провокираш да ставам груба. 8)
Твоя съдебен опит, твоите несгоди, твоите казуси... и винаги виждаш под вола теле. Не ти ли е досадно и на теб?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 24 Авг 2009, 11:58

Да ти кажа- додея ми от твоите твърдения...

Гражданинът Пенев с лекота прави така, че на всички да им додее от него. :wink:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот daniela2008 » 24 Авг 2009, 12:34

plamen_penev написа:
daniela2008 каза:

...трябва да си поразмърдам и аз малко задника, а не да разчитам, че хора като теб, или donna, или жълтеещи като daniela2008 ще ми я поднесат на тепсия тази бяла държава...

Относно жълтеенето г-н Пенев- поради какви причини качвате клипчета от мобилния ви тел.(от plamen_penev на 21 Авг 2009, 11:25
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/ ... =bg-437666) , ако вие самия не желаете да жълтеете? И как ,когато публикуван материал в пресата Ви е изгоден тогава не жълтее, акогато не ви е удобно-жълтее?
И за да се осъществи мечтата ви за бяла държава е нужно всички, и г-н Василев включително да спазва законите, да не погазва правата на другите и т.н, все принципи на белите държави. Тези деца освен баща ,имат и майка ,и права, както са децата в белите държави. И институциите са тези ,които преценяват кой родител е по надежден от другия, за да останат децата при него за отглеждане , а другият да плаща издръжка. За ваше голямо разочарование в белите държави такова предимство се дава изклюително на майките и инцидентно на бащите. И преди да се юрнете да го спорите и това поразгледайте първо как е положението по белите държави , накъдето се е запътила и нашата държава.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Авг 2009, 17:06

п.п. Пенев, системно ме провокираш да ставам груба. 8)

Извинявай poli_g, не го правя нарочно! Аз те харесвм общо взето :oops:
Моля, не се обиждайте daniela2008! Жълтеете сега, не съм крив че го правите! Как да се каже иначе? Е.ж.к. (не нашата!), че лошият татко бил казал на добрата леличка, че щял да й пали къщичката... по телефончето... докато спасеното от гадните българи детенце ... усвоява кръстенето по правилния и единствено угоден на Бога начин... Ами толкова е жълто (като "стаята за изнасилвания" на Садам), че дори не е смешно...
ПП Мобилният ми телефон daniela2008 няма камера. Използвам го за говорене. Тази ти ... хм... идея ми прилича малко на фикс идеята на donna, че съм бил "женомразец" :)
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 24 Авг 2009, 17:43

Пенев , това клипче Вие сте го метнали в своя пост, така че....Когато се отвори страницата с клипчето и.... веднага се вижда ,кой го е качил ...Та предположих, че авторът сте вие. :mrgreen: Логично е.
А относно отправянето на заплахи - в белите държавици това води до арест. За вас може и да е безобидно , но самия опит да сплашваш някой, за да постигнеш целите си ,е наказуемо, макар и било само по телефона.
За религиозните хора религиозната символика е важна, за атеистите -не ! Аз съм религиозен човек и също считам ,че е важно . Така че, много добре разбирам полякинята. В БГ са много рядко истински религиозните хора, като повечето се сещат за черква само на Великден и Рождество, когато изтичват да палнат по една свещ. За мен това е още едно от доказателствата ,че майката беше умишлено оплюта, за целите на Г-н Василев и желанието му да и натрие носа. Кой алкохолик ще се интересува накаде ще се кръсти детето му? Това е от интерес само за родителя ,който опитва да предава някакви ценности на поколението си. А поведението на Г-н Василев дори не предполага срам и пред бога.
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Авг 2009, 18:00

daniela2008 се оправдава:
Та предположих, че авторът сте вие. :mrgreen: Логично е.

Така е! Напълно в стила на това, което ВИЕ наричате ЛОГИКА :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 24 Авг 2009, 18:24

plamen_penev написа:
daniela2008 се оправдава:
Та предположих, че авторът сте вие. :mrgreen: Логично е.

Така е! Напълно в стила на това, което ВИЕ наричате ЛОГИКА :lol:

Ами тогава не ползвайте чужди авторски права. :D Посочете , кой е авторът, ако не сте вие :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Авг 2009, 18:34

Разбирам, че клипчето не ви хареса... ами приемете го за анонимно художествено произведение от времето на пещерните хора и... спете спокойно!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 24 Авг 2009, 20:44

http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=15390

ЦИТАТ:

" Бабата на двете деца от Асеновград била в основата на целия скандал
Пращат Тодор Василев на психолог
Бащата извивал ръцете на Павел, за да пищи пред медиите. Таткото измъкнал папката с делото от ръцете на частния съдебен изпълнител..........
..........................
Бащата искал да покаже на медиите, че се използва сила, за да отведат сина му. За да накара детето да вика той е почнал да му извива ръцете. Павел се разкрещял за помощ.
В този момент се намесила Мариана Обретенова, която разпоредила на полицаите да оковат бащата, само и само да престане да мъчи детето."

А това е клипът рекламиран в интернет от Г-н Пенев : :D
(от plamen_penev на 21 Авг 2009, 11:25
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/ ... =bg-437666
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Авг 2009, 21:17

Ех как не са могли да скрият и унищожат делото :P

Щеше да и хвръкне зелката на госпожа ЧСИ.Заедно с делото заминава и ИЛ и хоп-няма го сонованието за изпълнение.Ама аде-като не е каил Господ тъй става :lol: :lol: :lol:

И за какво да ходи бащата на психолог.Това е такава измислена работа-к8акво ще му помогнат-нищо,ще гледат сеир и ще разправят.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 24 Авг 2009, 21:34

Щеше да си извади дубликат... да не го мислим. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Авг 2009, 21:35

poli_g написа:Щеше да си извади дубликат... да не го мислим. :wink:

Ама докато излезе дубликата...пфу че не съм бил там :twisted:
sarbijanac