- Дата и час: 17 Дек 2024, 13:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тази семейна история нормална ли е - 2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Тази семейна история нормална ли е - 2
аааа, колеги, много моля.
Няма да има никакъв цирк от сега нататък- нещата са ясни. Колегата е наясно как се упражнява правото на лични контакти, така че в тази насока няма да има нищо интересно- ще ги взима и ще ги връща на майката като съвестен гражданин, за да не се види отново, но вече в сериозна беля.
Пенев, не те обиждам на възраст, но е наистина изумително как само ти( ако трябва да съм коректна- имаш си поддръжници ) от всички участващи в темата не съзираш очевадни неща.
Предната тема се заключи, защото се започна една говорилня( както и сега), която не води до никъде. Няма вече правен интерес да се води тази дискусия- каквото е било възможно да се стори, каже или каквото се сетиш- вече е написано отдавна. И като изчерпана от съдържание, правилно според мен, се заключи.
А е наистина досадно, приятелю , напоследък все да размахваш пръст по отношение съдебната ни система. Тя, макар и да си има своите недостатъци, които на повечето до някаква степен са ни известни, не винаги е основния заподозрян.
Еле в този случай- ако има виновни, то това е гражданинът ответник/длъжник, понастоящем ищец в Страсбург- за пари. Това последното как да не ме впечатли и да провокира съчувствие?
Няма да има никакъв цирк от сега нататък- нещата са ясни. Колегата е наясно как се упражнява правото на лични контакти, така че в тази насока няма да има нищо интересно- ще ги взима и ще ги връща на майката като съвестен гражданин, за да не се види отново, но вече в сериозна беля.
Пенев, не те обиждам на възраст, но е наистина изумително как само ти( ако трябва да съм коректна- имаш си поддръжници ) от всички участващи в темата не съзираш очевадни неща.
Предната тема се заключи, защото се започна една говорилня( както и сега), която не води до никъде. Няма вече правен интерес да се води тази дискусия- каквото е било възможно да се стори, каже или каквото се сетиш- вече е написано отдавна. И като изчерпана от съдържание, правилно според мен, се заключи.
А е наистина досадно, приятелю , напоследък все да размахваш пръст по отношение съдебната ни система. Тя, макар и да си има своите недостатъци, които на повечето до някаква степен са ни известни, не винаги е основния заподозрян.
Еле в този случай- ако има виновни, то това е гражданинът ответник/длъжник, понастоящем ищец в Страсбург- за пари. Това последното как да не ме впечатли и да провокира съчувствие?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::roll: аааа, колеги, много моля.
Не-напротив в този случай не ми е изобщо ясно за режима на лични отношения.Полският съд няма да допусне законно пребиваване на децата в България.Формално може да присъди някакъв род.контакт на бащата на територията на Полша,за което е ясно,че е неосъществим.
Ще е добре наистина бащата да "ошамари" държавата в Страсбург.И как пък да няма основание-ами лишен е от родителския контакт,децата му губят българската си националност и идентичност,невъзможност за отглеждането и възпитанието им.Благодарение на това,което се допусна от СГС един ден тия деца няма и да го познават.Та какво да говорим повече....довод все ще се намери.
Не мисля,че поляците са нещо повече от нас,ама това е друга тема и за друго място.
- sarbijanac
- Активен потребител
Ако е само, за да се конфронтираш с мен- ок., ще те разбера.
Но ако си вярваш в написаното- не те разбирам и се учудвам, че точно ти го правиш това изявление.
Съгласна съм с равенството ни с всички останали националности- но само това.
И доводът ме ще е липса на справедлив процес... у нас.
На кривата ракета, Космосът и пречи.
Но ако си вярваш в написаното- не те разбирам и се учудвам, че точно ти го правиш това изявление.
Съгласна съм с равенството ни с всички останали националности- но само това.
И доводът ме ще е липса на справедлив процес... у нас.
На кривата ракета, Космосът и пречи.
- Гост.
- Старши потребител
Не се конфронтирам с никого.Но ми е криво,че така стана.Ще видиш,че полския съд ще изкара нашия виновен за всичко.И това ще е повод за родителския контакт.
Прочети препратката ,която съм сложил по-горе към "Монитор".И виж с какво занимават детето при пристигането му.С католическите обичаи-как да почва да се кръсти и т.н.
Издънихме се в Македония,сега и тука....ама и да си приказваме свършило.
Прочети препратката ,която съм сложил по-горе към "Монитор".И виж с какво занимават детето при пристигането му.С католическите обичаи-как да почва да се кръсти и т.н.
Издънихме се в Македония,сега и тука....ама и да си приказваме свършило.
- sarbijanac
- Активен потребител
Ама, Гоше, не мога да се съглася, че ние сме виновни за това!
Това са частно-граждански взаимоотношения, държавата с какво е виновна?
Майката е образувала дело при тях( той не се е явил), полски съд е постановил съдебен акт за привременните мерки в нейна полза, той е отказал доброволно да върне децата и хоп- налице е правен интерес от нейна страна да се възползва, правилно, от нашето законодателство...
Неща, които бащата изобщо не е сторил. И изведнъж- държавата му е виновата. Ми не мога да се съглася с такова твърдение.
По отношение вярата- децата са родени в Полша, четох статията, от малки са приучени към католицизма...
Не е коректно да се залита в тази насока.
А какво ще постанови полският съд не мога да пророкувам, но ако бащата не се вземе сериозно в ръце и да организира защитата си - нищо добро. До тук не е дал индикация дори, че е осъзнал, кое е правилното отношение към проблемите му.
Стъпката, която направи е да заведе дело срещу нашата държава, но да рачи да си защити интересите в Полша? Не, по отношение този си проблем се сдоби изведнъж с амнезия. Удобно.
А, че спекулира и манипулира хорското състрадание- не споря, сигурна съм. Защото знаем, колко хора имат идентичен проблем, макар и не с международен елемент.
Това са частно-граждански взаимоотношения, държавата с какво е виновна?
Майката е образувала дело при тях( той не се е явил), полски съд е постановил съдебен акт за привременните мерки в нейна полза, той е отказал доброволно да върне децата и хоп- налице е правен интерес от нейна страна да се възползва, правилно, от нашето законодателство...
Неща, които бащата изобщо не е сторил. И изведнъж- държавата му е виновата. Ми не мога да се съглася с такова твърдение.
По отношение вярата- децата са родени в Полша, четох статията, от малки са приучени към католицизма...
Не е коректно да се залита в тази насока.
А какво ще постанови полският съд не мога да пророкувам, но ако бащата не се вземе сериозно в ръце и да организира защитата си - нищо добро. До тук не е дал индикация дори, че е осъзнал, кое е правилното отношение към проблемите му.
Стъпката, която направи е да заведе дело срещу нашата държава, но да рачи да си защити интересите в Полша? Не, по отношение този си проблем се сдоби изведнъж с амнезия. Удобно.
А, че спекулира и манипулира хорското състрадание- не споря, сигурна съм. Защото знаем, колко хора имат идентичен проблем, макар и не с международен елемент.
- Гост.
- Старши потребител
Poli_g, не е верно че бащата не организира защитата си - напротив ! Заплашил ги е със палеж
Цитат от статията :
"...............
Бащата на Павел и Николета Тодор Василев е заплашил тъща си с палеж, съобщи пред "Монитор" лелята на децата Анна Кмиеч. Обади се още сутринта, след като си дойде Павел, говори с майка ми и й казал направо "Ще ви подпаля!". Постоянно звъни с ултиматуми да му дадем децата. В семейството на Барбара анализирали заплахите и ще информират за тях прокуратурата. Към материалите ще бъде предаден и запис на Тодор с полски журналист, в който също се съдържали заплахи към съпругата му. .."
http://www.monitor.bg/article?id=211077
И аз също съм на мнение .че бащата иска пари, затова върви към Страсбург, а не към Полша , за да се бори за децата си по законен начин.
Цитат от статията :
"...............
Бащата на Павел и Николета Тодор Василев е заплашил тъща си с палеж, съобщи пред "Монитор" лелята на децата Анна Кмиеч. Обади се още сутринта, след като си дойде Павел, говори с майка ми и й казал направо "Ще ви подпаля!". Постоянно звъни с ултиматуми да му дадем децата. В семейството на Барбара анализирали заплахите и ще информират за тях прокуратурата. Към материалите ще бъде предаден и запис на Тодор с полски журналист, в който също се съдържали заплахи към съпругата му. .."
http://www.monitor.bg/article?id=211077
И аз също съм на мнение .че бащата иска пари, затова върви към Страсбург, а не към Полша , за да се бори за децата си по законен начин.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
daniela2008 каза:
Poli_g, не е верно че бащата не организира защитата си - напротив ! Заплашил ги е със палеж
Жълто самосъзнание, жълта преса, жълти цитати...
Преди време, помня, когато Паси-то трябваше да оправдае противоконституципнното изпращане на български войници в Ирак, подсили американските "информармаций" за страшните бомби на Садам с трогателен разказ за двореца на Садам, в който американските освободители на иракския народ открили "стая за изнасилвания"... Помните ли го това? Направи ми впечатление с неописуемата си тъпота... А че в доста наши вестници се появиха поръчкови статии само означава, че съдебните власти в България осъзнават изцепката си и се чувстват гузни.
poli_g каза:
Така е приятелко... преди да попадна в с.з. преди окло 5 години си мислех, че живея в бяла държава... Четях си физиките и електрониките и си въобразявах, че живея в държава, която ще гарантира правата ми в случай на нужда... Тогава бях наистина зашеметен от "безочието на властите" (ако ми позволиш да цитирам Шекспир). От толерирането на лъжесвидетелите от съда, от измислиците на самия съд в мотивите (имаше си мотиви!) към решението, от видимо поръчковото решение, от безхаберието на иначе добре платения ми адвокат. Не ми е трудно да преглътна финановите загуби, но "моралните щети" се оказаха непреодолими за мен. Осъзнах, че ако искам да живея в бяла държава ще трябва да си поразмърдам и аз малко задника, а не да разчитам, че хора като теб, или donna, или жълтеещи като daniela2008 ще ми я поднесат на тепсия тази бяла държава...
Иначе си права: съдебната ни система е основния виновник за положението у нас. Има хора, умствено и морално ограничени, които се опитват да превърнат правото в обикновен бизнес... а то не е такова! Някой трябва да им се опъне и слава на Бога! познавам много такива хора у нас. Ще побелеем, не се съмнявам!
Последна промяна plamen_penev на 24 Авг 2009, 10:58, променена общо 1 път
- plamen_penev
- Активен потребител
Е, не! Мамата я впечатлило не друго, а как Павел се кръсти. Не дай си боже да вземе да усвои нещо еретическо православно. Е ми... серсеминът от Асеновград сам си е избрал серсемка за майка на децата му, какво се сърди сега (тя не че и неговата майка беше по-различна, ако се съди от изявленията и в пресата)...
Дано децата да имат възможност, и да не бъдат настроени да не искат, да идват до България да се виждат с баща си и неговите роднини. Другото ясно.
Дано децата да имат възможност, и да не бъдат настроени да не искат, да идват до България да се виждат с баща си и неговите роднини. Другото ясно.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Осъзнах, че ако искам да живея в бяла държава ще трябва да си поразмърдам и аз малко задника, а не да разчитам, че хора като теб, или donna, или жълтеещи като daniela2008 ще ми я поднесат на тепсия тази бяла държава...
Той и гражданинът Василев на себе си е разчитал, ама на- "глей ся ква стана тя". "Орева де що имаше" и собствената си вина прехвърли върху другите, пък той е жертвен агнец.
А, че гражданинът, на когото така горещо симпатизираш, манипулира и спекулира с емоциите на действително пострадалите лица- това е нещо като екстра според теб. Върви си неизбежно с цялата история, както и претенцията му за пари- то и това е страничен резултат.
Да ти кажа- додея ми от твоите твърдения( пострадал от правораздаването, ще размахва пръсти и прочее- забравяш, че той не е в позицията да иска, каквото и да е от тази страна).
п.п. Пенев, системно ме провокираш да ставам груба.
Твоя съдебен опит, твоите несгоди, твоите казуси... и винаги виждаш под вола теле. Не ти ли е досадно и на теб?
- Гост.
- Старши потребител
Да ти кажа- додея ми от твоите твърдения...
Гражданинът Пенев с лекота прави така, че на всички да им додее от него.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
plamen_penev написа:daniela2008 каза:
...трябва да си поразмърдам и аз малко задника, а не да разчитам, че хора като теб, или donna, или жълтеещи като daniela2008 ще ми я поднесат на тепсия тази бяла държава...
Относно жълтеенето г-н Пенев- поради какви причини качвате клипчета от мобилния ви тел.(от plamen_penev на 21 Авг 2009, 11:25
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/ ... =bg-437666) , ако вие самия не желаете да жълтеете? И как ,когато публикуван материал в пресата Ви е изгоден тогава не жълтее, акогато не ви е удобно-жълтее?
И за да се осъществи мечтата ви за бяла държава е нужно всички, и г-н Василев включително да спазва законите, да не погазва правата на другите и т.н, все принципи на белите държави. Тези деца освен баща ,имат и майка ,и права, както са децата в белите държави. И институциите са тези ,които преценяват кой родител е по надежден от другия, за да останат децата при него за отглеждане , а другият да плаща издръжка. За ваше голямо разочарование в белите държави такова предимство се дава изклюително на майките и инцидентно на бащите. И преди да се юрнете да го спорите и това поразгледайте първо как е положението по белите държави , накъдето се е запътила и нашата държава.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
п.п. Пенев, системно ме провокираш да ставам груба.
Извинявай poli_g, не го правя нарочно! Аз те харесвм общо взето
Моля, не се обиждайте daniela2008! Жълтеете сега, не съм крив че го правите! Как да се каже иначе? Е.ж.к. (не нашата!), че лошият татко бил казал на добрата леличка, че щял да й пали къщичката... по телефончето... докато спасеното от гадните българи детенце ... усвоява кръстенето по правилния и единствено угоден на Бога начин... Ами толкова е жълто (като "стаята за изнасилвания" на Садам), че дори не е смешно...
ПП Мобилният ми телефон daniela2008 няма камера. Използвам го за говорене. Тази ти ... хм... идея ми прилича малко на фикс идеята на donna, че съм бил "женомразец"
- plamen_penev
- Активен потребител
Пенев , това клипче Вие сте го метнали в своя пост, така че....Когато се отвори страницата с клипчето и.... веднага се вижда ,кой го е качил ...Та предположих, че авторът сте вие. Логично е.
А относно отправянето на заплахи - в белите държавици това води до арест. За вас може и да е безобидно , но самия опит да сплашваш някой, за да постигнеш целите си ,е наказуемо, макар и било само по телефона.
За религиозните хора религиозната символика е важна, за атеистите -не ! Аз съм религиозен човек и също считам ,че е важно . Така че, много добре разбирам полякинята. В БГ са много рядко истински религиозните хора, като повечето се сещат за черква само на Великден и Рождество, когато изтичват да палнат по една свещ. За мен това е още едно от доказателствата ,че майката беше умишлено оплюта, за целите на Г-н Василев и желанието му да и натрие носа. Кой алкохолик ще се интересува накаде ще се кръсти детето му? Това е от интерес само за родителя ,който опитва да предава някакви ценности на поколението си. А поведението на Г-н Василев дори не предполага срам и пред бога.
А относно отправянето на заплахи - в белите държавици това води до арест. За вас може и да е безобидно , но самия опит да сплашваш някой, за да постигнеш целите си ,е наказуемо, макар и било само по телефона.
За религиозните хора религиозната символика е важна, за атеистите -не ! Аз съм религиозен човек и също считам ,че е важно . Така че, много добре разбирам полякинята. В БГ са много рядко истински религиозните хора, като повечето се сещат за черква само на Великден и Рождество, когато изтичват да палнат по една свещ. За мен това е още едно от доказателствата ,че майката беше умишлено оплюта, за целите на Г-н Василев и желанието му да и натрие носа. Кой алкохолик ще се интересува накаде ще се кръсти детето му? Това е от интерес само за родителя ,който опитва да предава някакви ценности на поколението си. А поведението на Г-н Василев дори не предполага срам и пред бога.
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 се оправдава:
Та предположих, че авторът сте вие. Логично е.
Така е! Напълно в стила на това, което ВИЕ наричате ЛОГИКА
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:daniela2008 се оправдава:
Та предположих, че авторът сте вие. Логично е.
Така е! Напълно в стила на това, което ВИЕ наричате ЛОГИКА
Ами тогава не ползвайте чужди авторски права. Посочете , кой е авторът, ако не сте вие
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
Разбирам, че клипчето не ви хареса... ами приемете го за анонимно художествено произведение от времето на пещерните хора и... спете спокойно!
- plamen_penev
- Активен потребител
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=15390
ЦИТАТ:
" Бабата на двете деца от Асеновград била в основата на целия скандал
Пращат Тодор Василев на психолог
Бащата извивал ръцете на Павел, за да пищи пред медиите. Таткото измъкнал папката с делото от ръцете на частния съдебен изпълнител..........
..........................
Бащата искал да покаже на медиите, че се използва сила, за да отведат сина му. За да накара детето да вика той е почнал да му извива ръцете. Павел се разкрещял за помощ.
В този момент се намесила Мариана Обретенова, която разпоредила на полицаите да оковат бащата, само и само да престане да мъчи детето."
А това е клипът рекламиран в интернет от Г-н Пенев :
(от plamen_penev на 21 Авг 2009, 11:25
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/ ... =bg-437666
ЦИТАТ:
" Бабата на двете деца от Асеновград била в основата на целия скандал
Пращат Тодор Василев на психолог
Бащата извивал ръцете на Павел, за да пищи пред медиите. Таткото измъкнал папката с делото от ръцете на частния съдебен изпълнител..........
..........................
Бащата искал да покаже на медиите, че се използва сила, за да отведат сина му. За да накара детето да вика той е почнал да му извива ръцете. Павел се разкрещял за помощ.
В този момент се намесила Мариана Обретенова, която разпоредила на полицаите да оковат бащата, само и само да престане да мъчи детето."
А това е клипът рекламиран в интернет от Г-н Пенев :
(от plamen_penev на 21 Авг 2009, 11:25
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/ ... =bg-437666
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
Ех как не са могли да скрият и унищожат делото
Щеше да и хвръкне зелката на госпожа ЧСИ.Заедно с делото заминава и ИЛ и хоп-няма го сонованието за изпълнение.Ама аде-като не е каил Господ тъй става
И за какво да ходи бащата на психолог.Това е такава измислена работа-к8акво ще му помогнат-нищо,ще гледат сеир и ще разправят.
Щеше да и хвръкне зелката на госпожа ЧСИ.Заедно с делото заминава и ИЛ и хоп-няма го сонованието за изпълнение.Ама аде-като не е каил Господ тъй става
И за какво да ходи бащата на психолог.Това е такава измислена работа-к8акво ще му помогнат-нищо,ще гледат сеир и ще разправят.
- sarbijanac
- Активен потребител
Щеше да си извади дубликат... да не го мислим.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Щеше да си извади дубликат... да не го мислим.
Ама докато излезе дубликата...пфу че не съм бил там
- sarbijanac
- Активен потребител
|
|