- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тази семейна история нормална ли е - 2
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Тази семейна история нормална ли е - 2
И какво?
Още не проумявам, как не му спретнаха едно дело по УБДХ- нека го изпратят за 15 денонощия в шоколадовата фабрика , пък да ви видим тогава. Сещаш се- необжалваемо, влиза веднага в сила. Няма на кой друг освен на майката да дадат детето, та и изпълнителен лист е ненужен.
А детето- щеше да е вече в Полша. Дори и с твоето участие.
Още не проумявам, как не му спретнаха едно дело по УБДХ- нека го изпратят за 15 денонощия в шоколадовата фабрика , пък да ви видим тогава. Сещаш се- необжалваемо, влиза веднага в сила. Няма на кой друг освен на майката да дадат детето, та и изпълнителен лист е ненужен.
А детето- щеше да е вече в Полша. Дори и с твоето участие.
- Гост.
- Старши потребител
Ми то можеше направо и да застрелят бащата след извеждането на детето.Пък и пред него-какво толкова.
Нападнал полицаите,неизбежна отбрана,ау станала е грешка ...ми много съжаляваме.Чудо голямо-нали си имат майка полякиня,за какво им е сега баща
Не си изпадала в подобна ситуация като тази в Асеновград.Ама аз съм бил,макар и в по-малък и олекотен вариант /касаеща едно дете,забъркано в луд брачен процес на родителите си/.И се радвам,че за някакви си 30 дни успях да съдействам в хода на делото на нещастния баща да си върне детето.
И то като се има в предвид,че срещу мен беше едно от варненските светила на адвокатурата
Нападнал полицаите,неизбежна отбрана,ау станала е грешка ...ми много съжаляваме.Чудо голямо-нали си имат майка полякиня,за какво им е сега баща
Не си изпадала в подобна ситуация като тази в Асеновград.Ама аз съм бил,макар и в по-малък и олекотен вариант /касаеща едно дете,забъркано в луд брачен процес на родителите си/.И се радвам,че за някакви си 30 дни успях да съдействам в хода на делото на нещастния баща да си върне детето.
И то като се има в предвид,че срещу мен беше едно от варненските светила на адвокатурата
- sarbijanac
- Активен потребител
Е , ако ще мерим несъвместими неща- и аз имам опит със светила.
Спечелих дело срещу мой преподавател.
А в друго- пак светило, но това не ми попречи да си прибера парите на моя доверител от неговия клиент.
Спечелих дело срещу мой преподавател.
А в друго- пак светило, но това не ми попречи да си прибера парите на моя доверител от неговия клиент.
- Гост.
- Старши потребител
Наред със всичко съм възмутен,че ЗАДЪЛЖАВАТ бащата да ходи на психолог.
Сигурно двамата ще пият кафе,или пък ще играят табла. Психолог-по мое мнение измислена работа.И той ще му говори - не се ядосвай,ми нищо не е станало,голяма работа сега,айде ще си намериш друга,тукашна,дето няма да те плаши с хагска конвенция
ЛУДА РАБОТА Е ТАЯ БЪЛГАРИЯ !И ТО МНОГО !
Сигурно двамата ще пият кафе,или пък ще играят табла. Психолог-по мое мнение измислена работа.И той ще му говори - не се ядосвай,ми нищо не е станало,голяма работа сега,айде ще си намериш друга,тукашна,дето няма да те плаши с хагска конвенция
ЛУДА РАБОТА Е ТАЯ БЪЛГАРИЯ !И ТО МНОГО !
- sarbijanac
- Активен потребител
Аз викам на тоя гражданин Василев да му издигнат паметник ,който да олицетворява ориентало -балканския манталитет !
Паметника ще представлява гражданина Василев гонен от ЧСИ и полицай ...а на плочата ще пише "Отказвам да изпълня"
Паметника ще представлява гражданина Василев гонен от ЧСИ и полицай ...а на плочата ще пише "Отказвам да изпълня"
- donna
- Старши потребител
Бащата извивал ръцете на Павел, за да пищи пред медиите.
Колко трябва да е дебелоок един човек за да напише подобно нещо след като всички видяхме двата филма с очите си... Май не само се превръщаме в полицейска държава, но се завръщат и старите времена, когато цялата преса беше в ръцете на политбюро?
"Кралят е мъртав! Да живее кралят!"
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:Бащата извивал ръцете на Павел, за да пищи пред медиите.
Колко трябва да е дебелоок един човек за да напише подобно нещо след като всички видяхме двата филма с очите си... Май не само се превръщаме в полицейска държава, но се завръщат и старите времена, когато цялата преса беше в ръцете на политбюро?
"Кралят е мъртав! Да живее кралят!"
Във вторият филм не се вижда нищо освен лелки
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
Няма ли кой да заключи темата, пак се превърна в реклама на неспазването на закона.
Между впрочем, защитниците на асеновградския бай Ганьо знаят ли колко деца годишно напълно законно биват отнемани от единият родител и предавани на другия? При раздяла на родителите просто няма как и двамата да са доволни. Но не мога да разбера как точно в този форум някой се връзва на номерата на един наглец, който знае, че няма юридически аргументи и търдси медийна подкрепа за една противоречаща на закона кауза - да не изпълни съдебно решение. Явно и тук има от онези наши сънародници, които в деня на избори се подмиват , намазват се с вазелин и отиват да гласуват за този , който най убедително им е обещал да ги оправи.
Между впрочем, защитниците на асеновградския бай Ганьо знаят ли колко деца годишно напълно законно биват отнемани от единият родител и предавани на другия? При раздяла на родителите просто няма как и двамата да са доволни. Но не мога да разбера как точно в този форум някой се връзва на номерата на един наглец, който знае, че няма юридически аргументи и търдси медийна подкрепа за една противоречаща на закона кауза - да не изпълни съдебно решение. Явно и тук има от онези наши сънародници, които в деня на избори се подмиват , намазват се с вазелин и отиват да гласуват за този , който най убедително им е обещал да ги оправи.
- dimist
- Потребител
dimist написа:Няма ли кой да заключи темата, пак се превърна в реклама на неспазването на закона.
....
още гласове за предложението?
moderator
-
consultant - Младши потребител
consultant написа:dimist написа:Няма ли кой да заключи темата, пак се превърна в реклама на неспазването на закона.
....
Да
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
consultant каза:
dimist написа:Няма ли кой да заключи темата, пак се превърна в реклама на неспазването на закона.
....
Поздрави, consultant! Все пак вървим към ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА май. На! И тук започва да намирисва на "демокрация"!
На мен и това ми стига... Все пак имайте предвид, че аз съм абсолютно против да ми се заключва темата или да се мести в "само за юристи". Ако темата е безсмислена просто няма никой да влиза в нея... Фактите обаче са други... Интересът е видимо значителен, а и предстоят нови събития по нея - не се съмнявам в това! Няма лошо да бъдат споделяни в почтен спор между привържениците на статукството и привържениците на рефорната в съдебната система. От стискане на очи полза няма.
- plamen_penev
- Активен потребител
Аз също заставам зад позициите на бащата.
За съжаление не се публикуват в интернет никакви известия,за да се следи по нататъшната развръзка с децата и родителите.
За съжаление не се публикуват в интернет никакви известия,за да се следи по нататъшната развръзка с децата и родителите.
- sarbijanac
- Активен потребител
sarbijanac, в случай, че ви интересува: разполагам със сканирани копия на протоколите и решенията от двете заседания, положили основите на всички последвали скандали. Не мога да ги публикувам, защото са много обемисти. Ако ми изпратите на личните адрес в Skype или ICQ и изразите желание мога да ви ги пратя. Имам разрешението на господин Василев. Много интересни четива за изследователите на съда в посттоталитарна България!
Впрочем ICQ-то ми е публикувано и тук във форума.
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:sarbijanac, в случай, че ви интересува: разполагам със сканирани копия на протоколите и решенията от двете заседания, положили основите на всички последвали скандали. Не мога да ги публикувам, защото са много обемисти. Ако ми изпратите на личните адрес в Skype или ICQ и изразите желание мога да ви ги пратя. Имам разрешението на господин Василев. Много интересни четива за изследователите на съда в посттоталитарна България!
Прати ми ги
skype gosho729300
ISQ 288-417-128
После ще коментираме това-онова
- sarbijanac
- Активен потребител
ЗАКОН за закрила на детето
Тайна на информацията
Чл. 16. (1) Всички сведения, получени в административни или съдебни производства, засягащи детето, не могат да бъдат разгласявани без съгласието на родителите, а ако детето е навършило 10-годишна възраст - и без негово съгласие.
(2) Съдът може да разреши на органите по този закон ползване на сведенията по ал. 1 и без съгласието на лицата по ал. 1, ако това се налага от интересите на детето и за предприемане на мерки в негова защита.
(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г.) Социалните работници и длъжностните лица се задължават да спазват нормативните изисквания за защита на личните данни, станали им известни при или по повод осъществяване на мерките за закрила на детето, както и да зачитат честта и достойнството на личността
Глава шеста
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Санкции
чл.45 (5) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2003 г., предишна ал. 1, изм. и доп., бр. 38 от 2006 г.) Който не изпълни задължение по този закон извън случаите по ал. 1 - 4, се наказва с глоба от 100 до 500 лв. - за първо нарушение, и от 500 до 1000 лв. - при повторно нарушение, ако не подлежи на по-тежко административно наказание по специален закон или деянието не съставлява престъпление.
Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2003 г., бр. 38 от 2006 г.) Нарушенията по чл. 45, ал. 5 се установяват с акт от социален работник от отдела "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане", а наказателното постановление се издава от директора на дирекция "Социално подпомагане".
Тайна на информацията
Чл. 16. (1) Всички сведения, получени в административни или съдебни производства, засягащи детето, не могат да бъдат разгласявани без съгласието на родителите, а ако детето е навършило 10-годишна възраст - и без негово съгласие.
(2) Съдът може да разреши на органите по този закон ползване на сведенията по ал. 1 и без съгласието на лицата по ал. 1, ако това се налага от интересите на детето и за предприемане на мерки в негова защита.
(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г.) Социалните работници и длъжностните лица се задължават да спазват нормативните изисквания за защита на личните данни, станали им известни при или по повод осъществяване на мерките за закрила на детето, както и да зачитат честта и достойнството на личността
Глава шеста
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Санкции
чл.45 (5) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2003 г., предишна ал. 1, изм. и доп., бр. 38 от 2006 г.) Който не изпълни задължение по този закон извън случаите по ал. 1 - 4, се наказва с глоба от 100 до 500 лв. - за първо нарушение, и от 500 до 1000 лв. - при повторно нарушение, ако не подлежи на по-тежко административно наказание по специален закон или деянието не съставлява престъпление.
Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2003 г., бр. 38 от 2006 г.) Нарушенията по чл. 45, ал. 5 се установяват с акт от социален работник от отдела "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане", а наказателното постановление се издава от директора на дирекция "Социално подпомагане".
- donna
- Старши потребител
donna написа:ЗАКОН за закрила на детето
Тайна на информацията
Е да-не трябва нищо да се разглася.то оастана ли някой който да не е разрбал какво е станало.
Ми я си представи,че бащата търси правна помощ-как да меу се помогне без да се разбеурат основни обстоятелства.И май тука З закр.детето изобщо не е взет под внимание от съда.така ги закрилиха,че им разказаха играта на тия деца.Що са при поляците....от много грижа и закрила.
- sarbijanac
- Активен потребител
Земи прочети закона за адвокатурата и ще разбереш
- donna
- Старши потребител
ПРАВИЛНИК ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА В РАЙОННИТЕ, ОКРЪЖНИТЕ, АДМИНИСТРАТИВНИТЕ, ВОЕННИТЕ И АПЕЛАТИВНИТЕ СЪДИЛИЩА
Издаден от Висшия съдебен съвет
Обн. ДВ. бр.66 от 18 Август 2009г.
Обн. ДВ. бр.66 от 18 Август 2009г.[/quote]
Обн. ДВ. бр.55 от 25 Юни 2004г., изм. ДВ. бр.43 от 20 Май 2005г., изм. ДВ. бр.79 от 4 Октомври 2005г., изм. ДВ. бр.10 от 31 Януари 2006г., изм. ДВ. бр.39 от 12 Май 2006г., изм. ДВ. бр.105 от 22 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.59 от 20 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.69 от 5 Август 2008г.
Глава първа
Прочетох го
Е и
И аз ги имам протоколите по делата - не ме питай от къде - търкалят се из нета вече.
И ко
Обн. ДВ. бр.66 от 18 Август 2009г.
Обн. ДВ. бр.66 от 18 Август 2009г.[/quote]
Глава дванадесета.
ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ
Чл. 86. (1) Съдебната администрация е длъжна да осигурява откритост, достоверност и пълнота на информацията, събирана и съхранявана от районните, окръжните, административните, военните и апелативните съдилища.
(2) Страните по делата и техните представители и адвокатите осъществяват правото си на достъп до информацията в производствата по реда на процесуалните закони.
(3) Адвокатите осъществяват правото си на достъп до информация по делата съгласно чл. 31 от Закона за адвокатурата.
(4) Лицата, които не са страни по делото, имат правата по ал. 2 при наличие на законен интерес, заявен с мотивирана писмена молба.
(5) Справки по движението на делата се дават незабавно. Справки по движението на делата се дават и чрез средства за отдалечен достъп.
Обн. ДВ. бр.55 от 25 Юни 2004г., изм. ДВ. бр.43 от 20 Май 2005г., изм. ДВ. бр.79 от 4 Октомври 2005г., изм. ДВ. бр.10 от 31 Януари 2006г., изм. ДВ. бр.39 от 12 Май 2006г., изм. ДВ. бр.105 от 22 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.59 от 20 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.69 от 5 Август 2008г.
Глава първа
Чл. 31. Адвокатът има свободен достъп и може да прави справки по дела, да получава копия от книжа и сведения с предимство в съда, органите на досъдебното производство, административните органи и други служби в страната и навсякъде, където е необходимо, само въз основа на качеството си на адвокат, което удостоверява чрез представяне на адвокатска карта.
Прочетох го
Е и
И аз ги имам протоколите по делата - не ме питай от къде - търкалят се из нета вече.
И ко
-
Standbay - Потребител
Ако се подлага на гласуване- аз съм за. Пенев да ме извини.
Защото се уверих, от поредицата медийни изяви и всичко, което прочетох- съдебни решения, вестникарски пускавиции видео материали, че наш балканец не е спазил нито за миг закона. Как не се обърка веднъж...
Не мога да кажа същото за съпругата му.
А в темата по същество няма какво да се дебатира, освен да създава напрежение между съфорумци.
А, да- и да прави реклама на "добрия" тате( и не само), какъвто никой баща не бива да бъде. Но, това е вече субективно.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g каза:
А в темата по същество няма какво да се дебатира, освен да създава напрежение между съфорумци.
Ами не влизай в темата poli_g и не дебатирай! Лесно е!
- plamen_penev
- Активен потребител
|
|