начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

апартамент закупен преди брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот aglaia » 02 Юни 2007, 14:14

Погрешно е Вашето усещане, че можеш да бъдеш професионалист отвреме-навреме, когато си с някой, който бил имал статуса на клиент, а в останалите моменти можеш да си чешеш езика.

Освен това не мисля, че въпросът, зададен в началото на темата, който всички вече забравихме, е толкова дълбоко, непоносимо и ужасно неморален, просто най-нечуваното нещо на света. Обикновена житейска ситуация - не мислите ли?

Скъпи колеги,

Ако ще давате юридически съвет - дайте го; ако няма - има други форуми, където да коментираме на кой къде му е махалата.
aglaia
Младши потребител

Мнениеот reveta » 14 Юни 2007, 16:27

...
Последна промяна reveta на 05 Яну 2011, 12:34, променена общо 1 път
reveta
Младши потребител

Мнениеот miglenka » 10 Юли 2007, 12:53

reveta написа:
miglenka написа:Kolkoto d men - 4-to pokolenie sofianka...viarno jiveia v edna mahala....Draz mahala i kazvat i e zakliuchena v otsechkata na Rakovski, m/y "Kiril i Metodii" i "Dondukov"...

Aко действително притежаваше жилище в центъра на София, защо не се радваш, че живееш на толкова престижно място, вместо да се нахвърляш върху една майка, която иска да предпази сина си от нечии болни амбиции?
Така че, ако животецът ти не е такъв какъвто го искаш, то никой не ти е виновен за това и нищо не ти дава право да претендираш за нещо, което не ти принадлежи.

Ами радвам се и то много.....обаче отвреме навреме примитивни същества /като теб, reveta/ с още по-примитивно мислене и изказ ми развалят комфорта и ме настройват носталгично към оная комунистическа измислица жителството....защото всяка жаба трябва да си знае гьола, не само в географско измерение, а и в професионално такова.
А твоят изказ не може /не би трябвало да може/ да принадлежи нито на юрист, нито на поне средно интелигентен човек:"Ами че то по-добре човек да си отнесе жилището на оня свят, отколкото да допусне някаква си там да му го задигне под носа! Айде сиктир!"
Виж, със сигурност може да го "роди" някой доктор по патология /наука за патките/, обаче не става за юридически форуми.....По-адекватно звучи в естествената си/ти среда или евентулно на Женския пазар...
miglenka
Младши потребител

Мнениеот reveta » 17 Юли 2007, 17:11

...
Последна промяна reveta на 05 Яну 2011, 12:36, променена общо 1 път
reveta
Младши потребител

Мнениеот miglenka » 17 Юли 2007, 21:01

Ей Бога ми, reveta, гледам се и колкото повече пишеш във форума, толкова повече се харесвам - страшна си за фон. 8)
На олигофреница пиша само за олигофрени....за да съм сигурна, че ще ме разбереш. :idea:, обаче отново констатирам, че срещаш затруднения - професионалната квалификация е най-малкото, което ти липсва! За мен, липсата ти на интелект и крещящата ти посредственост са поразителни!

П.С. За общата ти култура - нямам нито един изтрит постинг, а за консултациите не бери грижа - имам мъж, свекърва ....ще заработят :wink:
Но ако все пак тръгна да умирам от глад, ще черпиш по една краставица, нали :wink: ....ама от тазгодишната реколта! :lol:
miglenka
Младши потребител

Мнениеот reveta » 18 Юли 2007, 17:01

...
Последна промяна reveta на 05 Яну 2011, 12:36, променена общо 1 път
reveta
Младши потребител

Мнениеот miglenka » 18 Юли 2007, 20:38

Ей revetke,
напоследък кокетираш много с интернета :!: Заседяваш се и мързелуваш!
А картофите кой ще ти прекопае :?: :!:
И краставиците ще ти изсъхнат в тая жега! А уж обеща да черпиш!

Ще изпуснеш реколтата тая година, момиче :lol: ....ще огладнееш и ще тръгнеш да превземаш цивилизацията.... и току виж вземеш, че си развалиш каруцарския речник! :lol:

А така си по-готина, по-автентична :wink: ....
miglenka
Младши потребител

Мнениеот portokal » 18 Юли 2007, 21:13

Имам питане към изтънчената гражданка аристократка от Драз махала.
Отглеждането на краставици и картофи, викаш, е белег на простотия и нецивилизованост?
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот miglenka » 18 Юли 2007, 21:42

:lol: :lol: :lol:
Земеделието, общо взето, не е много фина работа :lol: ....виж, ако ти го практикуваш някак си по-изтънчено, пусни know how и на reveta - може и речника да и оправи...съмнително, но си заслужава да се пробва. :idea:

Във всеки случай, един сърцат земеделец е в пъти по-полезен, включително и на себе си, от един посредствен юрист. :wink:

И докато такива юристи се изявяват по юридически форуми, същите ще са също толкова "цивилизовани", колкото е и домашното им селско стопанство. :lol:
miglenka
Младши потребител

Мнениеот portokal » 19 Юли 2007, 10:34

Аз не питах дали земеделието е фина работа, а дали изтънчените дразмахленци вършат само фини работи, докато с грубите се занимава простолюдието. Ама айде.

"Във всеки случай, един сърцат земеделец е в пъти по-полезен, включително и на себе си, от един посредствен юрист" - Мдамм, снизходително го признахме за полезен, но не може да мечтае той да се издигне до аристокрацията... жителство за него!

Това за жабата и жителството съм го пропуснала. Но много пасва на изказванията за доматите.

Тези трогателни дразмахленски аристократи с почти едно към едно еднакви изказвания (селяните вън от София, да се върне жителството... доматите... картофите... аз съм N-то поколение...) навремето ми правеха впечатление, ама свикнах. :oops:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Юли 2007, 11:23

Е колеги.... Недейте така, ще стане както вчера с Теомира...

Трябваше първо само Портокал бавно, бавно да я изведе на позиция .... и тогаз чак всички - ПРАС да я омажем с боя.... на картофено-доматена основа...

Макар че като се замисля те от Драз-мааала са ламинирани и няма да я хване...

:D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот miglenka » 19 Юли 2007, 12:23

Clavdivs. написа:Е колеги.... Недейте така, ще стане както вчера с Теомира...

Трябваше първо само Портокал бавно, бавно да я изведе на позиция .... и тогаз чак всички - ПРАС да я омажем с боя.... на картофено-доматена основа...

Макар че като се замисля те от Драз-мааала са ламинирани и няма да я хване...

:D
(
К"ва е тая Теомира, какъв и е произхода и с какво се консумира :?:
База за сравнение има ли?
На мен Portokal не ми е казвала "Аре у лево" :lol: :lol: :lol:, заета е билаявно... може да е поливала краставиците, дето ми ги обеща. :wink:

П.С. Предпочитам краставици, пред картофи и домати! Осигуряват блестяща дерма и перфектна хидратация.....но в края на краищата кой с каквото разполага :lol: :lol: :lol:

Да знеш, че за краставиците ще ти се явя неламинирана.... по жабешки бутчета. :lol:
Дано уцелиш! :wink:
miglenka
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 19 Юли 2007, 12:33

1942 година, Кьолн, 21 октомври
"КЬОЛНИШЕ ЦАЙТУНГ":Вече са планирани работите по пресушаването на блатата в Русе, които сега са център на маларията, а също и по залесяването на областта..."
Та, Миглечне, с две думи, това блато не е наше, ние блато нямаме от 1942!!!
Твоето ще да е!
А делтата на Дунав се намира в град Сулина ( не е и в България даже).
Май нещо географията куца...
Абе, ти сигурна ли си, че знаеш въобще къде живееш?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот miglenka » 19 Юли 2007, 12:34

lyutiyat написа:bebitor , пропусна , че ги дават даже и необелени !... :lol: :lol: :lol: :lol:

А ти колега, какви точно ги предлагаш :?:
Белени, необелени или в андропауза :?: :wink:

Тежка дилема - времето минава, материята се дърпа.....

Пожелавам повече душевен мир!
miglenka
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 19 Юли 2007, 12:36

а за св. Троица...хм...тичкай да поправиш уикипедията :D
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Юли 2007, 12:37

А сакън!

Ако Мигленка е виждала на живо блатата по Русенско, които са пресушени '42 година ---- Не държа да ми се явява неламинирана, та било то и добре хидратирана и с перфектна Дерма.

НЕ! БЛАГОДАРЯ!!!
Последна промяна Clavdivs. на 19 Юли 2007, 12:44, променена общо 1 път
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот portokal » 19 Юли 2007, 12:44

Clavdivs. написа:А сакън!

Ако Мигленка е виждала на живо блатата по Русенско, които са пресушени '42 година ---- Не държа да ми се явява неламинирана, та било то и добре хидратирана и с перфектна Дерма.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Но така пък ще имаш стимул да я покриеш по-плътно с домати.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот miglenka » 19 Юли 2007, 12:53

bebitor написа:1942 година, Кьолн, 21 октомври
"КЬОЛНИШЕ ЦАЙТУНГ":Вече са планирани работите по пресушаването на блатата в Русе, които сега са център на маларията, а също и по залесяването на областта..."
Та, Миглечне, с две думи, това блато не е наше, ние блато нямаме от 1942!!!
Твоето ще да е!
А делтата на Дунав се намира в град Сулина ( не е и в България даже).
Май нещо географията куца...
Абе, ти сигурна ли си, че знаеш въобще къде живееш?

Е аз да съм казвала, че е ваше :?: :!: Казах, че явно се е припознал в някоя колежка ОТ РАЙОНА, щото София е на 350 км, а Букурещ на 75.
Пък и не му прилича да се заглежда по жаби от чужди гьолове, обвързан мъж е все пак. :wink:
Освен ако не членува в "Жабоци без граници"! :lol: :lol: :lol:
П.С.Сулина не е град, а e comuna Sulina!
Аз знам къде живея, ти се гаргариш неподготвена. Заповядай да те черпя едно кафе на Раковски 118, като се оправиш.

Искрено желая безпроблемно възстановяване!
miglenka
Младши потребител

Мнениеот miglenka » 19 Юли 2007, 13:08

Clavdivs. написа:А сакън!

НЕ! БЛАГОДАРЯ!!!

:lol: :lol: :lol:

Ех....един истински мъжкар не би отказал Paintbаll даже и на баба ми :!:

Clavdivs,
между другото тя е мнооого запазена.....водят я една от фаталните жени на стара София! 8)
И е точно 42-ри набор!
Ти кой набор си.....з-то ... тя също не прави компромис с качествената хидратация! :lol:
miglenka
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Юли 2007, 13:19

miglenka написа:
Ех....един истински мъжкар не би отказал Paintbаll даже и на баба ми :!: Няма ги вече.... А навремето к'ви мъжкари имаше .....

Clavdivs,
между другото тя е мнооого запазена.....водят я една от фаталните жени на стара София! Ами сигурно - Ей го де е Лъвов мост...

И е точно 42-ри набор! Бравос ! Първият набор незастрашен от малария от русенските комари

Ти кой набор си.....з-то ... тя също не прави компромис с качествената хидратация! :lol: Абе то и аз не правя - ама не с краставици. Наздраве!

Браво! Друго си е изтънчения аристократизъм. :) Не се огъваш като Теомирка. Наистина няма място за сравнение!!! :)
Clavdivs.
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси