Госпожо Запрянова, нека да Ви го обясня по-ясно.
Абсолютни причини за развод при наличието на които съдът автоматично да ви разведе няма Дори съпругът Ви да има СПИН, ебола и т.н., това само по себе си не е причина. Болните и стерилните също имат право брак.
Начините за развод са два – взаимно съгласие или по исков ред.
Във вашия случай очевидно липсва взаимно съгласие, т.е. съпругът Ви няма желание да се развежда и това е проблемът, а не дали са изтекли 3 години.
Остава Ви развод по исков ред, какъвто меже да искате и на другата сутрин след брака. При него е важно да докажете „дълбоко и непоправимо разстройство” на брака, т.е че брачните отношения са изгубили смисъла си, отчуждили сте се, и т.н. След като желаете дете и желанието Ви за дете е по силно от желанието Ви да запазите брака със съпруга си БЕЗ да се роди дете, то очевидно такова разстройство има, така че съдът ще Ви даде развод, не се притеснявайте. Остават Ви по неприятните части от от всеки бракоразводен процес – имуществените.
При всички случаи си вземете адвокат и то основно за да Ви помогне да решите във Ваша полза именно имуществената част.
Иначе чудеса стават, но във вашия случай май чудото би трябвало да е друг мъж.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 16:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли съда да уважи причина за развод "стерилитет&quo
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Тази Запрянова се изложи тотално! Мъжът й ще спечели ужасно много, ако тя се разведе с него. Дано той да разбере това колкото се може по-скоро!
- fixxxer
- Потребител
Уважаема госпожо,
Доколкото успях да разбера искате да се разведете,за да може да имате деца и се опасявате,че докато трае бракоразводното дело, ще мине време.Съпругът ви не е съгласен нито с развода,нито да имате дете по друг начин.Съветът ми е следния -поговорете за последен път с човека до вас.Ако и този път не се съгласи с предложения от вас вариант-дете или развод,въобще не правете опит да се развеждате.Намерете си друго другарче в живота,колкото може по бързо.Направете си необходимия брой деца.Ако и при това положение настоящият ви съпруг не поиска да се разведете,значи е здрав човек и спокойно може да го осъдите за издръжка на децата /вярно е че няма да бъдат негови,но на него ще водят/.
В съвета ми няма капка ирония или цинизъм.Целта е да накарате съпругът си да иска да се разведе.Явно не става по нормалния начин.
Доколкото успях да разбера искате да се разведете,за да може да имате деца и се опасявате,че докато трае бракоразводното дело, ще мине време.Съпругът ви не е съгласен нито с развода,нито да имате дете по друг начин.Съветът ми е следния -поговорете за последен път с човека до вас.Ако и този път не се съгласи с предложения от вас вариант-дете или развод,въобще не правете опит да се развеждате.Намерете си друго другарче в живота,колкото може по бързо.Направете си необходимия брой деца.Ако и при това положение настоящият ви съпруг не поиска да се разведете,значи е здрав човек и спокойно може да го осъдите за издръжка на децата /вярно е че няма да бъдат негови,но на него ще водят/.
В съвета ми няма капка ирония или цинизъм.Целта е да накарате съпругът си да иска да се разведе.Явно не става по нормалния начин.
- vanvan
- Младши потребител
Нели, опитвам се да те разбера и не искам да ти бъда съдник. Само представям друга страна на ситуацията. Всички си имаме черните мигове в живота. Моят съпруг пък ме забремени и още детето не се беше родило, хвана си любовница, разведохме се, не плаща издръжка и т.н. Е, след като бях 11 години самотна майка, днес се омъжвам, този път щастливо, но без намерение да имаме деца. /защото и двамата си имаме от предишните бракове/ Какво ще правиш с живота си, е твоя лична работа. Както някой се изрази по-горе, щом да имаш дете е по-важно, отколкото да бъдеш с човека до себе си, разведи се. Дали това ще те направи щастлива, е отделен въпрос. Може пък на съпругът ти да му трябва малко време да преодолее шока, че не може да има деца, и после да се реши на осиновяване. Може би трябва да се научите да разговаряте и да споделяте чувствата си, без да поставяте ултиматуми. Разводът ли е единственото решение? Заслужава си да си зададеш тези въпроси преди да пристъпиш към развод.
И още едно нещо - по-лесно е да си намериш партньор, ако си сама, защото ще се съобразяваш само със себе си. Ако имаш дете, дори и осиновено, тогава трябва да се съобразяваш и с детето. Значи трябва да намериш човек, с когото не само вие двамата да си допадате, но той да приеме и детето ти. На мен ми отне 11 години, други хора това щастие изобщо не ги огрява, дано при теб да е по-кратко.
Желая ти щастие от сърце!
И още едно нещо - по-лесно е да си намериш партньор, ако си сама, защото ще се съобразяваш само със себе си. Ако имаш дете, дори и осиновено, тогава трябва да се съобразяваш и с детето. Значи трябва да намериш човек, с когото не само вие двамата да си допадате, но той да приеме и детето ти. На мен ми отне 11 години, други хора това щастие изобщо не ги огрява, дано при теб да е по-кратко.
Желая ти щастие от сърце!
- danna
- Младши потребител
виц по темата
Възрастен мъж се оженил за младо момиче и след месец тя забременяла. Старецът отишъл при селския свещеник и го попитал "Отче това не е ли чудо?". Свещеникът отговорил следното "Ако детето е твое - чудо е; ако не е твое- чудо ли е!"
- civilista
- Младши потребител
danna написа:Госпожо, питали ли сте се как бихте се чувствали Вие, ако не можехте да забременеете по здравословни причини, мъжът Ви в същото време е абсолютно здрав и той реши да се разведе с Вас?
Другият въпрос ми е - каква е гаранцията, че като се разведете, веднага ще си намерите друг "бик за разплод", който веднага да се съгласи да се ожени за Вас, за да не Ви мине времето да имате деца?
На мен лично би ми било изключително обидно да разбера, че мъжът ми се е оженил за мен само за да продължа поколението му или поради каквато и да е друга използваческа причина, освен тази да му бъда другар докато смъртта ни раздели.
Съгласна съм с danna. Уважаема Запрянова! Кое е по-важно за Вас: съпругът Ви като другар в живота или детето. Явно тези две неща са несъвместими за Вас. А като сключвахте брак със съпруга Ви и давахте клетва за вечна вярност, не знаехте ли за неговия здравословен проблем? Ако тогава към момента на сключване на брака този здравословен проблем не е съществувал, а се е появил впоследствие, редно и съвестно ли е да се разделите с един човек само защото при него е налице определен здравословен проблем, който за Вас е непреодолим?!
Считам, че ако Вие истински обичате съпруга си, не бихте се разделили с него.
Всеки брак минава както през трудни моменти, така и през хубави мигове. Именно това е смисълът на брака- съпружеската двойка да бъде едно цяло както в добро, така и в зло. Всяка съпружеска двойка съществува, за да върви по определен път и съпрузите следва да си помагат един на друг и да бъдат един до друг, да гледат в една посока.
Приемете здравословния проблем на човека до Вас като едно изпитание на брака Ви.
Не винаги смяната на един партньор може да доведе до решаване на брачния проблем. Смяната може да реши един проблем, но да доведе до друг, много по- сериозен.
Значи ли това, че за всеки появил се проблем в брака изходът е смяна на партньора?!
- katerinakuch
- Активен потребител
Моралът е ясен, но жената пита във форум за юристи не за него, а за юридическата част на проблема. Не познавате нито нея, нито него, а давате общи пожелателни рецепти. Все пак юрстите са експерти, които казват - ако направиш това и това, законът предвижда това и това. Решението си е нейно.
- kpy
- Потребител
Ако съпругът Ви не иска да се развежда, не разбирам защо да чакате още една година?! Дори и да минат 3г.от брака ви, не случайно се казва "развод по взаимно съгласие'...т.е.второто основание за този вид развод е взаимното желание, а то липсва. Така че единственият вариант за вас е да се разведете по исков ред, като можете да искате съда да не се произнесе по въпроса за вината. Освен това, не е задължително да се доказва кой знае каква причина за да реши съда да прекрати бракът Ви. Обикновеното "несходство в характерите" също върши работа.
А дали трябва да го направите си е ваш проблем, не виждам защо трябва да се обсъжда тук в този форум. Колегите се извъдиха големи психолози и съдници! Всеки знае сам най - добре положението си и какво иска в живота.
Успех!
А дали трябва да го направите си е ваш проблем, не виждам защо трябва да се обсъжда тук в този форум. Колегите се извъдиха големи психолози и съдници! Всеки знае сам най - добре положението си и какво иска в живота.
Успех!
"Подсъзнанието може всичко"
- dil_d
- Младши потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|