начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Брак с чужденец и BG законите

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Брак с чужденец и BG законите

Мнениеот gevalll » 24 Мар 2009, 11:49

diaida написа:
Да попитам за една малка подробност ... подадохте ли документи за придобиване на гражданство на чужденките с които живеете? Не, че е задължително ...

Не е задължително, а е забранено. Пет години и половина плащаш за продължителното пребиваване, после плащаш постоянното пребиваване и след три години имаш право да подадеш документи за гражданство. Процедурата е повече от 2 години. Общо над 10 години. Направено е така, че да не станем много българите. Куцо и сакато от цяла Европа от раз станаха нечужденци, а членовете на семействата на нас, българите, е опасно да не станат български граждани. Страни в демографска криза създават законодателство, увеличаващо стимулите и облекчаващо процедурите за желаещите и имащи основания да станат граждани - пълноценни, работещи, плащащи данъци, сключили брак, дошли у нас за да раждат българчета. Апропо, първите 5 години съпругите ни нямат право на задължително здравно осигуряване и за раждането плащат, касата и пътеките са за осигурените българи и европейски съграждани, а не за членовете на семействата на уж европейските български граждани и раждащите им се българчета.
gevalll
Нов потребител

Мнениеот diaida » 29 Мар 2009, 17:15

Явно тези хора наистина имат проблем, но дали може да се реши във форума силно ме съмнява! За промени в закона си има депутати, проектозакони, мин. на правосъдието, президент. Не съм срещала представители на горните във форума, така че ... няма да е тук решението на проблема с придобиване на БГ гражданство.
Ако вложите усилията си и писането, но с други адресати има някаква по-голяма вероятност.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот gevalll » 01 Апр 2009, 09:12

Аз писах на Президента, Министъра на вътрешните работи, Националния омбудсман, европейски адвокати за правата на човека и др. ... но резултата е нулев - закона бил императивен, трябвало да се спазва ... Само "Европейски адвокати за правата на човека" ми отгавариха, че закона за чужденците пряко дискриминира българските граждани спрямо европейските и ми предлагат съда в Страсбург и Европейския съд за правата на човека. Можем заинтересованите да се обединим и да заведем чрез тях колективен иск там ...
gevalll
Нов потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси