- Дата и час: 17 Дек 2024, 09:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бивш съпруг и сводник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
46 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Бивш съпруг и сводник
и междо другото ас се опитах да говоря с него потози вапрос тои миказа штевида и дотук ас му предложих да прекрати всичко и другата година когато даштерями е ваканциа штесе преберем и тя ште отиде принего да се видат и пак се пофтарям каза штевидим започвам да мисла че всико това е само дами саздава проблеми тука не че има лоламо желание давиди даштеряси
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
Абе чудя се wanikya, как така имаш на клавиатурата си Ш и Т, а нямаш Щ
- plamen_penev
- Активен потребител
извинавам се за неграмотното ми писане но от скоро боравя с лап топ и ми е малко трудно да пиша на него ИЗВИНЯВАМ СЕ
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
wanikya каза:
извинавам се за неграмотното ми писане но от скоро боравя с лап топ и ми е малко трудно да пиша на него ИЗВИНЯВАМ СЕ
Не ми прилича да е виновна машината... май на неуважение към присъстващите ми мяза повече...
- plamen_penev
- Активен потребител
wanikya написа:а ако си наема адвокат тук в холандиа немогали да прекрата това дело азштото даштерями ходи вече втора година на училиште тук говори езика и се чувства добре има много приатели и самата тя казва че неиска да живее в българиа трябвали да рискувам дая варна в булгариа и даи проваля бъдештето заштото неиния башта иска да се прави на родител
Не може. Пък и в края на краищата и ние си гледаме децата в България и не сме им провалили бъдещето, определено.Така ,че детето ще се върне или доброволно или с решението по Хагската конвенция. Вашето, както го излагате си е ачик-ачик отвличане.
- sunrise
- Активен потребител
имам решение от сада което ми дава родителските права имам декларация от него с която минахме граница кадее отвличането ас живея тук от имам адресна регисрациа имам холанска карта която ми разрешава да пребивавам в страната имам жилиште което исплаштам с мажа с които живеа и имаме дете което е родено тука слет месец и даштерями щте вземе саштата карта за пребиваване в тази страна ас сам се остроила тука трябвали да зарежа всичко тука и да се пребера в българиа заштото бифшия ми сапрук не меможе да има контакт с даштерями и имам вапрос ако тя се варни в българиа каде ште живее при него или при моите родители по закон каде има право да живее
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
Аз предлагам да разкажете повечко по отношение съдържанието на тази декларация-съгласие от бащата, както и дата на подписването и, ограничена ли е със срок, валидност и прочие.
Всъщност ако си прочетете СР по брачното дело, може и да видите някакъв адрес в РБългария... не в Холандия, нали?! На Вас са предоставени за упражняване род. права, но бащата не е лишен от такива, пък и там е описано, че има право на режим на лични контакти с детето, които по Ваша вина не може да упражнява...( в един от предните си постове умишлено посочих чл.4 от ХК, ала кой да чете)
п.п. Дразнеща е тази безумна подредба на буквите в думите Ви, моля опитайте да коригирате.
Всъщност ако си прочетете СР по брачното дело, може и да видите някакъв адрес в РБългария... не в Холандия, нали?! На Вас са предоставени за упражняване род. права, но бащата не е лишен от такива, пък и там е описано, че има право на режим на лични контакти с детето, които по Ваша вина не може да упражнява...( в един от предните си постове умишлено посочих чл.4 от ХК, ала кой да чете)
п.п. Дразнеща е тази безумна подредба на буквите в думите Ви, моля опитайте да коригирате.
- Гост.
- Старши потребител
[color=#BF4000]2008 вече бях разведена брако разводното дело преклучи сас споразомение което споразомение гласи така дава на мен родителските права и тои може да я вижда всака сабота и недела и да я взема латната ваканциа за един месеци и е задалжен да си плашта месечната издрашка на детето но слеткато ас не живеа в българиа и ас имам това право да я вземам един месец през латната ваканция при мен но в това споразомение никаде не пише каде ште живее даштерями в българиа а тя живееше при моите родители 2008 латната ваканция реших да я взема при мен и бифшиями сапрук ми даде декларация с която ми разрешава да мина граница с даштерями тази декларация беше валидна само един месец но ас реших даштерями да остане при мен да живее бес да го питам 2008 .14 .07 месец задграничния паспорт на даштерями истече попитахго дали штеми даде палнимошно даи извада нов чрес българското посолство тои ми отказа прес всичкотова време тои имаше контакт с нея по скаипа и ас реших да блокирам скаипа докато неми даде това палномишно и тои подаде молба доХАГСКАТА КОНВЕНЦИА ЗА ГРАЖДАНСКИТЕ АСПЕКТИ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ОТБЛИЧАНЕ НА ДЕЦА[/color
Прочетете си поста госпожо, ако и за Вас ене турдно да се четете сама себе си и ще разберете , къде е отвличането.
Прочетете си поста госпожо, ако и за Вас ене турдно да се четете сама себе си и ще разберете , къде е отвличането.
- sunrise
- Активен потребител
Tyk в Холандия е невъзможно да се легализира статута на детето ви беz съгласието на бащата.( искат вcичко преведено и с апостил).А вие неможете да прекратите молбата на бащата, по добре се свърежете с него и се разберете. Ако пак не става с добро просто се пригответе за битка.
- lexyto13
- Младши потребител
декларациа гласи така името на саптугами егене номер на лична карта датата на издаването на личната карта града в които е издадена дете иметои кога е родена егене номер на пасторта когае издаден паспортаи в кои грат пише декларираме че сме съгласни детето ни да пътува за кралсво холандиа от 03.062008 до 03.07 2008 с придружител моето име с моето егене потпис на баштата пичат от натариус такса за и това няма друго
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
колкото до адреса в решението пише че детето живее при моите родители и толкова по касно като заспат децата щтего препиша дословно за дави стане по ясно
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
С риск да ме приемете за груба, но и преди да препишете съдържанието на декларацията ми бе ясно какво може да е декларирал татето.
А и диспозитива на СР ми е ясен... но ако някой от колегите иска да се включи- моля.
Изначално бъркате- имате сериозен проблем и адвокат от Холандия дори не би могъл да ви помогне. Опитайте да стоплите ледовете между вас с татето, че работата е дебела.
А и диспозитива на СР ми е ясен... но ако някой от колегите иска да се включи- моля.
Изначално бъркате- имате сериозен проблем и адвокат от Холандия дори не би могъл да ви помогне. Опитайте да стоплите ледовете между вас с татето, че работата е дебела.
- Гост.
- Старши потребител
lexyto13 написа:Tyk в Холандия е невъзможно да се легализира статута на детето ви беz съгласието на бащата.( искат вcичко преведено и с апостил).А вие неможете да прекратите молбата на бащата, по добре се свърежете с него и се разберете. Ако пак не става с добро просто се пригответе за битка.
За да може да регистрирате дъщеря си като постоянно прибиваваща в Холандия, наистина трябва да имате декларация-съгласие от бащата, че тя може да живее при Вас.Тази декларация, простичко казано, по силата на Хагската конвенция, дава яснота на ИНД /Имиграционните служби на Холандия /, че не е налице отвличане на дете от родител.Аз имам такава декларация, плюс друга такава, в която се упоменава, че дъщеря ми може да напусне границите на България. Не мога да я регистрирам в ИНД, защото нямам документ, че упражнявам родителските права и който документ/ във вид на споразумение, по новия семеен кодекс,/ тепърва ще изготвям в България.
Най-доброто, което може да направите е следното:
1.Трябва да влезнете в диалог с бащата и да се споразумеете по какъв начин ще се вижда с дъщеря си.Може и той да пътува до Холандия, както и тя да пътува на гости при него в България.
2.Бащата трябва да Ви даде декларация, че е съгласен тя да живее с Вас в Холандия.
Ако не може да постигнете диалог с него, а вие с новия Ви съпруг и предлагате по-добри условия на живот, то вместо за ходите по адвокати, обърнете се към местните холандски социални служби за защита на детето и им обяснете каква е ситуацията.Те ще защитят единствено интересите на детето. Ако то е интегрирано в средата си и има щастливо семейство, те самите ще бъдат добър гарант спора да се разреши в негова полза, а не в полза на родителите, които не се разбират.
Желая Ви успех!
- rodopeas
- Младши потребител
И още нещо....не се опитвайте да я регистрирате за перемнънт резидънс пермит без този документ- декларация за който вече споменах, защото само ще Ви изгорят парите . /близо 200 евро/.ИНД няма да и издаде резиденска карта на детето.
Последна промяна rodopeas на 23 Сеп 2009, 20:47, променена общо 1 път
- rodopeas
- Младши потребител
ами тука има една организация която се занимава с трафик на жени тя ми помага и ми намери адвокат адвокат с които днес говорих и тои ме убеди че щте можем да заведем дело срешто моя бифш маж и да го лешим от родителски права но неми обясни как ште стане каза че процедурата трае три месеца
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
wanikya написа:ами тука има една организация която се занимава с трафик на жени тя ми помага и ми намери адвокат адвокат с които днес говорих и тои ме убеди че щте можем да заведем дело срешто моя бифш маж и да го лешим от родителски права но неми обясни как ште стане каза че процедурата трае три месеца
Аз живея в Холандия от няколко месеца, общо взето съм запозната доста с живота тук, и Ви съветвам да бъдете реалист, когато трабва да решите съдбата на детето си.Да лишите бащата от родителски права е трудна задача, а дори не виждам как това ще стане от Холандия.Пробвайте първо да се разберете с бившия си съпруг и когато изчерпите всички налични възможности в това отношение, тогава завеждайте такива екстремни дела.Щом сте решили да харчите пари, защо не предложите сума на бащата и да откупите съответния документ, плюс изваждане на нов паспорт на детето.Но го направете веднъж и завинаги , за да няма постоянно изнудване.Още повече, че от прочетеното разбрах, че бащата е почти в изнудваческия бизенс така, че може и да му прозвучи приемливо ....
- rodopeas
- Младши потребител
такае но преди да взема даштеями тои постапи по саштиа начин намеси дори и закрила на детето в българиа много грозно беше и доста нешта се случиха тя докато живееше там при моите родители то беше ходене с полиции то беше ужас ас знам тои какво иска тя да живее в българиа бес да помисли за нея за неиното бъдиште само и асмо да ми натрие носа че е посилен от мен заштото тои ако мисли за нея 2007 когато му казах че искам развот една неделя я взе при него и е отишал с нея на вилата при неговите родители и тогава я беше бил с дршката на роза детето цяла седмица неможеше да седне на дупетоси направих и медицинско от садебен лекар а тои се оправда че по този начин я васпитава и тя трябва да има респект от него
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
wanikya написа:такае но преди да взема даштеями тои постапи по саштиа начин намеси дори и закрила на детето в българиа много грозно беше и доста нешта се случиха тя докато живееше там при моите родители то беше ходене с полиции то беше ужас ас знам тои какво иска тя да живее в българиа бес да помисли за нея за неиното бъдиште само и асмо да ми натрие носа че е посилен от мен заштото тои ако мисли за нея 2007 когато му казах че искам развот една неделя я взе при него и е отишал с нея на вилата при неговите родители и тогава я беше бил с дршката на роза детето цяла седмица неможеше да седне на дупетоси направих и медицинско от садебен лекар а тои се оправда че по този начин я васпитава и тя трябва да има респект от него
Виждам, че имате нужда да изкажете всичките сипретиснения и факти , които ви ядосват, но ще е добре да се съсредоточите на проблема.Кавото и да напишете тук, дори и никой да не се усъмни във верността му, си остава само празни приказки.Мислете варианти за решаване на проблема, с добро ли, с пари ли ...мислете как може да се разберете с него, нали все пак го познавате, бил Ви е съпруг.
- rodopeas
- Младши потребител
и тозо бои се случо преди да подадем молби за развот апо време на развода тои подаде жалба в полициата че не полага грижи за детето оште прес 2006 а ние тогава бяхме оште женени ас работех в бруксел последните три месеца на 2006 а вначалото на 2007 януари доидох в холандиа .06.2007 му заявих че искам развот и започнаха пролемите по развода хем се бяхме разбрали да се разведем като нормални хора но тои започна да подава жалби наляво на дясно започнаха давикат родителитеми в полициата на рспити да обесняват каде сам а моя адвокат ме посаветва да се махна за известно време от града заданеме разобеди тогава бях нмого оплашена каво може да се случи заштото тои винаги мие казвал че штеме обие мен и моето семеиство
Последна промяна wanikya на 23 Сеп 2009, 22:12, променена общо 1 път
Свобода
- wanikya
- Младши потребител
46 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|