начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Жена ми е луда, как да си взема децата?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Жена ми е луда, как да си взема децата?

Мнениеот jorrddan » 23 Сеп 2009, 01:42

Благодаря на всички, че отделяте от времето си за да ми помогнете.
Нямах желание страните да се разделят на мъжка и женска и така да се разисква въпроса, но явно така се случи...
Във връзка с темата ще разкажа еди виц, според мен е много подходящ:

Отива един мъж при лекаря и казва:
- Докторе, притснявам се, жена ми е болна от невроза, колко може да се живее с тази болест.
Лекарят отговаря:
- Спокойно, жената и 100 години може да живее с невроза.
- А аз...? - плахо пита мъжът.

sisi19 написа:Eee, Penev.Хайде сега пък и дом. насилие. Ами какво сте се хванали като удавници за сламка с този закон????Но, ако говорим по същество за такова в тези постове, ще е необходимо да чуем и другата страна. Въпреки всичко, от сега мога да кажа едно: Че , разглеждайки въпроса от тази му част, насилника не е ТЯ, а ТОЙ.Няма да се обосновавам. Това го правя само в становищата си :D

Аз ли ти се криво молех, Боже, ти ли криво ме разбра, вие с жената да не сте клонинги, че и тя разсъждава така еднопосочно и алогично. Колкото и факти и обстоятелства да бъдат изнесени мнението и не се променя и ТЯ е права.
Не АЗ съм насилник, вечер след работа върша това, което тя трябва да прави, само, че ставам 2-3 часа по-рано и цял ден се занимавам с най-различни глупости в работата/глупости, но с висока отговорност и високо ниво на стрес/.
Мъжката и женската солидарност са прекрасни неща, но тук нямат място.
Женска логика: Каквото и да става мъжът е виновен, той трябва да поправя всичко и това е!
Нямам намерение да се защитавам, в случая ТЯ е насилника, а не ТОЙ!
ou_topus, благодаря за подкрепата и разумното мнение, правилно сте преценили ситуацията.
jorrddan
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 23 Сеп 2009, 02:12

Ех... нямаше да пиша в тази тема, защото прочетох на първа страница поста на Донна, който отговаря изчерпателно на изложените факти ( голяма част от останалото е за една друга тема в раздел общи, да прощават модераторите).

Върнете се и го прочетете. На спокойствие. Ако наистина сте взели решение да се прекрати този брак- без колебание, напред. Ще спестите тормоза не само на двама зрели, но и на децата! Което е по-важно.

п.п. Не се впечатлявайте от откровеното нападение прозиращо в постовете. Подминете го.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот cocose » 23 Сеп 2009, 16:26

Ще си позволя да дам личното си непрофесионално мнение :): Смятам че жена ти има нужда от по властен мъж, а не от мъж който постоянно да и угажда и да служи и т.н....... та затова и избиват комплексите от време на време, щото от това което ти споделяш тука изглежда че тя има идеалният мъж (ако има такова нещо де), ноооо нещо не и достига....
Пак ти казвам, идете и двамата на психоаналитик (но не на ПСИХИАТЪР, както тука некои форумци те съветват :confused: ), или още по добре, просто се изолирайте известно време от външният свят, включително и родата и приятелите и т.н.. и си поговорете напълно откровено за всичко, дори и за това което в момента правиш, т.е. пишеш в в този форум. На чашка хубаво питие разбира се.
И само да добавя, че НИКОГА само единият е единственият виновен, ВИНАГИ вина носят и двамата. Все пак, без мазохист, не може да има и садист, нали така? Мога да дам и по научно обяснение, но все пак това е форум за юристи, не за психоаналитици :)
cocose
Младши потребител

Мнениеот namakak » 24 Сеп 2009, 00:04

Оутопис,с психоаналитикът може и случайно да се запознаете със съпружеското тяло на кафе или в парка с мопсче/толкова любвеолюбилно кученце/,причината е смотания съпруг :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот jorrddan » 24 Сеп 2009, 01:16

namakak написа:Оутопис,с психоаналитикът може и случайно да се запознаете със съпружеското тяло на кафе или в парка с мопсче/толкова любвеолюбилно кученце/,причината е смотания съпруг :wink:

Е, вече имаме логика, наистина, както спомена cocose по-нагоре, причината е и в мен, има една "народна" мъдрост: колкото повече мачкаш една жена, тя толкова повече те обича. Никога не съм я харесвал/мъдростта/ и винаги съм смятал, че към жената трябва да се отнасям, като с равен, мислех си, че съпрузите трябва да са и приятели и това е ключът към щастливия брак, забравих само, че става въпрос за жена, грешката е моя. Наистина жената е, като кучето, трябва да и показваш кой е шефа, а аз галантен кавалер, да и угодя, да и помогна, нали това е МОЯТА съпруга, майка на децата ми, трябва да е щастлива.. да да...
По моему си е луда и нищо не може да ме разубеди и факта, че не сте чели по вестниците, как баща на две деца е удушил собственоръчно майка им, говори достатъчно за моето търпение и самообладание.
Аз лично смятам, че в случая развода е необходима стъпка, която трябва да предприема, но НЕ желая децата ми да бъдат отгледани от "бясно куче", това е. И предвид огромната вероятност същите тези деца да бъдат присъдени на майка им, се обърнах към всички вас за помощ и съвет, защото трябва да предотвратя това, а единственият друг/не толкова цивилизован, но доста по-лесен, а може би и по- евтин/ начин е тя да си отиде :?: :evil: :!:
Отново благодаря за отделеното време!
jorrddan
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Сеп 2009, 08:15

jorrddan каза:
Никога не съм я харесвал/мъдростта/ и винаги съм смятал, че към жената трябва да се отнасям, като с равен, мислех си, че съпрузите трябва да са и приятели и това е ключът към щастливия брак

Това за namakak-подобните...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот cocose » 24 Сеп 2009, 15:55

jorrdan, значи не съм казал да я мачкаш или да се отнасяш с нея като с куче, недей да залиташ в другата крайност :). Това което имах предвид е да не отстъпваш винаги, ами примерно само 10%. А ако на тебе ти се прииска да си пийнеш салатка ракийка, да и го наложиш, а не да и се молиш, или пък да не смееш да си го поискаш, щото видите ли щяло да я хване нервната криза....тези неща, обикновените, сега чак до бой няма нужда да се стига ;)
cocose
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 24 Сеп 2009, 18:48

Ами тооо, всички му казваме че жената е като цвете, което ако не се полива увяхва, ама той не та не, тя и без вода можела....... :D
sisi19
Потребител

Мнениеот bastard » 25 Сеп 2009, 13:27

Аз пък не мога да разбера защо в тоя форум, някой постави правен проблем и вместо конкретни съвети от който иска и който може да ги даде, обикновено се почва да се чете морал на питащия и да му се дава акъл за неща от лично естество. Ама ако дойде в канторката ви, няма да му кажете "Сакън, недей се развежда", нали? Точно обратното, ще гледате да не отървете клиента :mrgreen: Ама тука нали никой на никой не плаща и ще се правим на много морални,нищо че никой не ни е питал за мнението ни от тази страна на въпроса..
bastard
Потребител

Мнениеот jorrddan » 26 Сеп 2009, 00:28

sisi19 написа:Ами тооо, всички му казваме че жената е като цвете, което ако не се полива увяхва, ама той не та не, тя и без вода можела....... :D

Само ще кажа, че отровния бръшлян колкото повече го поливат толкова повече расте и толкова по-отровен става. Не се моля на никого за нищо, отстъпвам само когато сметна за необходимо и т.н.
bastard, благодаря!
jorrddan
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 26 Сеп 2009, 08:16

bastard каза:
Ама тука нали никой на никой не плаща и ще се правим на много морални

Феминизма на неколцина тук не е "морал", а комплексарщина, bastard... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот jorrddan » 26 Окт 2009, 00:19

Съзнавам, че се позгубих напоследък, но търсих адвокати, до сега няколко души казват, че не е възножно да се предположи изхода и такива неща, препоръчайте ми моля читав адвокат, който ще свърши работа, като хората.
Благодаря!
jorrddan
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 27 Окт 2009, 00:23

Читав, или такъв, който да предположи изхода??? :lol: :lol: :lol: Чух, че във време на криза някои колеги си допълват доходите с врачуване по кристални кълбета, да ви насоча?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот kgrozeva » 01 Дек 2009, 22:57

jorrddan Здравейте,
Не съм адвокат! Не искам пари! Мисля обаче, че мога да съм ви от полза. Мога да помогна да дадете гласност на историята ви и това да ви помогне вие да си вземете децата.
Ако искате повече инфо пишете ми: kr.grozeva@gmail.com
kgrozeva
Нов потребител

Мнениеот namakak » 02 Дек 2009, 02:24

Че откога гласността на историята заблуждава законите? :twisted:
Хайде бе дайте гластност,ега се решат всички проблеми от 20 години с нерешени дела и в земеделието и в делбите и в политиката,и в топлофикацията,и където ли нещеш,щото досега няма дело завършено без ВКС да се произнесе с десет годишно мислене как точно да стане това ,за да докаже заплатите и видимата си работна заетост.
Е?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот korry » 02 Дек 2009, 11:21

психоаналитик, психолог, семеен консултант, разговори

развода е най, ама най последното нещо след като всички други са изчерпани

аз съм живял с партньора ми в подобна обстановка и съм бил жертва на домашно насилие. Разликата, която е съществена, обаче, са децата.

Нервността е част от избухлив темперамент, на който вероятно не сте обърнали достатъчно внимание, понеже любовта заслепява. Освен това вие сте мъжа и трудно ще сте примирите с ролята на човек, който си мълчи за да не ядосва жена си. Но си помислете за любовта, която ви е събрала, помислете за положителните качества на тази жена, които си заслужават.

Много време ще измине и много скандали ще има още. Но поне да не си го изкарва на децата.
Майка ми е подобно същество - склонна е да си го изкарва на нас, когато е нервна заради баща ми или когато няма пари. (от друга страна чисти и готви изглежда с желание и без адекватна компенсанция за труда си)

По-добре ужасен край, отколкото ужаси безкрай.
Но все пак преценете трябва ли да спасявате брака си преди ужасния край.
ааааа и никаква гласност!!!
не се заблуждавай че ще спечелиш, напротив!
ще спечелят само тези от медиите!
(освен ако не си съгласен да си продадеш драмите в цената на истината, ама и тогава може да загубиш всичко)
този проблем ще си го разрешиш сам - с твоя акъл - и с помощта на специалисти по семейни отношения - не пускай целия свят в твоята къща, за бога!
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот portokal » 02 Дек 2009, 11:38

jorrddan написа:Е, вече имаме логика, наистина, както спомена cocose по-нагоре, причината е и в мен, има една "народна" мъдрост: колкото повече мачкаш една жена, тя толкова повече те обича. Никога не съм я харесвал/мъдростта/ и винаги съм смятал, че към жената трябва да се отнасям, като с равен, мислех си, че съпрузите трябва да са и приятели и това е ключът към щастливия брак, забравих само, че става въпрос за жена, грешката е моя. Наистина жената е, като кучето, трябва да и показваш кой е шефа, а аз галантен кавалер, да и угодя, да и помогна, нали това е МОЯТА съпруга, майка на децата ми, трябва да е щастлива.. да да...

Бравос, наистина. След подобно изказване няма жена (освен евентуално майката на изказващия се ;-)), която да не заеме позицията на т.нар. от Вас "женска солидарност". 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот katerinakuch » 02 Дек 2009, 14:21

portokal написа:
jorrddan написа:Е, вече имаме логика, наистина, както спомена cocose по-нагоре, причината е и в мен, има една "народна" мъдрост: колкото повече мачкаш една жена, тя толкова повече те обича. Никога не съм я харесвал/мъдростта/ и винаги съм смятал, че към жената трябва да се отнасям, като с равен, мислех си, че съпрузите трябва да са и приятели и това е ключът към щастливия брак, забравих само, че става въпрос за жена, грешката е моя. Наистина жената е, като кучето, трябва да и показваш кой е шефа, а аз галантен кавалер, да и угодя, да и помогна, нали това е МОЯТА съпруга, майка на децата ми, трябва да е щастлива.. да да...

Бравос, наистина. След подобно изказване няма жена (освен евентуално майката на изказващия се ;-)), която да не заеме позицията на т.нар. от Вас "женска солидарност". 8)

Да. Ясна е работата. Тази жена явно наистина страда и то много, след като е съпруга на човек, който разсъждава по такъв начин за жените.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот bastard » 03 Дек 2009, 14:12

Да, бе, страда. По всичко личи, че е типична сабя и оса, на която никак не може да се угоди. Човекът много добре се аргументира как е достигнал до този извод за жените. Колкото по-добре се отнася човек с жените, толкова повече му се качват на главата накрая. Търпиш, търпиш, ама всичко си има граници.
bastard
Потребител

Мнениеот Гост. » 03 Дек 2009, 20:39

bastard написа:......Колкото по-добре се отнася човек с жените, толкова повече му се качват на главата накрая. Търпиш, търпиш, ама всичко си има граници.

:roll: :lol: :lol: Звучи, като опит. Почти житейски... :lol: Хубавото е че качването по мъжките глави става само на края. Че инак и началото би било трудно.
Сексистко.
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси