начало

Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета Президентът: Избирателното правосъдие е проблем. Има много дела на трупчета

Сложна ситуация, моля за помощ, но не и за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сложна ситуация, моля за помощ, но не и за съвет

Мнениеот diaida » 10 Мар 2010, 22:03

poli_g написа:За напористият, бъдещ колега, Тино, "с любов"! ( кога успя и на лента да се овековечиш?! :lol: )

ей, т`ва е емоция, кака. :P :lol:

А само като си помисли човек, че всичко е започнало ей така:

:wink: :wink: :wink:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот stillminkova » 10 Мар 2010, 22:17

poli_g и diaida, мноооого добро! :D
Дано освен като поздрав подейства на tino76 отрезвяващо защото в такъв илюзорен свят живее че усещам че ще го боли като се гмурне в практиката. И вместо толкова филми - да чете учебници и коментари, понеже на този етап освен да и пожелая ви на двете ви - такъв опонент и процесуален представител на вашите ответни страни (особено ако са "татковци които не искащи децата си"), друго не виждам!!
:D
Аватар
stillminkova
Младши потребител

Мнениеот diaida » 11 Мар 2010, 05:47

stillminkova написа:poli_g и diaida, мноооого добро! :D
Дано освен като поздрав подейства на tino76 отрезвяващо защото в такъв илюзорен свят живее че усещам че ще го боли като се гмурне в практиката. И вместо толкова филми - да чете учебници и коментари, понеже на този етап освен да и пожелая ви на двете ви - такъв опонент и процесуален представител на вашите ответни страни (особено ако са "татковци които не искащи децата си"), друго не виждам!!
:D

Мерси, stillminkova! :D
Но не ! :lol: :lol: :lol: Ни ГУ ЩА tino76!!! :P Ни като опонент, ни като пациент! :wink:
"татковци които не искащи децата си" ... се срещат, както и майки такива, но това е широка тема.
Да не забравяме обаче, че живеем в 21 век и някак е странно да се случват отново нещата от гимназиалните ми години. Единият- забравил да ползУва "кондоррр", другата пък забравила да си глътне хапчелъка :lol: :P Много наивност за тези "отракни" времена!
То смях, смях, ама и ... ПРОБЛЕМ! Иди обяснявай на "детенцето с меченцето в ръка" утре, че не са продавали и от 2-та вида "превантивни" материали в аптеките през 2010. :roll:
Но, този живот е шантава работа и дето казват поетите ... "тече". Познавам един такъв "татко", който има дете от случайна връзка, което естествено е било нежелано, но го пожела на 50 год., когато се оказа, че други деца не може да има. И други знам ... Но - свят шарен!
Ако бях един съдия, обаче :lol: :lol: (хайдеее, размечтах се), задължително щях да питам и майката :!: от що ли е била възпрепятствУвана да не вземе мерки - пред, по време и след! Този съд е за тези неща, мисля. Да погледне и от 2-те страни на медала.
От страната на майката, след подобно дело е важно да останат социалните и имайки предвид размаха с който действат ми домъчнява и за майката и за детенцето и ми се ще на този ... да му ..., но нали сме в правен форум?! :D Няма! :wink:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2010, 14:11

diaida написа:Ако детето, след навършване на 16 г. подаде иск за бащинство и спечели делото, какво става с издръжките? Значи ли, че бащата трябва да ги изплати за всички години до навършване на настоящата възраст на детето, или ... :oops: :roll:

Наде, изпуснала съм.
Не, издръжка можеш да дириш най-много година назад, ерго- с произнасяне по иска за установяване на произход, ако е поискано в делото и издръжка за година назад- съдът ще я присъди.

пп. Да сте чувАли, че когато човек е "отнесен във вихъра на сърдечни емоции" е повече от ирационален? Та, каквото и да пита съдията :lol: е въпрос на време- дали три дни, или три месеца, но ако в този период все още се клатушкаш- все тази за контрацепцията и прекъсване на бременността. Някак се презумира, че е желана.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот diaida » 11 Мар 2010, 21:12

poli_g написа:
diaida написа:Ако детето, след навършване на 16 г. подаде иск за бащинство и спечели делото, какво става с издръжките? Значи ли, че бащата трябва да ги изплати за всички години до навършване на настоящата възраст на детето, или ... :oops: :roll:

Наде, изпуснала съм.
Не, издръжка можеш да дириш най-много година назад, ерго- с произнасяне по иска за установяване на произход, ако е поискано в делото и издръжка за година назад- съдът ще я присъди.

Е, идеален е закона! Няма спор! :mrgreen: От където и да го погледнеш ... правата са "защитени". Компенсациите - материални и морални, също! Ужасон!
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 11 Мар 2010, 21:41

Ауууу събра се женския клуб от bg mama :) Аз жени да ме бият много обичам особено на голу :))))
Мерси за клипчетата все пак, наистина ме развеселиха :) - едно полезно нещо да излезне от персоната, стояща зад ника poli_g. Поли, скъпа, не взимай форумните писания толкова навътре :) и поли по добре вземи си изтрий всичките тъпи писания по форумите, че срам голям :oops:
Diaida - и ти много емоции хабиш душа, остави ги за мъжо в леглото :lol: не по форумите.

P.S. На света има и много лоши мами не само татковци .....
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот berbo » 11 Мар 2010, 21:50

Привет различна! :D
това е поредната тема,която няма реален питащ и реален проблем!
тук е пусната темата нарочно,заради деня-8-ми март!
питащият,в действително няма приятелка,а ръкоблудства от сутрин до вечер!
повече този няма да напише и ред в темата си...

usra_ovcova

Направо уцели десетката. :D
berbo
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2010, 22:02

tino76 написа:Ауууу събра се женския клуб от bg mama :) Аз жени да ме бият много обичам особено на голу :))))
Мерси за клипчетата все пак, наистина ме развеселиха :) - едно полезно нещо да излезне от персоната, стояща зад ника poli_g. Поли, скъпа, не взимай форумните писания толкова навътре :) и поли по добре вземи си изтрий всичките тъпи писания по форумите, че срам голям :oops:
Diaida - и ти много емоции хабиш душа, остави ги за мъжо в леглото :lol: не по форумите.

Тънеш си все още в заблуда, колега.

poli_g написа:
tino76 написа:Щом един студент 5-ти курс Право не можете да оборите да ви пи..я на юристите :) По добре на доматите :lol: :lol: :lol: :lol:

:roll: :lol: Това само показва, че освен проблеми с егото и психиката, следва да идеш на уролог-андролог. И простатата ти нещо страда.

Ясно е, че изобщо не си наясно с темата!

А, да- на Самоковеца :idea: или на когото и да е от публичните личности имоти не са отнети, ама как да знаеш...като дори не си се научил да уринираш.

п.п. Не съм емоционална- просто използвам твоя стилистичен похват.

Преди почти 4 месеца съм ти отговорила. Явно не си схванал, сега е наложително да ти припомня. За уролог си.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот geovan » 11 Мар 2010, 22:16

Продавам калъчки...само по пет лева едната ...може и под наем за три лева :lol:
geovan
Потребител

Мнениеот namakak » 11 Мар 2010, 23:16

martinil написа:Здравейте.

1.Приятелката ми е бременна.
2.Мисля, че трябва съгласие и на двамата и останалото е егоизъм.
3.Ядосан съм, няма да й помогна.
4.Аз не желая детето, какво би могло да ми се случи?
5.Може ли да ме съди, може ли тя да ми създаде проблеми?
6.Мога ли да се отказа от нея и детето и .... :|

1.Тя е гладна и й трябват още витамини и много здравословна храна.
2.Тя е споделила с теб и трябва да си доволен от това.
3.Няма да помогнеш на детето си.
4.Детето ти ще е щастливо ,че няма да те познава и няма да ти казва татко,когато му потрябваш пред съучениците с огромни татковци.
5.Кои проблеми,тези за които не си помислил на време ли?
6.Всичко можеш,но независи от теб.

Искаш помощ,не съвет.Ми помогни си сам и на своя спермазотоид и няма да имаш вече проблеми,но ще имаш правото да защитиш своя ембрион ,дете или да го научиш на нещо.Помогнах ти,не съжалявам за това,ако вникнеш ще усетиш помощта.Съвет не ти трябва вече,щом не си използвал предпазни мерки.Ти си копнеел за помощ :D Детето ще ти е помощта да оцелееш,да се бориш,да му помагаш и да крепиш неговото достойнство,здраве и да си му опора в живота.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот diaida » 14 Мар 2010, 00:09

tino76 написа:Ауууу събра се женския клуб от bg mama :) Аз жени да ме бият много обичам особено на голу :))))

Тъй като на практика няма от къде да си запознат, ще те оставя да си натаковаш фантазията с моите случки под юргана. Уверявам те, обаче, че не зачевам емоциите си на това място.
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот namakak » 14 Мар 2010, 01:12

Абе давай по същество,наеми адвокат да установи бащинство и после всички ние да видим черно на бяло чие дете ще страда...Ама гледай да не се падне после в мойто училище,щото аз съм с позиции и особено пред тия мижитурките без бащи или незнаещи кои са им бащи :!:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот imhotep » 14 Мар 2010, 10:30

"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sisi19 » 14 Мар 2010, 14:35

martinil написа:Здравейте.

Приятелката ми е бременна.
Мисля, че трябва съгласие и на двамата и останалото е егоизъм.
Ядосан съм, няма да й помогна.
Аз не желая детето, какво би могло да ми се случи?
Може ли да ме съди, може ли тя да ми създаде проблеми?
Мога ли да се отказа от нея и детето и .... :|

Еййй, изядохте го този човечец.
То един да си каже истината и сто тояги ще изяде.
По добре ли ще да е ако дава празни обещения без изпълнение и обърка живота на двама души с празни надежди основани на лъжи и лицемерия година след година.
Мисля, че трябва съгласие и на двамата и останалото е егоизъм. - точно така. Не се знае кой каво е направил.......да де.....
Г-не, седни и и кажи тез неща право в очите и се разбери с нея.
При всички случаи ако детето е твое, ще има последствия.
sisi19
Потребител

Мнениеот natalia2003 » 14 Мар 2010, 15:47

Защо се учудвате, че един бъдещ, пък и ако щете един настоящ баща не си иска детето. Ами то природата си го е наложила. Кое сухоземно животно мъжкар поема грижата за децата си. Ако има все пак някое, то то помага на майката. Не, че бащите не играят много важна роля, но просто тяхните задължения са малко по други. И ако чуете, че някой баща иска да се грижи за детето си аз не вярвам. Той се бори за детето си, но много скоро ще го предаде на баба му, а той ще остане удовлетворен от това, че е лишил майката от най-милото й. Има сега и модерни ,,майки,,които си захвърлят децата, но такива няма и да се борят за тях.Бащи, бъдете опора на майката докато отглежда децата и ако недай си Боже се случат недоразумения между вас, дотолкова, че да не можете да живеете под един покрив, то не злоупотребявайте със силата си и да отнемате рожбите си от тази, която ги е родила. Интересувайте се от тях, използвайте всички права да си ги виждате, но знайте, че за децата няма по-добро от една майка.А на този младеж бих казала, че ако не обича своята приятелка дотолкова, че да желае дете от нея, то по нататък избора ще е само на приятелката му и той трябва да забрави за нея и за бъдещето си дете. Но ако му дойде ума в главата, решението трябва да бъде пак само на нея. Не може да се играе с живота, нито на детето нито на майката, разбира се ако всичко това е истина. Но знаем, че в живота има много такива истини.
natalia2003
Младши потребител

Мнениеот imhotep » 14 Мар 2010, 17:21

А за природата на околовръстното що не ни разкажете ?
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот natalia2003 » 14 Мар 2010, 18:34

imhotep написа:А за природата на околовръстното що не ни разкажете ?

За него може да разкажете вие. Сигурно вие сте повече запознат. Аз си нямам представа какво става на околовръстното.
natalia2003
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 15 Мар 2010, 11:47

natalia2003 написа:Защо се учудвате, че един бъдещ, пък и ако щете един настоящ баща не си иска детето. Ами то природата си го е наложила. Кое сухоземно животно мъжкар поема грижата за децата си. Ако има все пак някое, то то помага на майката. Не, че бащите не играят много важна роля, но просто тяхните задължения са малко по други. И ако чуете, че някой баща иска да се грижи за детето си аз не вярвам. Той се бори за детето си, но много скоро ще го предаде на баба му, а той ще остане удовлетворен от това, че е лишил майката от най-милото й. Има сега и модерни ,,майки,,които си захвърлят децата, но такива няма и да се борят за тях.Бащи, бъдете опора на майката докато отглежда децата и ако недай си Боже се случат недоразумения между вас, дотолкова, че да не можете да живеете под един покрив, то не злоупотребявайте със силата си и да отнемате рожбите си от тази, която ги е родила. Интересувайте се от тях, използвайте всички права да си ги виждате, но знайте, че за децата няма по-добро от една майка.А на този младеж бих казала, че ако не обича своята приятелка дотолкова, че да желае дете от нея, то по нататък избора ще е само на приятелката му и той трябва да забрави за нея и за бъдещето си дете. Но ако му дойде ума в главата, решението трябва да бъде пак само на нея. Не може да се играе с живота, нито на детето нито на майката, разбира се ако всичко това е истина. Но знаем, че в живота има много такива истини.

Ами всичко е въпрос на избор, с какви хора общувате. Това сексизъм ли е или дълбока комплексарщина , не знам, но много странни хора бродят наоколо. Мъже и жени - всякакви.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот imhotep » 15 Мар 2010, 16:36

sunrise написа: Това сексизъм ли е или дълбока комплексарщина, не знам, но много странни хора бродят наоколо. Мъже и жени - всякакви.

Именно !!! Това се има предвид :wink:

Не хората , а делата !!!!
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sisi19 » 17 Мар 2010, 22:25

Ами, не го иска това дете. Не го иска и това е.
Освен да те хване за издъжка и разноските по делото, нищо друго не може да ти направи (но само в случай че се докаже че детето е твое).
Ама поне си честен. Ей това ми хареса.
sisi19
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси