начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Как да се откажа от дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот katerinakuch » 17 Фев 2008, 15:41

m_jivkova написа:
katerinakuch написа:В българското право не съществува юридическо определение, наречено "отказ от дете".
Според мен е правилно, че в действащия български правен мир липсва горепосочената правна фигура и това не е случайно, защото с отсъствието на такава "нормативна уредба" и "процедура" се предпазват интересите и правата на децата от странни и оцветени предимно в преходна емоционална окраска хрумвания на техните родители.

А какво според Вас се случва с децата, настанени в домове, които не са потърсени в продължение на 1 година? Какви права имат те спрямо биологичните им родители и обратното след като им бъде издаден нов акт за раждане, в който под име на родител пише името на осиновителя? А каква издръжка може да търси родител, на когото са отнети род. права от детето си? Мисля, че питащият ясно помоли, ако някой знае нещо по въпроса да му отговори без да му дава оценка на хрумването.[/quote

Уважаема m_jivkova. Това, което описвате, не се вмества в юридическа дефиниция, наречена "отказ от дете", каквато търси питащият.
А що се касае до описаната от Вас съдба на деца, настанени в домове и непотърсени от родители и впоследствие осиновени, то със сигурност може да се твърди, че техните права и интереси в тяхното положение също са в максимална степен защитени и то именно чрез института на осиновяването, залегнал в българската нормативна уредба.
Защитени са и правата и интересите на децата дори в случаите на описаното от Вас лишаване на родител от родителски права. Наистина, редки са случаите на лишаване на родител от родителски права, но ако съдът постанови решение в тази насока, то явно провиненията на родителя наистина са много сериозни и подобно решение само може да предпази децата от техния родител. С право такъв лишен от родителски права родител не би следвало да може да търси издръжка от децата си.
katerinakuch
Активен потребител

към donna

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 19:32

Това е форум това не са ти клиенти ,тук човек малко или много разпуска ,има право и на мнение дори и от мрална гледна точка, ако щете. Ако отговра е верен какво значение има професията на отговарящия-никакво.
Но наистина темата е тъпа. Така ,че ако някои си е правил упражнения в нея голяма работа каквото почукало такова се обадило.[/quote]

donna, Вие ако ползвате форума за разпускане, аз го ползавам стриктно професионално, тъй като се намира в БЪЛГАРСКИЯТ ПРАВЕН ПОРТАЛ, а не в Българският СПА или РЕЛАКС портал. Получавала съм и много ценни съвети от колеги, за което им благодаря.

Как ще подхождам към питащите е моя работа, не Ваша, още повече, че не Ви задължавам по никакъв начин да мислите като мен.

Професията на отговарящия има голямо значение, тъй като когато кажеш казуса си на адвокат, той ти отговаря - по твоят начин няма да стане, защото закона не го позволява, но можем да помислим и за други начини, след като ми дадеш повече детайли. Когато питаш прокурор, изхождайки от практиката си той ще ти каже - това, което искаш не става и точка.

Що се отнася до морала - естествено, че всеки си има право на каквато иска гледна точка. Но специално, ако адвокатите са водени главно от морала, няма да има такива, които поемат защита по наказателни дела, а направо ще казават на клиентите си - понеже съм морален, а ти си направил страшно неморална постъпка, няма да взимам предвид смекчаващите ти вината обстоятелства, а направо ще ти уредя сделка с прокурора да излежиш максимума. Смешно е, нали?

Но пак се връщаме на гледната точка - Вие ползвате форума за релакс, а аз за работа и в свободното си време за тренинг с различните казуси, към които подхождам със същата сериозност, както когато дойде клиент в кантората ми; Вие смятате, че настоящата тема (казус) е тъп, за мен няма тъпи казуси - има лесно и трудно разрешими.

Изборът си е Ваш, не Ви се налагам, само че личното ми мнение, четейки Ваши постове е, че май отговаряте много релаксиращо на питания, често сте много вражески настроена, а и ми се случи на питане относно отнемане на задграничен паспорт на БГ гражданин в типичният си поучителен и конфликтен тон да ми дадете грешна информация. Както и да е, ползавайте си форума както желаете и аз ще продължавам да го ползвам както намеря за добре.

М/у другото не се познаваме и не виждам на какво точно основание ми пишете на "ти"
Последна промяна m_jivkova на 17 Фев 2008, 19:47, променена общо 2 пъти
m_jivkova
Младши потребител

към katerinakuch

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 19:42

А що се касае до описаната от Вас съдба на деца, настанени в домове и непотърсени от родители и впоследствие осиновени, то със сигурност може да се твърди, че техните права и интереси в тяхното положение също са в максимална степен защитени и то именно чрез института на осиновяването, залегнал в българската нормативна уредба.

katerinakuch, друга ми беше мисълта, ако осиновеното дете е в невръстна възраст и осиновителят никога не му разкрие, че не е негов биологочен родител няма начин детето да потърси наследство от биологичния, тъй като то не знае за съществуването му. Още повече, че в акта му за раждане не се споменава нищо за осиновяване. По този начин безотговорният родител се е отказал от детето си и никой няма да го съди за това, че не е спазил задълженията си според СК. Което пък води до мисълта, че въпреки, че с деклерация или с ДВ не може да се откажеш от детето си на практика е възможно. Не казвам нито, че е морално, нито, че го подкрепям, а само, че е възможно.
m_jivkova
Младши потребител

Re: към donna

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 21:21

m_jivkova написа:Това е форум това не са ти клиенти ,тук човек малко или много разпуска ,има право и на мнение дори и от мрална гледна точка, ако щете. Ако отговра е верен какво значение има професията на отговарящия-никакво.
Но наистина темата е тъпа. Така ,че ако някои си е правил упражнения в нея голяма работа каквото почукало такова се обадило.

donna, Вие ако ползвате форума за разпускане, аз го ползавам стриктно професионално, тъй като се намира в БЪЛГАРСКИЯТ ПРАВЕН ПОРТАЛ, а не в Българският СПА или РЕЛАКС портал. Получавала съм и много ценни съвети от колеги, за което им благодаря.

Как ще подхождам към питащите е моя работа, не Ваша, още повече, че не Ви задължавам по никакъв начин да мислите като мен.

Професията на отговарящия има голямо значение, тъй като когато кажеш казуса си на адвокат, той ти отговаря - по твоят начин няма да стане, защото закона не го позволява, но можем да помислим и за други начини, след като ми дадеш повече детайли. Когато питаш прокурор, изхождайки от практиката си той ще ти каже - това, което искаш не става и точка.

Що се отнася до морала - естествено, че всеки си има право на каквато иска гледна точка. Но специално, ако адвокатите са водени главно от морала, няма да има такива, които поемат защита по наказателни дела, а направо ще казават на клиентите си - понеже съм морален, а ти си направил страшно неморална постъпка, няма да взимам предвид смекчаващите ти вината обстоятелства, а направо ще ти уредя сделка с прокурора да излежиш максимума. Смешно е, нали?

Но пак се връщаме на гледната точка - Вие ползвате форума за релакс, а аз за работа и в свободното си време за тренинг с различните казуси, към които подхождам със същата сериозност, както когато дойде клиент в кантората ми; Вие смятате, че настоящата тема (казус) е тъп, за мен няма тъпи казуси - има лесно и трудно разрешими.

Изборът си е Ваш, не Ви се налагам, само че личното ми мнение, четейки Ваши постове е, че май отговаряте много релаксиращо на питания, често сте много вражески настроена, а и ми се случи на питане относно отнемане на задграничен паспорт на БГ гражданин в типичният си поучителен и конфликтен тон да ми дадете грешна информация. Както и да е, ползавайте си форума както желаете и аз ще продължавам да го ползвам както намеря за добре.

М/у другото не се познаваме и не виждам на какво точно основание ми пишете на "ти". Сигурно от ниска култура и липса на елементарно възпитание.[/quote]
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Фев 2008, 21:29

m_jivkova написа:
m_jivkova написа:Това е форум това не са ти клиенти ,тук човек малко или много разпуска ,има право и на мнение дори и от мрална гледна точка, ако щете. Ако отговра е верен какво значение има професията на отговарящия-никакво.
Но наистина темата е тъпа. Така ,че ако някои си е правил упражнения в нея голяма работа каквото почукало такова се обадило.

М/у другото не се познаваме и не виждам на какво точно основание ми пишете на "ти". Сигурно от ниска култура и липса на елементарно възпитание.
[/quote]

Идеално ти си адвокат в истинския смисъл на думата ,аз съм четвърт адвокат и от право нищо не разбирам.
Темата е тъпа и неморална ........само дето не видях как вие съвестния и безупречния адвокат отговаряте на търсещият отгоовр питащ :lol:

И още нещо Адвокатът се ръководи от върховенството на закона и е длъжен да защитава правата и законните интереси на клиента си по най-добрия начин.-Тук някъде сгази върховенството на закона :lol:

Другото народа го е казал умря циганката да те хвали ,че почна сам ,ама колега цял адвоакт ,адвокт една четвърт ви казва ,че в случая си правииш реклама...вие сте най-,най-съвестен :twisted: ,другите писали в темата ряпа да ядем :twisted:

Хора това е форум ,на тъпа и неморална тема такива отговори
:twisted:

Това от мен дето имам ниска култура.............колега хич ви няма това е истината ,съвет скрийте се някъде или си сменете ника ,че станахте за ПОДИГРАВКА :!:
donna
Старши потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 21:47

Идеално ти си адвокат в истинския смисъл на думата ,аз съм четвърт адвокат и от право нищо не разбирам.
Темата е тъпа и неморална ........само дето не видях как вие съвестния и безупречния адвокат отговаряте на търсещият отгоовр питащ :lol:

И още нещо Адвокатът се ръководи от върховенството на закона и е длъжен да защитава правата и законните интереси на клиента си по най-добрия начин.-Тук някъде сгази върховенството на закона :lol:

Другото народа го е казал умря циганката да те хвали ,че почна сам ,ама колега цял адвоакт ,адвокт една четвърт ви казва ,че в случая си правииш реклама...вие сте най-,най-съвестен :twisted: ,другите писали в темата ряпа да ядем :twisted:

Това от мен дето имам ниска култура.............колега хич ви няма това е истината ,съвет скрийте се някъде или си сменете ника ,че станахте за ПОДИГРАВКА :!:[/quote]

Не сте видели дали му отговарям, защото не сте се върнали назад. Отговорих му с едно изречение, което гласи "На колко години е детето?" Явно имам нещо впредвид, което със сигурност няма да противоречи на закона и ще е в негов интерес. Благодаря за съвета, само че отново показахте ниската си култура - съвет се дава единствено и само когато ти го поискат. А това, че съм станала за подигравка на Вас ще подмина отново с професионализъм, без дори да си помисля да се крия или да си сменям ника.
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 21:50

bgarj написа:Сега остава да ни светнеш и нас и "англичанчето" как при лишаване от родителски права детето се лишава от право на наследство - осиновяването го забрави в случая, изобщо не е по темата.

Заповядайте в кантората ми и ще Ви "светна", като си приготвите в брой толкова, колкото ми плаща "англичанчето"
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 22:17

m_jivkova написа:Идеално ти си адвокат в истинския смисъл на думата ,аз съм четвърт адвокат и от право нищо не разбирам.

Това от мен дето имам ниска култура.............колега хич ви няма това е истината ,съвет скрийте се някъде или си сменете ника ,че станахте за ПОДИГРАВКА :!:

Не сте видели дали му отговарям, защото не сте се върнали назад. Отговорих му с едно изречение, което гласи "На колко години е детето?" Явно имам нещо впредвид, което със сигурност няма да противоречи на закона и ще е в негов интерес. Благодаря за съвета, само че отново показахте ниската си култура - съвет се дава единствено и само когато ти го поискат. Не помня да съм Ви казвала, че сте 1/2 или 1/4 адвокат, просто ползвате форума с различна цел от мен, много сте арогантна и използавте стил и език, който е меко казано неприемлив за правен портал, не сте си вкъщи все пак. А това, че съм станала за подигравка на Вас ще подмина отново с професионализъм, без дори да си помисля да се крия или да си сменям ника.[/quote]
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Фев 2008, 22:36

Боже ама тая била оная с КПП ,дето и бях обяснила ,а тя на две магарета сламата не можа да раздели и взе да бълва помия. Зле е определено детето ....и е срам за адвокатурата!

Въх къв блисящъ юрисъ :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 17 Фев 2008, 22:37

Уееехаааааааа!!!!!

Изображение
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 22:50

Clavdivs. написа:Уееехаааааааа!!!!!

Изображение

Мале, много яки каки :D Стига бе, Clavdivs, не сме толкова тлъсти :D А и моят стил не е wrestling, ъпър къта ми действа безпогрешно и пести много време от излишните схватки :D
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Фев 2008, 22:52

[quote="m_jivkova"][quote="donna"][quote="m_jivkova"][quote="bgarj"]Сега остава да ни светнеш и нас и "англичанчето" как при лишаване от родителски права детето се лишава от право на наследство - осиновяването го забрави в случая, изобщо не е по темата.

СЪС ЗДРАВЕ!
donna
Старши потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 23:25

В профила ми скъпа пише от къде съм ,аз не се крия ,за разлика от селендурка като теб ,която е най -слабият юрист до тук ,съдейки по постовете. Само ние дето на село от право разбираме за разлика от гражданка като теб :twisted:
И още нещо колко ти дължим като пари за скапаните ти некъдърни и смешни постове нямащи нищо общо с правото ,а сигурно с фантазията .
По -вече няма да се занимавам с този ВИЛИКЪ АДВУКАТКЪ...зле си мила ,много зле .Съвет хващай учебниците и чети инък едно е да се изложиш във форума друго е в действителността ,а като чета кви ги вършиш блазе им на клиентите ти.

Между другото теб в тая тема никой не те нападна ,ти нападна колегите и мен ,което е признак на болно честолюбие ,което витае във фантазията ти ,така че си го получи от всички нас!
СЪС ЗДРАВЕ![/quote]

Кой ти е чел профила, бе, селска простакесо? Кой ти иска съветите? Впрочем по това те познах, че си от прованса - много обичате да давате съвети без никой да ви ги е искал. Какво точно ми дадохте да се разбера? Че сте прости и некомпетентни - да. И кои сте тези "всички ние" - ти и още една селяндурка. Че само вие двете ли сте членки на форума? Че сте най-простите, с които съм си писала това е факт, факт е също, че няма да си губя повече времето с вас. Има за какво да заблазяваш на клиентите ми - доста са богати. Ако някой болен мозък е ровил в google за мен си е негов проблем, аз нямам поща в abv. Приятно гниене на село.
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот diaida » 17 Фев 2008, 23:37

lasthope, аз Ви съветвам да посетите следния сайт http://www.vma.bg/specbg.php?sp=48
въпросния лекар е специалист по вашия случай и се надявам да Ви помогне и на Вас и задочно на клетото дете ...

еееех в едно стихче се казваше: "... колко мило, колко сладко е при мама и при татко!"
в случая търпи редакция: "Колко мило, колко сладко ме прецака зарад мама татко!"
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот donna » 17 Фев 2008, 23:38

m_jivkova написа:В профила ми скъпа пише от къде съм ,аз не се крия ,за разлика от селендурка като теб ,която е най -слабият юрист до тук ,съдейки по постовете. Само ние дето на село от право разбираме за разлика от гражданка като теб :twisted:
И още нещо колко ти дължим като пари за скапаните ти некъдърни и смешни постове нямащи нищо общо с правото ,а сигурно с фантазията .
По -вече няма да се занимавам с този ВИЛИКЪ АДВУКАТКЪ...зле си мила ,много зле .Съвет хващай учебниците и чети инък едно е да се изложиш във форума друго е в действителността ,а като чета кви ги вършиш блазе им на клиентите ти.

Между другото теб в тая тема никой не те нападна ,ти нападна колегите и мен ,което е признак на болно честолюбие ,което витае във фантазията ти ,така че си го получи от всички нас!
СЪС ЗДРАВЕ!

Кой ти е чел профила, бе, селска простакесо? Кой ти иска съветите? Впрочем по това те познах, че си от прованса - много обичате да давате съвети без никой да ви ги е искал. Какво точно ми дадохте да се разбера? Че сте прости и некомпетентни - да. И кои сте тези "всички ние" - ти и още една селяндурка. Че само вие двете ли сте членки на форума? Че сте най-простите, с които съм си писала това е факт, факт е също, че няма да си губя повече времето с вас. Има за какво да заблазяваш на клиентите ми - доста са богати. Ако някой болен мозък е ровил в google за мен си е негов проблем, аз нямам поща в abv. Приятно гниене на село.[/quote]

Ха ха ха -загуби нерви ....ама знаеш ли за обидите има НК :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Давай ти си :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eто разбрахме ,че и още един закон не си чела :twisted:
donna
Старши потребител

Мнениеот m_jivkova » 17 Фев 2008, 23:38

By the way, гола вода си ти. По-големи тъпотии не съм чувала скоро. Както съм сигурна, че си от село, така и съм сигурна, че вобще не си адвокат. Или си студентка, но по-вероятно е да си дознателка в някое районно накрая на света. Не си ми на нивото да ми даваш съвети. Като ми дойдеш на хонорарите и клиентие, което никога няма да стане, защото си изключително тъпа, тогава може да дойдеш да ми поносиш куфарчето. Дотогава сядай да четеш ти, но май ще е безпредметно с кухата ти глава и селски манталитет.
m_jivkova
Младши потребител

Мнениеот donna » 17 Фев 2008, 23:39

m_jivkova написа:By the way, гола вода си ти. По-големи тъпотии не съм чувала скоро. Както съм сигурна, че си от село, така и съм сигурна, че вобще не си адвокат. Или си студентка, но по-вероятно е да си дознателка в някое районно накрая на света. Не си ми на нивото да ми даваш съвети. Като ми дойдеш на хонорарите и клиентие, което никога няма да стане, защото си изключително тъпа, тогава може да дойдеш да ми поносиш куфарчето. Дотогава сядай да четеш ти, но май ще е безпредметно с кухата ти глава и селски манталитет.

:lol: :lol: :lol: Нито хонорари ,нито клиенти имаш, нито някой те пита , инъче не би натъртвала на това,ха ха ха - психология . Излезе извън границите на нормата ,но проблема не е мой !
Това е форум ,за сведение ,ако си загубила реалността.
Сериозно научи правото и престани да се излагаш,защото излагайки себе си излагаш адвокатурата с незнанието си!
:twisted: :twisted:

Между другото такъв език и хамалите нямат това говори много ,ама много лошо за вас великата адвокатка.
От право не разбираТЕ всички в темата ви ГО казаха , ти си срам за жалост обаче има и такива като теб!
donna
Старши потребител

Мнениеот diaida » 18 Фев 2008, 01:07

Калахан, имах предвид другите му познания по: “Ранна диагноза и превенция на психози в БА” и “Рисполепт и разстройства на личността”
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот donna » 18 Фев 2008, 09:01

Вместо да предлагате на питащия лекар /той все пак не издивя в темата / ,помогнете с такъв на m_jivkova ,щото определено има нужда от такъв. Така като я чета след хамалските и изрази и квалификации и буйните и реплики ще внимавам жената да не би съвсем да излезе извън нерви и да ме чака някъде с брадвата :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот system » 18 Фев 2008, 10:05

chadel написа:
system написа:Не знам как е в Англия, чийто поданик...

Абе колега, хм.. не мога да се въздържа да не Ви направя забележка. Не че не го срещам по вестниците, ама то на журналята им е простено.
Някой май е забравил, че понятието "поданичество" изчезва още по времето на буржоазните революции и оттогава насетне има само ГРАЖДАНИ. Ех, да беше жив Монтескьо :lol:
Не, че се дразня нещо, ама като юристи би следвало да се грижим за точността на изказа си.

А по темата, според мен най-удачния вариант при такава ситуация е питащият да прехвърли с дарение имуществото си още приживе, или пък да продаде всичко и да го изяде и изпие, свят да пообиколи да види или там квото друго му дойде на акъла :idea: :D

Стига де, дума дупка не прави.
Между другото, доскоро в различни бланки в страницата за лични данни съществуваше графа, озаглавена "гражданство (поданство)". Приемаше се, че монархиите имат поданици. В много не толкова стари международни договори и конвенции се употребява терминът "поданство" и "поданик", и то когато някоя от страните е монархия.
system
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси