- Дата и час: 17 Дек 2024, 01:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод по чл.100- излишно усложнен от съдия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
82 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: развод по чл.100- излишно усложнен от съдия
До poli_g
Ще го пратя. Днес не намерих работещ скенер, а в кантората нямам. Малко по-късно ще го снимам с дигиталния фотоапарат и ще пратя и чудесийката и призовката със същите указания.
П.П. Май с колегата по-горе ще да сме се паднали при един съдия. Аз съм на следващия ден след нея. Освен това и ние имахме предходни указания и аз също се чудя защо още тогава не даде и тези указания, ами чак сега........
Ще го пратя. Днес не намерих работещ скенер, а в кантората нямам. Малко по-късно ще го снимам с дигиталния фотоапарат и ще пратя и чудесийката и призовката със същите указания.
П.П. Май с колегата по-горе ще да сме се паднали при един съдия. Аз съм на следващия ден след нея. Освен това и ние имахме предходни указания и аз също се чудя защо още тогава не даде и тези указания, ами чак сега........
- zenitn
- Младши потребител
Колеги , наистина това е за книгата на Гинес, за най- целомъдрен съдия. Жалко , че не се посочва от кой съдебен район е.Как няма да е така , като има съдии по на 26-27г. , несемейни ,без никакъв житейски опит. Аз пък бях свидетел в Пловдив, че на една колежка й прекратиха делото , тъй като представлявала двамата молители с изрични пълномощни за развод по взаимно съгласие с мотива : "че и не може да ги представлява и двамата" -Смях в залата, да се напикаеш дори. Това е с-я О...ва. До колкото разбрах, от различни мнение пред залата , това решение не е изненада.
Да са ни иживи и здрави съдиите -особено по брачни дела.
Да са ни иживи и здрави съдиите -особено по брачни дела.
- doobref
- Младши потребител
Зенит, благодаря.
Доколкото имам поглед върху казуса на колегата- има си проблем, нерешим според мен. Не и с този СК. Ако приемат измененията ще уреди проблема- фаталните срокове са изпуснати.
Виж за съдебния състав- идея нямам, но знам кой РС твори това..
Пък в Пловдив... думи нямам, но няма да е от нито от житейския опит, нито от възрастта.
Доколкото имам поглед върху казуса на колегата- има си проблем, нерешим според мен. Не и с този СК. Ако приемат измененията ще уреди проблема- фаталните срокове са изпуснати.
Виж за съдебния състав- идея нямам, но знам кой РС твори това..
Пък в Пловдив... думи нямам, но няма да е от нито от житейския опит, нито от възрастта.
- Гост.
- Старши потребител
Брех, нещо не вдянах- кои фатални срокове
п.п.- пратих ги
п.п.- пратих ги
- zenitn
- Младши потребител
Благодаря, дори ги прочетох!
Той има друг, голям, проблем, ако пожелае може и да сподели. Съжалявам.
Той има друг, голям, проблем, ако пожелае може и да сподели. Съжалявам.
- Гост.
- Старши потребител
кой има проблем? съдията ли?
- zenitn
- Младши потребител
Аааа искаш нещичко.. хихихи да повторим снощи, ми се чини.
Съдията явно има проблеми, но и колегата е с около 5г. проблем.
Както казват мъдрите- От всички сериозни неща бракът е най-смешното!
Тази тема е потвърждение на казаното.
п.п. какъв клип гледах току що- боли ме стомахчето от смях. http://www.youtube.com/watch?v=8WTJ2tGh ... re=related и си е в точния раздел, щото не ги носи щъркела...
Съдията явно има проблеми, но и колегата е с около 5г. проблем.
Както казват мъдрите- От всички сериозни неща бракът е най-смешното!
Тази тема е потвърждение на казаното.
п.п. какъв клип гледах току що- боли ме стомахчето от смях. http://www.youtube.com/watch?v=8WTJ2tGh ... re=related и си е в точния раздел, щото не ги носи щъркела...
- Гост.
- Старши потребител
Аз пък намирам резон в искането.
не сте ли мислили, че ако двама съпрузи поискат да се разведат и укрият от съда факта, че имат деца, то съдът ще одобри едно споразумение без да се произнесе по родителските права и издръжката.
Често се чудя ако недобросъвестен съпруг скрие от съда децата, пък другият е в чужбина и не може да бъде призован, пък му сложат служебен защитник, дали съдът не трябва по всеки развод да иска точно такова удостоверение за родствени връзки, да се види, че наистина нямат деца.
Ще споделя и защо се укриват децата. Например: първи брак, разделят се и жената заживява отделно, събира се с нов мъж и ражда дете. Детето се записва на съпруга, но е от втория мъж. Решава се жената да се развежда, за да пооправи нещата, но се оказва, че всички срокове за оспорване на произход са изтекли. Тя не иска първият съпруг да плаща издръжка, защото така са се уговорили, пък и нали детето не е негово и скрива детето.
На този етап никоя от страните не иска да признава, че има дете от брака. При малцинствата е често срещана практика.
не сте ли мислили, че ако двама съпрузи поискат да се разведат и укрият от съда факта, че имат деца, то съдът ще одобри едно споразумение без да се произнесе по родителските права и издръжката.
Често се чудя ако недобросъвестен съпруг скрие от съда децата, пък другият е в чужбина и не може да бъде призован, пък му сложат служебен защитник, дали съдът не трябва по всеки развод да иска точно такова удостоверение за родствени връзки, да се види, че наистина нямат деца.
Ще споделя и защо се укриват децата. Например: първи брак, разделят се и жената заживява отделно, събира се с нов мъж и ражда дете. Детето се записва на съпруга, но е от втория мъж. Решава се жената да се развежда, за да пооправи нещата, но се оказва, че всички срокове за оспорване на произход са изтекли. Тя не иска първият съпруг да плаща издръжка, защото така са се уговорили, пък и нали детето не е негово и скрива детето.
На този етап никоя от страните не иска да признава, че има дете от брака. При малцинствата е често срещана практика.
- pitasht
- Активен потребител
добре, ако приемем Вашата хипотеза- да има резон. Но остават въпросите: Защо досега това не е било искано -доколкото се вижда на никой досега не се е случвало и друго: аз имах предходна резолюция- защо тогава не бе поискано?
Или практиката се променя или се пренебрегва институтът на взаимното съгласие. Освен това производството е от охранителните- съдът би следвало служебно да изиска тази информация- както при някои други охранителни производства.
Или практиката се променя или се пренебрегва институтът на взаимното съгласие. Освен това производството е от охранителните- съдът би следвало служебно да изиска тази информация- както при някои други охранителни производства.
- zenitn
- Младши потребител
Упс- изложих се - подобно на охранителните е но както и да е- тук спор няма, съдът ако ще изследва има пълното право-служебно начало? има съмнения добре, но защо в тежест на страните
- zenitn
- Младши потребител
Не знам, но съм мислил, че ако съм съдия и твърдят, че нямат деца ще изискам такава справка за моя сигурност.
Може би има статистика, че се злоупотребява с разводите по взаимно съгласие в тази посока или просто съдията е формалист
Може би има статистика, че се злоупотребява с разводите по взаимно съгласие в тази посока или просто съдията е формалист
- pitasht
- Активен потребител
е ние не крием това и сме си приложили доказателствата.
по-скоро е нова практика и ще я имам предвиз занапред при този вид разводи.
по-скоро е нова практика и ще я имам предвиз занапред при този вид разводи.
- zenitn
- Младши потребител
Колега Рitasht, не бях се замисляла за такова отношение на молителите. И ми прозвуча логично, но уви не намирам правна норма, от която да черпи основанието си такава резолюция. Но знае ли човек.. изложеното в молбата са си сал твърдения.
До сега такова писмено доказателство не съм представяла.
Ама и това с децата- никой нищо не печели, няма начин да се скрие този факт при раждането.
п.п. в казуса на колегата, доколкото ми е известно си има представен УСГБ и УР- та това... си е прекалена мнителност на състава.
До сега такова писмено доказателство не съм представяла.
Ама и това с децата- никой нищо не печели, няма начин да се скрие този факт при раждането.
п.п. в казуса на колегата, доколкото ми е известно си има представен УСГБ и УР- та това... си е прекалена мнителност на състава.
- Гост.
- Старши потребител
Тогава остава варианта съдията да търси начин да отлага делото, защото има много дела /и такива има/
- pitasht
- Активен потребител
Е мнителност или не ще ги представяме като ги искат- пък само заради това да ни прекратят процеса, не си струва. Никой сякаш не оценява усилията, които са нужни за да се стигне до споразумение при развод.
Слагат всичко под общ знаменател- още малко и ще сме -обратно в социализма
Слагат всичко под общ знаменател- още малко и ще сме -обратно в социализма
- zenitn
- Младши потребител
Аз не бих, но всеки си избира пътя.
Днес, се наложи аз за определя хонорара на особения представител на ответника?!
Не съда с определение, не и АС, който го е посочил...
То и доклад нещо не ни връчват, но като е записано, че МОЖЕ!, е като не е задължен- няма да издребнявам.
Но да определя хонорара на колегата, с когото при това сме и приятели, си беше голяма дилема за мен. Ма това е нелепо!?!
А с Им са предявени три иска- на това му казвам кръстопът...
Днес, се наложи аз за определя хонорара на особения представител на ответника?!
Не съда с определение, не и АС, който го е посочил...
То и доклад нещо не ни връчват, но като е записано, че МОЖЕ!, е като не е задължен- няма да издребнявам.
Но да определя хонорара на колегата, с когото при това сме и приятели, си беше голяма дилема за мен. Ма това е нелепо!?!
А с Им са предявени три иска- на това му казвам кръстопът...
- Гост.
- Старши потребител
брех, чудесата нямат край
Ама как така ще определяте вие хонорара- нали си има там ред..... -
Ама как така ще определяте вие хонорара- нали си има там ред..... -
- zenitn
- Младши потребител
Ето на, виждате ли какви неща ни карат да вършим-пък после ние виновни........
- zenitn
- Младши потребител
Същото получихме и поп наше дело, молбата е пусната на 4.11., насрочена е дата и пращат без движение със същата призовка, че даже и служебни бележки за доходите искат. Явно има някаква поднормативна разпоредба, трябва да видим действащия Правилник за реда и организацията на съда.
- ivan_lawyer3
- Потребител
Няма и мистерия в това отношение просто няма! Въпрос на семинарно решение, колкото и да не искам да повярвам. По фрапантното е, че мога да внеса примерно 3000лв. а в съдебно заседание да настоявам за хонорар от 500лв, и остатъка от сумата ще ми бъде възстановен.
За особените представители се превежда по съответната сметка за вещи лица/ т.н. депозитна сметка на съда/, сумата следва да е налична преди първо с.з./ съда нищичко не указва по този въпрос, но пък и аз от утре ще си знам/, а размера на възнаграждението се определя по Наредба №4- и сега се дръжте- ищеца не само плаща, но и определя размера. Е, това последното е нелепото, което ме смути.
Сещате се каква лавина от дела биха се отпочнали срещу колегите, при един бъдещ процес. А и размера на застраховката професионална отговорност съм твърдо решена да е в ... значително по-високи размери, че знае ли човек.
п.п. отново повтарям, това не е по реда на ЗПП.
За особените представители се превежда по съответната сметка за вещи лица/ т.н. депозитна сметка на съда/, сумата следва да е налична преди първо с.з./ съда нищичко не указва по този въпрос, но пък и аз от утре ще си знам/, а размера на възнаграждението се определя по Наредба №4- и сега се дръжте- ищеца не само плаща, но и определя размера. Е, това последното е нелепото, което ме смути.
Сещате се каква лавина от дела биха се отпочнали срещу колегите, при един бъдещ процес. А и размера на застраховката професионална отговорност съм твърдо решена да е в ... значително по-високи размери, че знае ли човек.
п.п. отново повтарям, това не е по реда на ЗПП.
- Гост.
- Старши потребител
82 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|