- Дата и час: 17 Дек 2024, 10:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Домашно насилие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
100 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Домашно насилие
Невъзможно е.- ОООООУ , възможно е.
Очевидно е, че не се интересувате от психология, иначе нямаше да говорите глупости. - Ами то глупостите ги говориш ти. Като толкова се интересуваш от психология , би ли ми казала какво значи клинична психопатия, хистерия, социопатия и др. такива. Какви са характеристиките на тези хотра, на какво са способни идр.
Понеже и аз не съм психолог- като не си психолог не характеризирай. Запази личното си мнение за себе си., но ви казвам, - благодарим, а ам няма какво да ни казваш.
как можело един насилник да се престори на жертва? - може, именно ако е някои психопат или социопат, характерното за тях е че те са отмастителни и прилагат всички методи за да накарат жертвата да им се подчини, като по този начин налагат волята си.
Очевидно е, че не се интересувате от психология, иначе нямаше да говорите глупости. - Ами то глупостите ги говориш ти. Като толкова се интересуваш от психология , би ли ми казала какво значи клинична психопатия, хистерия, социопатия и др. такива. Какви са характеристиките на тези хотра, на какво са способни идр.
Понеже и аз не съм психолог- като не си психолог не характеризирай. Запази личното си мнение за себе си., но ви казвам, - благодарим, а ам няма какво да ни казваш.
как можело един насилник да се престори на жертва? - може, именно ако е някои психопат или социопат, характерното за тях е че те са отмастителни и прилагат всички методи за да накарат жертвата да им се подчини, като по този начин налагат волята си.
- sisi19
- Потребител
balance написа:Изобщо, да си попитам така информативно, каква работа имате ... да преценявате каква презумпция да давате, презумпция за невинност или за виновност?
Така пише в наказателно-процесуалния кодекс на нашата страна, госпожо (за презумпцията за невиновност). И в законите на всички европейски страни, САЩ, Канада, Русия, Китай, Япония, африканските държави и т. н. Дори в ислямските държави шериатското право не допуска да бъде осъден човек без съдебен процес, на който да се докаже вината му. А вината се доказва и чрез преценка на показанията на тези, които го обвиняват.
Презумпцията за невиновност за едната страна, не е задължително да се прехвърля като презумпция за виновност към другата страна, и то предварително. Това първо.
Второ, защо поне не изчакате да се информирате какво се е случило наистина, и да дадете шанс на клиента си да се защити, вместо да го осъдите предварително за себе си като виновен? Именно, че не сте съда, който издава преценка и решение! Вашата работа е само да защитите клиента си, а не да преценявате дали е виновен или не!
Достатъчно е да му помагате всячески да си подготви защитата, като ако се налага, ще преобърнете света, щом ви е платено и сте поели моралния и професионален дълг за това. Вместо да се шляете, офлянквате и прехвърляте вини и отговорности, и да си клатите краката в очакване на нов хонорар!
После,
- bea-999
- Потребител
Вече Ви казах, че нямам клиенти (не съм адвокат). Никого не "осъждам предварително" като виновен. Задаването на въпроси и проверката на верноста на казаното още не е осъждане.
Трябва да сме сигурни, че съответният човек е извършил престъплението или другото правонарушение, в което го обвиняват. Разберете, не може инак.
Трябва да сме сигурни, че съответният човек е извършил престъплението или другото правонарушение, в което го обвиняват. Разберете, не може инак.
- balance
- Потребител
Предлагам да наградим вируално bea-999 с прозвището ПРАВИСТ и в знак на изчерпателната филосовия за приемане на закони и нормативни актове и тяхното прилагане ,да я наградим с статуетката на СКУНКС от нова ТВ на господари на ефира. ЧЕСТИТО
bea-999
bea-999
Последна промяна sisi19 на 10 Май 2009, 14:20, променена общо 1 път
- sisi19
- Потребител
sisi19 написа:Невъзможно е.- ОООООУ , възможно е.
Като не си психолог, а само адвокат, ще дадеш психологическата преценка на спорни и трудни случаи на психолог, вместо да се правиш на умна и да си присвояваш правото да заместваш психолога, без да имаш квалификация за това.
Имаш проблеми с делегирането и приемането на отговорности и с обективна преценка. Не бих те допуснала до съд, ако почнеш да ми се правиш на психолог, изземвайки професионалната преценка във вреда на клиента си. Особено във вреда на клиента си, направо ще те заплюя, ако почнеш да се правиш на психолог, без да си психолог, и почнеш да разправяш, как клиента ти е социопат.
Толкова непрофесионално поведение ми демонстрираш, че се чудя какво от какво живееш, честно. Не знам как си си взела изпитите. Не знам кой и къде те държи да му работиш. Ще се моля да не попадам на толкова извратено социално същество като юрист като теб. Юрист да ми се прави на психолог, и предварително да ми дава преценки дали клиента е социопат???? За такова нещо трябва да ти отнемат дипломата публично и да те изхвърлят от професията!
- bea-999
- Потребител
balance написа:Вече Ви казах, че нямам клиенти (не съм адвокат). Никого не "осъждам предварително" като виновен. Задаването на въпроси и проверката на верноста на казаното още не е осъждане.
Съгласна съм, но това не става с предубеждения и клатене на крака.
Адвокатът да си защити клиента, това не е само да си вземе хонорара. На адвоката не е позволено предварително да решава какъв е клиента. Да си размърда *** и да си събере ума и защитата. Като се сложи всичко на масата пред съдията, и ако е работил добре, ще стане ясно кой е виновен. Но ЧАК тогава!
- bea-999
- Потребител
Като не си психолог, а само адвокат, ще дадеш психологическата преценка на спорни и трудни случаи на психолог, вместо да се правиш на умна и да си присвояваш правото да заместваш психолога, без да имаш квалификация за това.
Имаш проблеми с делегирането и приемането на отговорности и с обективна преценка. Не бих те допуснала до съд, ако почнеш да ми се правиш на психолог, изземвайки професионалната преценка във вреда на клиента си. Особено във вреда на клиента си, направо ще те заплюя, ако почнеш да се правиш на психолог, без да си психолог, и почнеш да разправяш, как клиента ти е социопат.
Толкова непрофесионално поведение ми демонстрираш, че се чудя какво от какво живееш, честно. Не знам как си си взела изпитите. Не знам кой и къде те държи да му работиш. Ще се моля да не попадам на толкова извратено социално същество като юрист като теб. Юрист да ми се прави на психолог, и предварително да ми дава преценки дали клиента е социопат???? За такова нещо трябва да ти отнемат дипломата публично и да те изхвърлят от професията!
Малеееее, а ма ти съвсем изтърва бързия влак
Малеееее, а ма ти съвсем изтърва бързия влак
- sisi19
- Потребител
balance написа:Вече Ви казах, че нямам клиенти (не съм адвокат). Никого не "осъждам предварително" като виновен. Задаването на въпроси и проверката на верноста на казаното още не е осъждане.
Не можеш в нищо да си сигурна, нито ти, нито никой, докато не се съберат доказателства и всичко останало и от ДВЕТЕ страни.
И тогава може да не е отново ясно или сигурно. Но предварителните преценки и предубежденията? Като видя адвокат с готова и наизустена предварителна преценка, преди да си е мръднал малкия пръст, и просто се правя, че не го виждам!
- bea-999
- Потребител
Не можеш в нищо да си сигурна
Сбъркахте ми пола госпожо - мъж съм, нищо че сменям памперси .
Докато не се съберат доказателства, този, когово обвиняват в каквото и да било, се смята невинен. И нямаме право нито да го наказваме, нито да нарушаване правата му по какъвто и да било друг начин.
- balance
- Потребител
balance написа:Не можеш в нищо да си сигурна
Сбъркахте ми пола госпожо - мъж съм, нищо че сменям памперси .
Докато не се съберат доказателства, този, когово обвиняват в каквото и да било, се смята невинен. И нямаме право нито да го наказваме, нито да нарушаване правата му по какъвто и да било друг начин.
А чия работа е да се подготви фактологията, на клиента или на адвоката?
Защото някакси не става ясно, как адвокатите решават предварително преди делото и решението кой е виновен и кой е невинен (това, че никой не бил виновен, докато не се докаже, си го обръщат редовно по хастара и от двете страни, както им е угодно, а им е угодно, докато събират хонорари...) ....
И не разбрах, как гледате на изискуемата защита, с която адвоката се ангажира, щом приема парите на клиента си? А после си клати краката, мърморейки латински фрази и нищейки хастари и умозаключения?
- bea-999
- Потребител
Бейчони ,врътни са на стола белким осучеш кабела и си дръпнеш шалтера , скъпа
или смени доставчика
колегите ти пристанаха на акъла и сега спорят с радиото , дълбаят дупка в небето , а ти върлуваш като петнист тиф върхудвоен чаршаф за спалня
Друго питам , тоз нещастник дето си еспасил живота развеждайки се с теб защо не е прибрал и горкото дете , и господ дее, спи ли спи ли ?!
Честно кажи , такова внимание получавала ли си изобщо?! Ти днес яхна яко обществения резонанс, на път си да разбиеш следобедния сън на колегията
или смени доставчика
колегите ти пристанаха на акъла и сега спорят с радиото , дълбаят дупка в небето , а ти върлуваш като петнист тиф върхудвоен чаршаф за спалня
Друго питам , тоз нещастник дето си еспасил живота развеждайки се с теб защо не е прибрал и горкото дете , и господ дее, спи ли спи ли ?!
Честно кажи , такова внимание получавала ли си изобщо?! Ти днес яхна яко обществения резонанс, на път си да разбиеш следобедния сън на колегията
- miriam
- Потребител
miriam написа:Бейчони ,врътни са на стола белким осучеш кабела и си дръпнеш шалтера , скъпа
или смени доставчика
Мириам, предполагам, че System не е попаднал под този водопад, сътворен от фантазията на горката мама bea-999.Колкото до цитата ти, направо си уцелила в десятката.
Би се отказал моменталически ....
-
Melly - Старши потребител
мъжете са състрадателни , ако си спомняш на буболина трите ипотеки и апартамента -накрая само мъжките коловози издържаха да постват отговори и да отбиват дивите сервиси с последни актуални новини от буболинината канадска борба с банките....
- miriam
- Потребител
И аз си мисля ,че тоя нещастник който е избягал навреме, трябва всеки ден курбан да прави. Предполагам талибаните влагат по-малко патос докато защитават шериата.
- donchev
- Потребител
А, да, имаше един крилат израз - "Тишината на спалнята ражда чудовища."
- donchev
- Потребител
miriam написа:Бейчони ,врътни са на стола белким осучеш кабела и си дръпнеш шалтера , скъпа
или смени доставчика
Каква е тази публична ревност и покаяние?
Какви са тези изповеди и ритуални песни по стената на плача?
Не ви ли стигна досега, та още искате да се забавлявам с вас? Отивам да изгледам неделната кино-вечер, ще ви оставя да поплачете сиротни и изоставени, време е за сън, време е за сън
Закичи си китка росна, скъпа, и сервирай масата на половинката. Докато режеш салатката и сипваш ракийката, ще забравиш форумните си неволи. После, ако си послушна майка и съпруга, и ако дадеш ******, може и да се саморекламираш утре като адвокат, че таткото на твоите деца още не ги е отвел на неизвестен адрес с неизвестен телефон. Друг начин няма. Отивай да режеш салатката и ракийката, защото няколко мили адвокатски сцени като тук, и половинката ти ще ти вземе детето след развода, защото никоя бивша съпруга не заслужава друго!
Купи си малко семейно внимание, и сервирай и лед на масата, за всеки случай .... да не ти се появи оток....по погрешка....недай си боже, да влезнеш и ти в програмата за домашно насилие...ако не си сипала достатъчно ракийка, а салатката е свършила
- bea-999
- Потребител
Брей?! Виждам че пак вампирясваш , можеш да опиташ със студени и горещи душове , да ги редуваш-много помагат ;компреси като ти шупне мозъка като днес , хептен?!
проветрявай и спи на тъмно , сънотворни понякога дават странични ефекти като се омешат с другите лекарства , ама те лкарите ще ти прецизират дозите...
Детето го остави при/ на някой нормален , ако е при бившият съпруг-най добре , че както е на 12 години ще го пощуриш окончателно , като те чета каква си перушана изтрещяла.
Иначе семейния бит го налучкваш откъм клишета , ама пак като горните ти писаници-аз може да съм и мъж , и дето се вика ти изобщо няма как да знаеш от коя страна на пениса заставам традиционно
Пък и говорим за теб , ти си тази, която влита тук , пуска тема и опищява орталъка , а после като не и харесат отговорите -веднага влиташ на опити за ирония и сарказми.
Не ти отиват ,не го умееш - киселото не е смешно никога
проветрявай и спи на тъмно , сънотворни понякога дават странични ефекти като се омешат с другите лекарства , ама те лкарите ще ти прецизират дозите...
Детето го остави при/ на някой нормален , ако е при бившият съпруг-най добре , че както е на 12 години ще го пощуриш окончателно , като те чета каква си перушана изтрещяла.
Иначе семейния бит го налучкваш откъм клишета , ама пак като горните ти писаници-аз може да съм и мъж , и дето се вика ти изобщо няма как да знаеш от коя страна на пениса заставам традиционно
Пък и говорим за теб , ти си тази, която влита тук , пуска тема и опищява орталъка , а после като не и харесат отговорите -веднага влиташ на опити за ирония и сарказми.
Не ти отиват ,не го умееш - киселото не е смешно никога
- miriam
- Потребител
Олеее, олелеееееееееее!!! Тя няма спирачки тая "мама" бе.
Аз като ви казах че горко на детенцето й, май излезнах права.
Тя, главата й пълна с бръмбари... Ако я "тестват", със сигурност ще се окаже тежък случай със сериозни психо-отклонения.
Може пък да я друса "критиката".
Казват, че при някои индивиди от женски пол това състояние протичало с години. Горе-долу симптоматиката е същата, такава в каквато светлина ни се представи "мамчето". Ако хипотетично допуснем, че въпросната bea-999 е на възраст между 30 и 40 години, напълно вероятно "критиката" да я е "хванала".
Душо непоръбена,Бео, дръж се - яко ще те друса.
Аз като ви казах че горко на детенцето й, май излезнах права.
Тя, главата й пълна с бръмбари... Ако я "тестват", със сигурност ще се окаже тежък случай със сериозни психо-отклонения.
Може пък да я друса "критиката".
Казват, че при някои индивиди от женски пол това състояние протичало с години. Горе-долу симптоматиката е същата, такава в каквато светлина ни се представи "мамчето". Ако хипотетично допуснем, че въпросната bea-999 е на възраст между 30 и 40 години, напълно вероятно "критиката" да я е "хванала".
Душо непоръбена,Бео, дръж се - яко ще те друса.
-
Melly - Старши потребител
doc03 написа:.......
Абе нали има форуми за всякакъв вид услуги!
Поли, Поли, Поли, Поли, Поли, Поли, Поли, Поли! Не слизай толкова ниско! На "беята" можеш да задоволиш юридическия нагон. Колкото и да се хабиш, другия явно не ще можеш. И надали някой ще може.
Неизразходваната сексуална енергия се превръща в умствена такава. (Не съм го измислил аз) Но - хаотична, видно от гореизложените (това вече е от мен).
Простете, но осем пъти сте споменали името ми...
Мога, но не пожелах.
Колегата, Различна, в този форум, цитираше една библейска мъдрост/ Калахан, знам за Евангелието / "Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера пред свинете, за да не го стъпчат с краката си, и като се обърнат, да ви разкъсат" (Мат. 7:6)....много е уместна, според мен.
Жалкото в случая, че повечето колеги, понечили да и помогнат едва след 4 страници обяснения прозряха истината и, чета сега, абдикираха от темата.
Но, резултатът е следния- тя получи многократно, каквото и бе нужно. И съм сигурна- за да получиш каквото и да е, което не ти се дава доброволно, следва да си арогантен. Последното, някак, винаги е печеливша позиция.
А падането не е опасно, ако после имаш сили да се изправиш- изтупваш крачолите и смело продължаваш напред.
Да се поздравим с една хубава/ субективно е твърдението ми/ песен на Jason Mraz http://www.youtube.com/watch?v=7l74d1fmZbw
п.п. 90/60/80 не е лошаво, а и +10 са повече от прилични размери...
- Гост.
- Старши потребител
тя получи многократно, каквото и бе нужно.
Не, не е ... Мисля, че точно това, което й е нужно, не получава, а и няма как да получи в този форум и изобщо във виртуалното пространство .
- system
- Активен потребител
100 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|