начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

За изневярата

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: За изневярата

Мнениеот Гост. » 11 Окт 2009, 18:29

От психология не отбирам, признавам, но за това пък с наслада винаги съм четяла постовете на Калахан не само по правни, вкл. и чужди на правото, колкото и рядко да е писал такива, постове.
В този смисъл от тях има какво да се научи, при това сдъвкано и поднесено по начин да разбереш И разликата в детайлите. Която винаги е съществена. От правна страна един празен негов пост в това отношение не съм прочела :idea:
Няма нужда да обяснявам форумно известни факти.

Заставам твърдо зад написаното от Калахан!

:idea: "...Добре дошли в дома ни( форумът). Влезте свободно, а когато си отивате в мир, оставете малко от щастието, което носите..."
Гост.
Старши потребител

Мнениеот chadel » 11 Окт 2009, 18:30

Пенев, направи услуга на целия форум, съберете се с костадин.йорданов, а и Керелов може да дойде с вас, обсъдете малко състоянието на гражданското общество и демокрацията у нас, пък накрая си организирайте едно сепуку. :lol:
chadel
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Окт 2009, 08:26

poli_g каза:
От психология не отбирам, признавам, но за това пък с наслада винаги съм четяла постовете на Калахан не само по правни, вкл. и чужди на правото, колкото и рядко да е писал такива, постове.

Той и твоят любимец, poli_g, не отбира много много от психология... не бил чувал за неофройдизма... психолога... Но аз искам да те попитам друго: къде срещна пост на този господин, който да третира правни въпроси, или поне малко от малко да е по темата под която пише? Посочи ми поне един да прочета нещо и аз и да се възторгна като теб!
Може би тук: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=33180 :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2009, 09:55

Някои неща не са за лаици.

А ти не си в позицията да искаш нещо от мен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Окт 2009, 17:13

Като нямаш линк, какво друго да кажеш, приятелко, освен "няма пък" :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Окт 2009, 17:26

plamen_penev написа:Като нямаш линк, какво друго да кажеш, приятелко, освен "няма пък" :lol:

Не съм ти приятелка! Разбери го най-сетне. Не сме си другарчета... :idea:
Тук си запазвам място, за да ти покажа, по-късно :idea: , разликата между твоите постове и постовете на Калахан.
Не, че ще видиш пропастта, ама кой знае, не губя надежда, че може и да разбереш неразбираемото.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 12 Окт 2009, 19:10

plamen_penev написа: не бил чувал за неофройдизма... психолога...

Пенев, естестено, че съм учил неофройдистите. Толкова ли си малоумен, че не можеш да схванеш елементарна ирония.
Чакам отговор и на въпроса за инфлационния модел. По-точно не очаквам, защото едва ли го знаеш. Ти си същият пишман физик, както си и пишман юрист и пишман психолог.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Окт 2009, 21:25

Ирония ли го наричате сега :lol:
kalahan2008 каза:
Толкова ли си малоумен, че не можеш да схванеш елементарна ирония. (п.м.)

Не знам дали съм малоумен, по-скоро не съм, но това, че на вас kalahan2008 ви липсват първите 7 години е повече от очевидно...

poli_g си пази мястото:
Тук си запазвам място, за да ти покажа, по-късно :idea: , разликата между твоите постове и постовете на Калахан.

Разбира се че "по-късно"... Сега е толкова трудно! А че разлика има - има! Нима бих могъл да се меря по изобилие на обиди към опонента с великия психолог Калахан? Та него може да го надмине само предишния ти любимец huligan! Или не може? :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Окт 2009, 00:00

Опитвам да съм по-блага, но ти все не спираш, не спираш, не спираш, не спираш- до кога?!?
Няма да разбереш разликата, това съм сигурна, защото аз от теб и твоите постове нищо не съм научила. Ала след като ти се чете, грамотен си, дори се презумира да се справяш по-добре от мен, та можеше и сам да погледнеш форумните ви истории и да сравниш несравнимото.

Калахан - search.php?author_id=42441&sr=posts ( като стигнеш до теми свързани с изпълнителното, и не само , производство- чети и се учи. То, само в него раздел още не те засичам.

plamen_penev - 61 стр. пространно .... search.php?author_id=35435&sr=posts назидателен тон. Все угодия нямаш, все забележки правиш- не съм специалист по психология, ала и за лаик, като мен е показателно.

Не отстъпвам от написаното по-горе! Чела съм те и теб, чела съм и Калахан- разликата е огромна. Но, като не схващаш необяснимото, не ти остава нищо друго освен да припяваш в чужди теми, или да дириш отговор на лични си проблеми. Понякога правни.

Ако след прочита на постовете (аз ще пропусна, благодаря, но съм ви чела, както уточних) разбереш, какво ти казвам- добре. Ако не разбереш- пак добре.
Проблемът не е у нас.
Аз просто ще цитирам една истина в твой пост
plamen_penev написа:Абе .....! С цялото ми уважение към личността ти, ако нямаш какво да кажеш, просто чети какво си говорят другите!

п.п.
Нима бих могъл да се меря по изобилие на обиди към опонента с великия психолог Калахан? Та него може да го надмине само предишния ти любимец huligan! Или не може?

Не. Твоето поведение е по-обидно с цялата тази менторска намеса изобилстваща от сарказъм и ирония в материя, която ти е чужда.
И наистина си създаваш само врагове, ала някои хора така са цял живот. Ненапразно е измислена житейската максима- като слон в стъкларски магазин.

Пък кой ми е любимец не е важно, за теб същественото следва да е- че ТИ не си.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 13 Окт 2009, 07:51

Изглежда, че е прав Калахана, poli_g, като казва за мен:
Толкова ли си малоумен,

защото не можах да схвана какво "презюмираш" за мен в обширната си защита на грубизмите и грубияните в този форум... Дори не разбрах какво точно защитаваш... Дано в съдебната зала си по-убедителна, иначе тъжна им майка на клиентите ти :roll:
П.П. Не знам сега защо изкривяваш фактите, poli_g?! Нима не е факт, че Калахана, в жалък опит да ме унижи, заяви в пряка и безспорна форма, че няма такова нещо като "неофройдисти"? Нима не е факт, че след като изразих разочарованието си от неговите познания в областта на психологията започна да замазва грешката си като заговори за някакви "иронии"? Нима, казвам, самият той, който пише наляво и на дясно в темите не по същество не се призна САМ в пряк текст като "спамър" в този форум? Не те разбирам. Това, че ти ми "обяви война" не обяснява поведението ти тук и сега... Нека бъдем поне коректни :(
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Окт 2009, 09:43

plamen_penev написа:Изглежда, че е прав Калахана, poli_g, като казва за мен:
Толкова ли си малоумен,

защото не можах да схвана какво "презюмираш" за мен в обширната си защита на грубизмите и грубияните в този форум... Дори не разбрах какво точно защитаваш... Дано в съдебната зала си по-убедителна, иначе тъжна им майка на клиентите ти :roll:
П.П. Не знам сега защо изкривяваш фактите, poli_g?! Нима не е факт, че Калахана, в жалък опит да ме унижи, заяви в пряка и безспорна форма, че няма такова нещо като "неофройдисти"? Нима не е факт, че след като изразих разочарованието си от неговите познания в областта на психологията започна да замазва грешката си като заговори за някакви "иронии"? Нима, казвам, самият той, който пише наляво и на дясно в темите не по същество не се призна САМ в пряк текст като "спамър" в този форум? Не те разбирам. Това, че ти ми "обяви война" не обяснява поведението ти тук и сега... Нека бъдем поне коректни :(

Хайде, да го приключим този въпрос веднъж завинаги. Или поне аз ще го приключа- това е сигурно. Казах аз, че няма да разбереш разликата между двама ви, ала нейсе. Ти дори не си си сторил труда да му прочетеш постовете на Калаха. Е, как очакваш да разбереш какво ти казвам?!

Ако след прочита на постовете (аз ще пропусна, благодаря, но съм ви чела, както уточних) разбереш, какво ти казвам- добре. Ако не разбереш- пак добре.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 13 Окт 2009, 12:20

Хайде!
И без друго вие двмата яко наспамихте в темата, а аз глупакът се повлякох по вас... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Окт 2009, 13:57

И така да е- спама започна от твоя първи пост. То, и в другите теми е все така.
Стига си манипулирал по този начин думите, щото изобщо не ме впечатляваш.
По отношение самооценката ти- не възразявам и приемам. :)
Дословно. :mrgreen:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот huligan » 13 Окт 2009, 14:01

plamen_penev написа: Та него може да го надмине само предишния ти любимец huligan! Или не може? :roll:

Усетих, че ме споменаваш, p_penev. Още ли се мотаеш из тази тема и дразниш хората за да се зареждаш с отрицателна енергия? То, честно казано, правиш същото из целия форум, ама като не са си на мястото админите да ти наложат вечен банн за отравяне на атмосферата...Интересно дали плащат за интернет пространството върху което ти експонираш комплексите си?
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот balance » 13 Окт 2009, 14:23

Къде да се дене, човекът Пенев. Жена му му била ритника, съдилищата един след друг правят същото ... колкото и да се хвали с уж "спечелени" дела ... Вече и оная си работа сигурно трудно намира, да се поддържа в тонус ръчно. Едни форуми му останаха, без тях е заникъде. Съжалете го, окаяника.
balance
Потребител

Мнениеот andy70 » 13 Окт 2009, 15:52

КРБ - Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Не противоконституционствувателствайте!!! :lol: :lol: :lol:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 13 Окт 2009, 17:05

balance се изказа:
Вече и оная си работа сигурно трудно намира, да се поддържа в тонус ръчно.

Ако админите си бяха на мястото, huligan, вие с balance нямаше да сваляте толкова ниско нивото на този форум... Опитвам се да се сетя в кой друг форум съм срещал подобни низости и ... не мога да се сетя...
poli_g! Имаш заявка за нов кумир - balance. Надмина дори хулигана :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 13 Окт 2009, 20:31

plamen_penev написа: Нима не е факт, че Калахана, в жалък опит да ме унижи, заяви в пряка и безспорна форма, че няма такова нещо като "неофройдисти"? Нима не е факт, че след като изразих разочарованието си от неговите познания в областта на психологията започна да замазва грешката си като заговори за някакви "иронии"?

Уфффф, че си прост, Пенев...
анотации на дисциплините от учебен план 2009/2010г.
Наименование на учебната дисциплина
История на психологията І и ІІ част
Титуляри на курса:
проф. др.пс.н. Павел Александров, гл. ас. Людмил Денев
Тема 19. Психоаналитична теория на Зигмунд Фройд (1856-1939)
Понятие за психоанализа. Учение за организацията на психичното и същността на безсъзнателното. Биологично и социално в структурата на личността.
Фройд З. Автобиография. С., НИ, 1992.
Фройд З. Въведение в психоанализата. С., НИ, 1991.
Фройд З. Отвъд принципа на удоволствието. С., НИ, 1992.
Фройд З. Тотем и табу. София-Плевен, 1992.
Тема 20. Аналитична психология на Карл Юнг (1875-1961)
Индивидуално и колективно безсъзнателно. Начин на изява и действие на архетиповете. Процесът на индивидуацията. Праобразите и организацията на психичния живот. Типология на личността.
Юнг К.Г. Автобиография. Плевен, ЕА, 1994.
Юнг К.Г. За основите на аналитичната психология (Тавистокски лекции). Плевен, ЕА, 1955.
Юнг К.Г. Архетиповете и колективното несъзнавано. Плевен, 1999.
Юнг К.Г. Динамиката на несъзнаваното. Плевен, 2001.
Юнг К.Г. Психологически типове. С., 1995.
Юнг. К.Г. Човекът и неговите символи. ЛА, Плевен, 2002.
Тема 21. Индивидуална психология на Алфред Адлер (1870-1937)
Мотивация на развитието: чувства за общност, непълноценност и автономност. Компенсация и свръхкомпенсация. Комплекси и механизми за тяхното преодоляване. Проактивно разбиране за детерминацията на психичното.
Адлер А. Човекознание. София: Евразия, 1995.
Адлер А. Практика и теория на индивидуалната психология. "Алегро", 1996?.
Тема 24. Неофройдизъм
Фактори за появата на неофройдизма. Психологическите възгледи на Ерих Фром (1900-1980): типове социален характер и форми на обществена организация; психична адаптация, защитни механизми и реализация на човешката същност; “продуктивна” ориентация на характера.
Фром Е. Анатомия на човешката деструктивност. С., "З. Стоянов", 2003.
Фром Е. Бягство от свободата.
Фром Е. Да имаш или да бъдеш?

Наименование на учебната дисциплина
Клинична психология
Титуляри на курса: доц. д-р Павлина Петкова; доц. д-р Добринка Божинова
Kaplan, H.I., Sadock, B.J. KAPLAN AND SADOCK’S Synopsis of Psychiatry: Behavioral Sciences / Clinical Psychiatry ( 8th ed.), Williams & Witkins, Baltimore, 1998.
Забележка: Оригиналното заглавие на главата е “6.2 Schools Derived from Psychoanalysis and Psychology”. В нея са представени и автори, които нямат връзка с психоанализата ( Raymond Cattell, Abraham Maslow, B.F.Skinner и др.) и те не са включени в превода.
В оригинала авторите са подредени по азбучен ред. В превода е търсена хронологична и, най-вече, идейна свързаност, като основен източник на информация е:
Рудинеско, Е., Плон, М., “Речник на психоанализата”, ЛИК, София, 2000.
Преводът е максимално близък до оригинала, като са запазени и откритите неточности (в скоби след тях е поставен въпросителен знак (?)).
ПСИХОАНАЛИТИЧНИ ТЕОРИИ СЛЕД ФРОЙД
1. Първо поколение в психоаналитичното движение.
1.1. “Верни” последователи на Sigmund Freud.
# Karl Abraham (1877-1925)
# Sandor Ferenczi (1873-1933)
# Otto Rank (1884-1939)
1.3.”Отцепници”, създатели на нови направления.
# Alfred Adler (1870-1937)
# Carl Gustav Jung (1875-1961)
1.4. Пионери на психоанализата в САЩ.
# Adolph Meyer (1866-1950)
# Karl A. Menninger (1893-1990)
2.Второ поколение в психоаналитичното движение.
2.1. Някои нови идеи.
# Franz Alexander (1891-1964)
# Sandor Rado (1890-1972)
# Wilhelm Reich (1897-1957)
2.2.Неофройдизъм.
# Karen Horney (1885-1952)
# Erich Fromm (1900-1980)
# Harry Stack Sullivan (1892-1949)
2.3. Направление на обектните отношения.
2.3.1. Клайнианци.
# Melanie Klein (1882-1960)
# Wilfred Bion (1897-1979)
2.3.2.Група на независимите/средна група (между клайнианците и анафройдистите в британското психоаналитично движение).
# Ronald Fairbairn (1889-1964)
# Donald W.Winnicott (1897(?6)-1971)
# Michael Balint (1896-1970)
2.3.3 Обектни отношения в САЩ.
# Edith Jacobson (1897-1978)
# Otto Kernberg (р.1928)
2.4.Други приноси.
# Henry Murray (1893-1988)
3.Трето поколение в психоаналитичното движение.
3.1.Его психология.
# Merton M. Gill (1914-1994)
3.2. Психология на аза/Self psychology.
# Heinz Kohut (1913-1981)
3.3. Лаканианци.
# Jacques Lacan (1901-1981)

Код. Наименование на учебната дисциплина
Психология на личността
Титуляр на курса
Гл. ас. д-р Жорж Балев
III. Теории за личността
6 тема.
Психоанализа:
• Структура на личността в психоанализата на З. Фройд
• Аналитичната психология на К. Юнг
• Индивидуалната психология на А. Адлер
• Неврозите и личностното израстване в теорията на К. Хорни
• Обществото и личността в теорията на Е. Фром
• Междуличностната теория на Х. Съливан
• Психология на "Аза" в теорията на Е. Ериксън

Аре бегай да играеш :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот cocose » 13 Окт 2009, 20:42

plamen_penev написа:
poli_g каза:

Той и твоят любимец, poli_g, не отбира много много от психология... не бил чувал за неофройдизма... психолога... Но аз искам да те попитам друго: къде срещна пост на този господин, който да третира правни въпроси, или поне малко от малко да е по темата под която пише? Посочи ми поне един да прочета нещо и аз и да се възторгна като теб!
Може би тук: http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=33180 :lol:

ПСИХОАНАЛИЗА пенев, ПСИХОАНАЛИЗА :)
Ееееей, ама то бива бива упоритост ама чак пък толкова..... или както би казал Фройд:‌Хммммммм, интересно, тука виждам аз комплексче ;)
cocose
Младши потребител

Мнениеот cocose » 13 Окт 2009, 20:45

plamen_penev написа:Като нямаш линк, какво друго да кажеш, приятелко, освен "няма пък" :lol:

Както би казал чичко Фройд:‌ Упоритата употреба на думата "приятелко", показва едно трепетно влечение, което е породено от някои интересни моменти във детството му........
cocose
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси