ivan_lawyer3 възкликна:
Изобщо какво сте се разревал на чужд гроб, не ми е ясно.
Бих ви обяснил, уважаеми, но след като задавате този въпрос едва ли ще разберете отговора...
Та вие защитавате в съда, казвате, чужди права?
|
|
ivan_lawyer3 възкликна:
Изобщо какво сте се разревал на чужд гроб, не ми е ясно.
prnedev написа:А, сега вече става интересно... ...... му на съда, какво е решавал, решавал го е, ама няма да го изпълняваме и ще караме на дипломация. И това приказки на правосъдният министър???
Пък после... после "лошият съд", "калпавият съд", "корумпираният съд"... Ми да вземем да го разпускаме и само на дипломация да караме - и тиха, и шумна, тя телевизията е сила
Има ли друга държава, която сама да си плюе по своите институции? Поне да бяха намерили някаква ПРАВНА врътка, да отложат нещата, а не "ми ний са разбрахме с колегата от Полша..."
REVOLUTION написа:Колеги , всички които се възмутихме от скандалното изпълнение по т.нар.Асеновградски случай , постигнахме поне морална победа.Току що министър Тачева , пред Календар по НТВ , декларира че Павел няма да бъде предаван принудително на майка му , а след като са се споразумяли с полския си колега , Българското министерство на правосъдието ще се наеме с посредничество , което ще продължи докагато е необходимо , между Майката и Бащата , за постигане на доброволно завеждане на момченцето в Полша , където ще започне процес за развод и решаване на въпроса , кой ще упражнява родителските права.
малко от малко поизбърсахме "срама" от лицето на Институциите пред обществото ни
poli_g написа:REVOLUTION написа:Колеги , всички които се възмутихме от скандалното изпълнение по т.нар.Асеновградски случай , постигнахме поне морална победа.Току що министър Тачева , пред Календар по НТВ , декларира че Павел няма да бъде предаван принудително на майка му , а след като са се споразумяли с полския си колега , Българското министерство на правосъдието ще се наеме с посредничество , което ще продължи докагато е необходимо , между Майката и Бащата , за постигане на доброволно завеждане на момченцето в Полша , където ще започне процес за развод и решаване на въпроса , кой ще упражнява родителските права.
REVOLUTION, мисли трезво!
Няма победа / и сам знаеш максимата- "Verba volant, scripta manent.' "/ - има само политика и опит да се тушира общественото недоволство... в интересно време/ на избори/.
Чисто юридически-това волеизявление каква стойност има?...
donna написа:http://www.lex.bg/bg/news/view/30349
Извършено е психическо и физическо насилие над децата от Асеновград според доклада на Агенцията за социално подпомагане, заяви Евгения Живкова
Целта на обсъждането на случая с децата от Асеновград в Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта е той да се изясни. Това каза в интервю за предаването “Преди всички” на БНР Евгения Живкова, заместник-председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Живкова заяви, че основният въпрос е дали са спазени правата на детето и принципите от Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето относно защитата на неговите права и висшите интереси. „Съществено е да се изясни дали децата са български граждани”, поясни Живкова. Тя добави, че до този момент, включително и в съдебните решения, това не се посочва и не е документирано.
Евгения Живкова заяви още, че в доклада на Агенцията за социално подпомагане е констатирано, че е извършено психическо и физическо насилие над децата и те са поставени в условия на риск. Тя допълни, че също така, че децата не са били изслушани и не е съобразено тяхното мнение и желание.
donna написа::mrgreen: babyfoot по една случайност аз съм част от обществото и като такава съм тъпа ,проста и не мога на 2 магарета сламата да разделя по тази причина вземи ,че ни разясни устройството на изпълнителната власт!
Ако опре ножа до кокала - т.е. наложи се да се търси специализирана помощ, има си юристи за тая работа.
poli_g написа:Ако опре ножа до кокала - т.е. наложи се да се търси специализирана помощ, има си юристи за тая работа.
Е, ако позволите/ дори няма смутено да се покашлювам, като Балуев/- точно тези институции от изпълнителната власт баш трябваше да имат на разположение арсенал от качествени юристи априори / по презумпция разполагат/, не постфактум да отчитаме грешките им - публично при това.
И наистина проблема се преокспонира, но за мен от правна страна вече не представлява интерес.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта