начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Тази семейна история... нормална ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Тази семейна история... нормална ли е?

Мнениеот cvrkov » 17 Юни 2009, 18:28

Да.
Май разбрах, че тук не съм на местото си.
Нито съм юрист, нито пък съм послушен.
Моля ви да ме извините, че ви занимавах с моите глупости. Благодаря за помощта, която пробвахте да ми окажете в моя конкретен казус (на английски - случай).

Бъдете здрави - и вашите близки.
cvrkov
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 21 Юни 2009, 22:17

plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 22 Юни 2009, 02:12

plamen_penev написа:http://www.vbox7.com/play:db78665a

Свекървата беше върха !! Свекърът също !! Щели да леат кръв !! Страховито !! След този филм наистина съвсем сериозно започвам да съчуствам на майката и на Павелчо... Павел наистина ще трябва да се откаже от майка си , за да угоди на баща си ,баба си и дядо си...А те пък толкова са се амбицирали да лишат детето от майка, че не мислят това дете как ще трябва да потиска в себе си липсата на майка .
И нищо чудно самият Павел утрешен ден лично да им търси сметка ,че е бил лишен от майка си. И това сме го виждали да се случва....
Ще поживеем и ще видим... :roll:
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 22 Юни 2009, 07:35

Еничари...Средновековие...Холокост...Чичо Том... :mrgreen:
Elephantum ех musca facis.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Юни 2009, 08:27

daniela2008 каза:
След този филм наистина съвсем сериозно започвам да съчуствам на майката и на Павелчо...

Но почитаема daniela2008! Та вие съчувствахте на майката и нейните свирепи поимощници и преди този филм, който не се съмнявам , при толкова изобилни факти от действителността никак не е затруднил автора му...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот daniela2008 » 22 Юни 2009, 15:28

plamen_penev написа:
daniela2008 каза:
След този филм наистина съвсем сериозно започвам да съчуствам на майката и на Павелчо...

Но почитаема daniela2008! Та вие съчувствахте на майката и нейните свирепи поимощници и преди този филм, който не се съмнявам , при толкова изобилни факти от действителността никак не е затруднил автора му...

Това имах предвид Пламене. Абсолютно човешки съчуствам на майката - след този филм съм вече убедена, че майката е жертвата и децата и също. След като свекър и свекърва не се посвениха в ефир да говорят за кръв , просто не искам и да си представям какъв е бил семейния живот на полякинята с българина. Но най- много съчуствам на Павел. Той получава шамар най- много от баща си . На него му отрязват най -човешкото право - правото да имаш майка. И това е цената, която трябва да плати детето, за да задоволи амбиците на бащата , бабата и дядото. А и тази баба дето се напъва да измести майката, направо мазохизъм, наречен "обич към внучето". Просто поредното дете жертва на нашенски си роднински амбиции.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Аватар
daniela2008
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Юни 2009, 15:44

Аз пък много съчувствам на Николетка , на нея и беше осъществено правото да живее при пияната си майка.Чудесно ще се въргалят двете в мрасотия , може и да отидат до Майорка да изкарат някой лев за водка.Дано присъдят родителските права на бащата , че боже опази от такива майки.... :(
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот donna » 22 Юни 2009, 16:08

А от къде знаете ,че майката е толкова зле. Боже познавам куп домашни алкохолици и не бих казала ,че са лоши родители. Никой не доказа ,че детето живее в Полша в мръсотия. Изпълнеието на решението обаче си е пълно недоразумение -тоест пази боже-фарс . Но много добре мога да разбера ,кога едно дете е манипулирано.
Вижте има решение на съд на нашия и на полския за парвата , по това решение няма доказателства майката да е толкова зле и да тъне в мръсотия ,пък и да съм точна тя се е борила , нашия видяхме как се е представлявал у нас , за пред полския съд въобще нищо не знаем .

Мисля ,че темата вече се изчерпа и няма да е зле модератора да я заключи.
А за интервюто на Карбовски ...ами човека е журналист върши си работата :wink:
donna
Старши потребител

Мнениеот lo6a » 22 Юни 2009, 16:13

REVOLUTION написа:Аз пък много съчувствам на Николетка , на нея и беше осъществено правото да живее при пияната си майка.Чудесно ще се въргалят двете в мрасотия , може и да отидат до Майорка да изкарат някой лев за водка.Дано присъдят родителските права на бащата , че боже опази от такива майки.... :(

REVOLUTION, уважавам мнението ти, но освен казаното по телевизията, нека погледнем и данните по делото. Обсъдени са в решението. Жената е била алкохличка преди да се запознае с Тодор. Била е в процес на лечение и е била с "есперал" преди да се оженят и към момента на сключването на брака на него това обстоятелство му е било известно. Приел е да се ожени за нея. Намерил е за възможно да има 2 деца от тази жена. Тя е дала обяснения в съдебното производство във връзка с твърденията. Тодор не е представил доказателства, че тя продължила да злоупотребявала с алкохол след раждането на децата. Той и роднините му правят такива твърдения пред медиите след приключването на делото. Това на мен като на юрист ми изглежда малко съмнително. Може да греша, но по принцип свидетелски показания "по телевизора" винаги ме съмняват.
lo6a
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 22 Юни 2009, 16:55

lo6a, не съчинявайте!
Но и аз съм съгласен с donna, че темата май е за приключване... дали насилствено, както предлага тя или просто да не влизаме тука, е въпрос на склонност към демократично мислене...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 23 Юни 2009, 13:08

Май темата съвсем не е за приключване... Оказва се, че нещата съвсем не са толкова идилични колкото искат да ни убедят някои тук. Няма да се изненадам, ако накрая СИ се окаже най-невинен за насилието в Асеновград.
Преди малко получих информация от първа ръка, че в папката по делото в РС липсват някои цитирани в протокола документи! Или поне в копието от тази папка... Един от тях е съществен за прилагането на Хагската конвенция - това е документа, с който Барбара е позволила децата да бъдат извеждани от Полша от техния баща. Оказва се, че бащата се е оптвал да заостри вниманието на съда към този документ - има го в протокола от заседанието в с.з.
Май предстоят нови драматични разкрития по случая, които вероятно никак няма да се харесат на министърката и другите "защитници" на нравите в нашия съд. Моля ви не ме ... ругайте, ако само ви запознавам с това, което ми е станало известно! :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот lo6a » 23 Юни 2009, 13:31

plamen_penev написа:lo6a, не съчинявайте!
..

plamen_penev, с какво основание си позволявате този тон?
lo6a
Младши потребител

Мнениеот emsters » 23 Юни 2009, 13:47

....
Последна промяна emsters на 23 Юни 2009, 15:18, променена общо 1 път
emsters
Младши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2009, 13:48

Пенев темата приключи , много инфо получаваш от първа ръка ,ама до колко е достоверна и до колко тия твои доказателства са относими или неотносими към предмета на делото. Неотносимите доказателства съда може да ги приобщи в папкаат ,може и да ги върне на страната/декларациите башата ги показваше в последствие/. Ако е второто -да записва са ,че са представени , но не се приемат ,връщат и т.н.
Понеже много се спекулираще с тия декларации ,ти не разбра ли ,че не са относими към хагската конвенция. Тоя баща вече ми стана антипатичен , а и ако се намери някой хубавец да използва делото за политически цели ще стане помия ,нещата към момента на там вървят.

Я се направи простата сметка ,че тая жена не е виждала децата от като нашия ги е завел в Асеновград. Да не говорим ,че не е нормално едно дете да расъждава така за майка си, да не говорим ,че по тоя начин нашия хубавец упражнавя вид психическо насилие върху майката ,ако щеш и върху децата ,като ги отчуждава и едно дело по оня закон против домашното насилие ще му дойде добре.
Направи си сметката най-вече ,че има полско решение относно родителските права ,което е признато у нас и те са предоставени на майката,което бащата не е оспорил в Полша .
donna
Старши потребител

Мнениеот emsters » 23 Юни 2009, 13:53

Защо темата да е приключила? Мисля че тепърва предстоят много интересни неща....
emsters
Младши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2009, 13:59

Да много интересно като сътава на 182 ал.2 НК

Родител или друг сродник, който не изпълни или по какъвто и да е начин осуети изпълнението на съдебно решение относно упражняване на родителски права или относно лични контакти с дете, се наказва с пробация или глоба от сто до триста лева, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.
donna
Старши потребител

Мнениеот emsters » 23 Юни 2009, 14:07

....
Последна промяна emsters на 23 Юни 2009, 15:18, променена общо 1 път
emsters
Младши потребител

Мнениеот donna » 23 Юни 2009, 14:09

Първо ще прочетете Хакската конвенция и тогава ще говорите за грешки.
То и аз искам много неща ,но закона не ги позволява ,а щом не ги позволява значи ще се съобразявам.
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 23 Юни 2009, 14:12

emsters написа:Защо темата да е приключила? Мисля че тепърва предстоят много интересни неща....

Защо ли?
Защото ние юристите изложихме аргументи единствено по процедурата по предаване на децата в изпълнение на влязал в сила съдебен акт, и се оттеглихме.

От тук нататък, участниците в дебата са хора от други прослойки на обществото ни. Нищо лично нямам против когото и да е от тях, но уважаеми съфорумци, емоцията в случая представена във вид на пикантерия, не е най-доброто поведение.
Нищо чудно, вместо "да изпишем вежди, да извадим очи", не мислите ли? :?
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emsters » 23 Юни 2009, 14:18

Не се чувствам прослойка, никак даже. Нито забелязах пикантерии тук. Забелязах само неудобни въпроси, на които явно никой не желае да отговори.
emsters
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси