bebitor на 24 Юни 2009 10:13 am написа:Освен да предъвкваме вече коментирани факти...
Но дали това е в интерес на децата???
|
|
bebitor на 24 Юни 2009 10:13 am написа:Освен да предъвкваме вече коментирани факти...
Пенев гледай си работата , нека обидените да се обадят!
plamen_penev написа:И аз съм против да се заключва! Усещам че предстоят нови разкрития по случая...
donna написа:Пламене ,след като объркахте нещата и направихте скандала друга песен взе да пееш . СъдебнотО решение и съдебноот изпълнение са две различни неща.
Съда постоновява решение на базата на доказателства ,а не базата на кефа на тоя и на оня!
АМИН!
Не знам дали ще се съгласите с мен Melly, но този кошмарен случай, който започна с виковете за помощ на едно дете е в действителност... как да се изразя... многопластов! В него е концентрирано повече от това, което виждаме на повърхността. Без никакво колебание интересите и благосъстоянието на децата е на първо място за всички тук и не само тук. Но това не е единственото! Този случай създава твърде много и все "неудобни" въпроси. Защо се стигна до грозните сцени? Каква е технологията, която ги направи възможни? Това ли са нашите и европейски закони? Могат ли да се повторят отново ексцесиите? Какво можем (ако можем), всеки на своето си място и чрез своите си възможности, да направим за да избегнем рецидивите?
Да! Съдебните решения трябва да се изпълняват! Така е в правовите държави. Но дали именно това съдебно решение не е зърното, от което избухнаха виковете за помощ на едно дете към родната полиция, към събраните граждани, към собствения му безпомощен баща? Те е ли, казвам, това съдебно решение камъка, които полетя към прозорците на едно посолство на приятелска страна!?
Можем да кепезим колкото си искаме СИ. Но нека не забравяме, че дори нейните нервички не са издържали и в някакъв момет е прекратила тази гавра с човешкото достойнство и правата на две деца.
Melly написа:Не знам дали ще се съгласите с мен Melly, но този кошмарен случай, който започна с виковете за помощ на едно дете е в действителност... как да се изразя... многопластов! В него е концентрирано повече от това, което виждаме на повърхността. Без никакво колебание интересите и благосъстоянието на децата е на първо място за всички тук и не само тук. Но това не е единственото! Този случай създава твърде много и все "неудобни" въпроси. Защо се стигна до грозните сцени? Каква е технологията, която ги направи възможни? Това ли са нашите и европейски закони? Могат ли да се повторят отново ексцесиите? Какво можем (ако можем), всеки на своето си място и чрез своите си възможности, да направим за да избегнем рецидивите?
Да! Съдебните решения трябва да се изпълняват! Така е в правовите държави. Но дали именно това съдебно решение не е зърното, от което избухнаха виковете за помощ на едно дете към родната полиция, към събраните граждани, към собствения му безпомощен баща? Те е ли, казвам, това съдебно решение камъка, които полетя към прозорците на едно посолство на приятелска страна!?
Можем да кепезим колкото си искаме СИ. Но нека не забравяме, че дори нейните нервички не са издържали и в някакъв момет е прекратила тази гавра с човешкото достойнство и правата на две деца.
Уважаеми Пенев,
На няколко пъти изразих позицията си отърсена от чисто човешките емоции.
Нямам какво да допълня.
Останалото е пупулизъм, удобно понесен във времето преди избори!
Защо всички тук говорите за избори, предизборно време и т.н.Когато всичко това се случва на обикновените хора, те най-малко за избори мислят, повярвайте ми!И не мога да се сетя с какво изборите помагат или пречат на ситуацията, ако някой се наеме да ми обясни, голямо добро ще ми направи.
Melly написа:Защо всички тук говорите за избори, предизборно време и т.н.Когато всичко това се случва на обикновените хора, те най-малко за избори мислят, повярвайте ми!И не мога да се сетя с какво изборите помагат или пречат на ситуацията, ако някой се наеме да ми обясни, голямо добро ще ми направи.
Защото от правна гледна точка въпросът е изчерпан с коментарите на колегите, които са компетентни да изразят мнение, затова.
Не си мислете, че сме коравосърдечни. Та и ние сме майки... Но, когато страна в съдебен процес не използва всички дадени й от закона средства за да докаже правото си..., какво може да се направи след това, ами почти нищо!
Та, такива ми ти работи, emsters.
mi_lena каза:
... и да се подминават непрофесионални злобно-манипулативни полюции на други участници (подчертаването мое)
mi_lena написа:Считам, че с отправяне на предупреждение към donna, модераторът излезе извън модераторската си функция и недопустимо използва правото си на предупреждение за да защити пристрастието си към една от тезите в темата.
Мненията на donna, bebitor и poli_g по темата са мнения на юристи по юридически проблем в юридически форум. Дали сме съгласни или не е без значение, но не може точно в този форум да се отправя предупреждение към юрист за професионалното му мнение и да се подминават непрофесионални злобно-манипулативни полюции на други участници.
daniela2008 заподозря Пенев в измама:
Г-н Пенев , Вие да не сте едно и също лице с Г-н Василев ?
plamen_penev написа:daniela2008 заподозря Пенев в измама:
Г-н Пенев , Вие да не сте едно и също лице с Г-н Василев ?
Не daniela2008! Аз съм само едно лице и винаги и навсякъде се представям само и единствно с него, защото не се срамувам от себе си, та да го крия.
Отсъстието ви едва ли щеше да се забележи, ако казвахте някога нещо по същество. Питам се дали този път няма да кажете нещо за новонамерената информация (протокола от заседанието в СГС), а именно, че бащата на децата се е опитал да представи пред българския съд доказателството, което има и според което няма "отвличане" на И български граждани от Полша, но съдът въпреки това е решил, че трабва в полза на претенциите на полякинята да приложи непременно Хагската конвенция, която всички тук четохме вече и да изпрати злополучния СИ в Асеновград с подкрепления: Полската държава и някаква якичка рускиня...
Ако решите също, можете да коментирате и станалият във ваше отсъствие известен факт, че бащата е бил призован за делото 4 (четири!) дни преди заседанието в с.з. два от които - почивни. Какво мислите за това? Само моля ви не ми обяснявайте за 7-те дни... аз го знам. Но бащата не го е знаел и се е предоверил на съда, явявайки се...
Моля ви! Оставете заяжданията и кажете нещо по темата!
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 49 госта