начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

ДОКУМЕНТИ ДОКАЗВАЩИ ,4Е ЗА ИМОТА НЯМА СЪДЕБНА ПРОЦЕДУРА

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДОКУМЕНТИ ДОКАЗВАЩИ ,4Е ЗА ИМОТА НЯМА СЪДЕБНА ПРОЦЕДУРА

Мнениеот ПИТАЩ » 14 Дек 2005, 04:51

Моля да ме усветлите какви документи евентуално биха доказали пред 4уждестранен съд, 4е в БГ семеен имот няма никакви спорни съдебни процедури. Например: имаме къща в БГ ,а се развеждаме в 4ужбина, в БГ веднага се заведе дело от майката на ответната страна с цел отстраняване на съпругата от дворното място. Съдът в 4ужбина разбира се задържа процедурата. Сега се твърди ,4е делото в БГ е преклю4ено ,но все още няма решение/ве4е пове4е от 5 месеца/ Моля Ви за мнение как бих застраховала себе си преди да подпиша развода да съм сигурна ,4е в БГ не се е намерил пак някой доброжелател да отвори пак процедура . Зная , 4е ще бъде презован международен съдия, но аз за себе си ве4е искам гаранции ,4е домът ни не е отново попаднал в не4ие полизрение .
ПИТАЩ

Мнениеот питащ » 16 Дек 2005, 03:47

Какво става толкова профисионалисти у4аствуват във форума, къде из4езнаха? Наистина се нуждая от компетентното Ви мнение .Зная, 4е е най-добре да се обърна към юрист-адвокат, но Вашето мнение много ми помага.Къде из4езна адвокат Костакиева, тя не жали времето си и специално на мен няколко пъти ми помага. Все пак БЛАГОДАРЯ ако някой се вклю4и по темата
питащ

Мнениеот gery » 16 Дек 2005, 08:31

Вижте, мисля че и преди казахме. Чуждестранен съд НЕ може да се произнася относно недвижими имоти намиращи се в България. Съгласно ГПК тези въпроси са от компетентността на съответния български съд (по местонахождение на имота).
Нещо повече оттеглянето на иск, не е отказ от него!
Иначе за документ, не знам как така делото е приключено и какво разбирате под приключено. Ако чакате решение, кой ви гарантира, че ще е във ваша полза?
gery
Потребител

Мнениеот ПИТАЩ » 17 Дек 2005, 03:21

БЛАГОДАРЯ Ви ,ГЕРИ ! Не ми се ядосвай, изобщо не се и заблуждавам , 4е ако има решение ще бъде в моя полза.Първо бившият ми съпруг 4рез съдът се е отказал от вси4ките си имоти в БГ , след това е изпратил натуреално заверен документ, 4е никога не се е грижил за родителите си , какво мислите , целите са пределно ясни. Относно решението на съдът в БГ това са думи казани в съдебно заседание от адвоката на ответната страна. Сега на следващото заседание трябва да престави преведено и заверено решението на БГ съдът.И въпреки вси4ко аз без документ от БГ съд ,4е в момента няма отворена съдебна процедура по имота и къщата няма да разреша развода. Със всеки изминат ден се уверавам колко е важно 4овек да живее в правова държава.
ПИТАЩ

Мнениеот rostova » 19 Дек 2005, 14:55

Вземете удостоверение от службата по вписванията към райония съд, по местонахождение на имота, че върху няма тежести и няма вписани искови молби. Исковите молби, с които се стартира съдебна процедула по оспорване на собственост върху недвижим имот и респективно претенции за същия подлежат на вписване.
rostova

Мнениеот ПИТАЩ » 19 Дек 2005, 20:48

БЛАГОДАРЯ , РОС ТОВА !!! ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА НА ВСИ4КИ ОТ ФОРОМА!
ПИТАЩ

Мнениеот enigma » 22 Дек 2005, 16:02

Гери,

една колегиална поправка леге артис - чуждестранният съд може да се произнесе, защото него не го интересува БГ закона - може изобщо и да не е чувал за него. А и да му определяш така компетентността е нарушаване на суверенитета.

Подобно решение не подлежи обаче на екзекватура.
enigma
Потребител

Назад към Семейни казуси