начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

иск за установяване на бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск за установяване на бащинство

Мнениеот pitanka » 21 Дек 2005, 12:49

Здравейте ще се радвам, някой да ми отговори. :)
С иск за установяване на бащинство е установено, че мъжа който е бил с майка ми преди 101 години/шегичка/ е баща на мен - детето. Така
Въпросите са ми следните.1. Аз наследявам ли въпросния господин? - ако той случайно се е пресетил да си прехвърли имотите, например на жена си и осиновеното си дете.
2.И ако той почине въобще някой ще ме уведоми ли? - защото не живеем в един и същи град.
3. С/д като има съдебно решение за установяване на бащинство и заплащане на издръжка, дали ще фигурирам в у-нието за наследници?
Знам че въпросите ми най-вероятно са тъпи, за което предварително се извинявам. А за някой пък могат да прозвучат, като алчност.
Но разберете ме все пак този човек нищо не ми е дал.А се нарича мой баща. :roll:
pitanka

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 12:58

Не бих казала, че въпросите ви са тъпи- Считам ги за нормални и естествени. Да вие наследявате баща си независимо, че несте родена в брак между родителите си. Частта която наследявате е в зависимост от броя на децата на баща ви и съпруга-ако още има такава. Колкото за уведомяването, че той е починал-ако очаквате това да е от хора от общината -няма да стане. Те нямат такива задължния.В удостоверението за наследници трябва да фигурирате, защото тази информация се записва в регистрите.Ако прехвърли имотите на децата си или жената преди смърта си просто нямате шанс
Гост

Мнениеот pitanka » 21 Дек 2005, 13:14

Благодаря Ви "гост".
Да има жена и едно осиновено дете. А, искам да попитам за тази 'запазена част' - или тя важи само за децата родени от брака. :?:
Предварително ви благодаря
pitanka

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 13:15

Важи и за Вас. Успех и весели празници!
Гост

Мнениеот pitanka » 21 Дек 2005, 14:08

Благодаря и на вас! :)
pitanka

Мнениеот bez zna4enie » 21 Дек 2005, 18:47

Ако баща Ви им е прехвърлил имотите чрез дарение обаче, а не с покупко-продажба, то тогава можете да атакувате дарението до вашата запазена по закона част. Освен това, за да получите удостоверение за наследници трябва сама да отидете до общината, където евентуалано бащата е упрял и да заявите, че искате такова удостоверение. Защото тези удостоверения се издават на база ваша декларация до общинската служба ГРАО.
bez zna4enie

Мнениеот pitanka » 22 Дек 2005, 14:36

bez zna4enie, каква е тази декларация и какво се декларира в нея?
pitanka

otg.

Мнениеот harmaiani » 22 Дек 2005, 14:48

Декларация за наследниците, които едно лице е оставило след смъртта си.
harmaiani

Мнениеот neznaiko » 23 Дек 2005, 11:41

nese pritesniavaite za molbata deklaratsiadeto shte ia popalnite v Obshtinata.Dori i da ne znaete trite imena na saprugata na bashta vi i na drugoto dete s4itam 4e sledva da vi izdadat Udostoverenie za naslednitsi. Tova s molbata e niakakva glupost na vsi4koto otgore tam pishe 4ese nosi otgovornost po 313 ot NK koeto izobshto ne e viano.
Obshtinata si ima registri da si proveriavat po registara i da si izdadat udostoverenieto
neznaiko

Мнениеот гост » 28 Дек 2005, 15:20

Но за какво ви е удостоверение за наследници на баща ви?
1. Той може и да не е починал
2. Дори и да е, от опит ви казвам, че "бащите" си организират така нещата та прехвърлят чрез покупко-продажба цялото си имущество на съпругите и децата си от втория /да речем/ брак и най - вероятно няма да получите нищо.
гост

Назад към Семейни казуси